4 tips voor een succesvolle ICT-beurs met inbound marketing

Toen ik One4Marketing in 2005 begon, was ik een traditionele marketeer. Ik werkte één dag per week voor mezelf, de andere 4 dagen bij een ICT-dienstverlener. Één van de dingen die ik als traditionele marketeer uitvoerde, was het verzorgen van beurzen en events. Denk bijvoorbeeld aan de roemruchte BWU (Baan World User) dagen en het jaarlijkse ICT-event van Microcentrum. Nu ik dit schrijf, komen er weer herinneringen boven, zoals de vragen die toen speelden: “Hoe zorgen we voor het juiste bezoek bij onze stand? Wat geven we weg? Wat is de boodschap?”. Vaak dacht ik na afloop: “Wat hebben we eraan gehad?” Daar dachten we toen bijna niet over na. We moesten er immers 'gewoon' zijn; iedereen was er. Maar wat was nou het echte resultaat?

Herken je dit? En vraag je jezelf af of je bij de overgang naar inbound marketing, beurzen nog wel moet inzetten? Lees dan verder. Ik heb handige tips voor succes op de beurs.

Lees meer

Als CMO aan de slag met inbound? Zo overtuig je ieder MT-lid afzonderlijk

Je hebt een visie. Je hebt een overtuiging. De kwaliteit van de leads, alsook de conversie van lead naar klant moet omhoog. Om dit te realiseren ga je all-in op inbound. Deze beslissing maak je echter niet alleen. Het hele MT moet ook achter deze focus in je marketingstrategie staan. Staat de hele organisatie achter je plannen? Dan krijg je draagvlak voor de uitvoering ervan, en niet onbelangrijk, budget voor deze investering. Kortom, je wilt buy-in en budget voor de nieuwe aanpak. Hoe je dit als CMO gaat realiseren? Door ieder MT-lid afzonderlijk te overtuigen en de ROI van je marketinginspanningen meetbaar te maken.

Lees meer

Hoe laat je de ROI van de hele marketingafdeling zien?


De manier waarop het marketingteam door de rest van de organisatie wordt beoordeeld op haar prestaties, is flink veranderd. Vroeger was het haast voldoende wanneer de maandelijkse nieuwsbrief verstuurd was, er leuke relatiegeschenken waren en er een fijne klantendag geweest was. Maar nee, die tijd is niet meer. De rest van de organisatie, en niet alleen het MT, vragen om meetbare resultaten. Om echte ROI (Return on Investment), en geen ‘feelgood metrics’, zoals likes en clicks.

Lees meer

Het stappenplan van de CMO voor attitudeverandering in het MT

Je bent overtuigd van inbound. Er is vernieuwing en een solide strategie nodig om de kwaliteit van jullie leads te verhogen. Ook de conversie van deze leads naar klanten moet beter. Empathie, klantgerichtheid en inbound is the way to go.

Lees meer

Krijg marketing en sales op één lijn en meet het succes van beide eenduidig

Woedt er tussen jouw marketingteam en salesteam ook een stille oorlog, over wie het belangrijkste werk doet, of wie het meeste budget krijgt? Zitten beide afdelingen in hun eigen bubbel en werken ze liever tegen elkaar, dan mét elkaar? Dan heb je te maken met het welbekende, eeuwenoude strijd tussen marketing en sales. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe nadelig dat voor je organisatie is. Je verspilt kansen, loopt deals mis en belemmert de groei van je bedrijf.

Lees meer

Mega MARKETINGtrends: 10 jaar terug & 5 jaar vooruit (1/2)

2006, klinkt dat als heel lang geleden?  Nee, niet echt.

Zou er veel veranderd zijn sinds 2006?  Nee, vast niet. Toen was er al internet en waren er al mobieltjes. 

Gaf jij antwoord zoals als ik antwoord gaf de eerste keer dat ik deze vragen hoorde? Ja? Zet je dan maar schrap, want in dit blog kijken we 10 jaar terug naar 2006. Maar met terugblikken alleen zijn we er niet. 

Lees meer

Voor deze uitdagingen staan marketingprofessionals volgend jaar [State of Inbound 2016]

Ieder jaar kijken we weer uit naar het State of Inbound rapport van HubSpot. Zo’n 4500 ervaren marketing- en salesmensen over de hele wereld geven antwoord op vragen over de ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van marketing en sales. Kortom, waardevolle informatie die je niet wilt missen. Één maar: het is een stevig rapport. Daarom zetten we graag de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Lees meer

5 marketingtrends en ontwikkelingen om in 2017 rekening mee te houden

Het is bijna november. Met ons hart nog in 2016 - maar ons hoofd stiekem al in 2017 - loopt dit jaar ten einde. We bereiden ons voor op december: dé maand waarin warmte en sfeer centraal staan in elke reclame, de laatste campagne-eindjes aan elkaar worden geknoopt voordat de kerstdrukte begint en de maand waarin de balans van het afgelopen jaar wordt opgemaakt. December is daarnaast de maand waarin marketeers overgaan van een voorzichtige oriëntatie naar knopen doorhakken als het gaat om anticiperen op de marketingontwikkelingen van 2017. Of je nu staat te popelen om iets door te voeren of niet: over sommige dingen moet je al nadenken voordat het december is. Deze 5 marketingtrends, bijvoorbeeld!

Lees meer

Retargeting en inbound marketing: effectief, tenzij je irriteert

Je herkent het vast. Je shopt online naar een nieuwe jas en plaatst deze in je winkelmand. Of je gaat op vakantie en vergelijkt enkele vliegtickets met elkaar. Maar, je rekent nog niet meteen af en boekt nog niet direct. Even later zit je weer achter je computer, met een heel ander doel. Je opent een andere website en in je rechter ooghoek zie je precies die ene jas die je hebt gevonden of een advertentie met vliegtickets naar je vakantiebestemming! Welkom in de wereld van retargeting. B2C marketeers passen deze strategie al massaal toe. In B2B is het nog niet zo gebruikelijk om in te zetten. En dat is een gemiste kans. Het is namelijk de eenvoudigste manier om bezoekers terug te krijgen naar jouw website. Maar let op, het is ook heel eenvoudig om je potentiële klant mateloos te irriteren. Niets is zo irritant om bestookt te worden met advertenties waar je niets aan hebt. Het is dus de kunst om retargeting juist in te zetten.

Lees meer

Heeft jouw bedrijfsstrategie inbound marketing nodig?

2016-Q4. Het laatste kwart van het jaar waarin jij je voorbereidt op 2017. Je hebt al wat mooie doelen in je achterhoofd die je komend jaar wil gaan uitvoeren. Je gaat de winst verdubbelen, een bedrijfsovername doen, een nieuwe productlijn lanceren of meer diensten verkopen aan je bestaande klanten. Wat je bedrijfsstrategie ook is, als je geen inbound marketingstrategie en plan hebt om het de ondersteunen, zal 2017 een lastig jaar voor je worden.

Lees meer

Wat zijn succesfactoren voor een steengoede inbound marketingstrategie?

Vandaag is het mijn laatste dag bij One4Marketing. Na drie en half jaar mezelf te hebben verdiept in de wondere wereld van inbound marketing en veel verschillende bedrijven heb geholpen met de implementatie van HubSpot en inbound marketing, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Vanaf 10 oktober ga ik werken als marketing- en contentmanager bij het Van der Valk hotel in Veenendaal.

Maar voordat het tijd is voor die nieuwe uitdaging, is het aan mij de taak om mijn tijd bij One4Marketing af te sluiten met deze blog. Bij One4Marketing heb ik veel geleerd over inbound marketing en heb ik ontdekt wat nu echt succesfactoren zijn voor een goede inbound marketingstrategie.

Lees meer

Een marketingcampagne opzetten: 6 fouten die jou helpen

Je hebt de opdracht gekregen om een marketingcampagne op te zetten. Ergens in je achterhoofd dwaalt dat een goede voorbereiding belangrijk is. De paniek slaat toe, want je hebt geen idee hoe je dit aan moet vliegen. Calm down: je bent niet de enige; voor jou waren er miljoenen anderen. En die anderen maakten fouten waar jij nu van kunt leren. Ik neem je mee in zes chronologische, marketingcampagne-gebonden uitspraken. 

Lees meer

Waarom contextuele marketing veel kansen biedt voor het MKB

Het in beeld brengen van mijn contacthistorie? Te veel moeite, te weinig opbrengst.” en “Ik weet hoeveel mensen mijn website bezoeken; dat is genoeg.” Het traditionele marketingdenken zit vaak diep in organisaties verweven. Jouw organisatie is niet de enige die nog geen gebruikmaakt van – of zelfs nog nooit gehoord heeft over - contextuele marketing. Maar vanaf vandaag verandert in ieder geval dat laatste. In dit artikel neem ik je mee in de beginselen van deze marketinggedachte en de kansen die contextmarketing voor het MKB met zich meebrengt.

Lees meer

Test hier je buyer persona’s met 18 vragen

Het kan nogal een doolhof zijn, het creëren van buyer persona’s. Hoe weet je nou echt of je goed zit? Zit je niet gewoon maar een verhaaltje te schrijven? Soms kan het nogal een twijfelachtige zaak zijn of je nu wat uit je duim zuigt of dat je de kern van een potentiële klant vindt. Daarom maakten wij een vragenlijst voor onze klanten om hen te helpen de buyer persona's te testen bij echte personen. Deze vragen focussen zich op de persoonlijke achtergrond, het bedrijf, de rol, de uitdagingen, doelen, etc. 

Lees meer

Checklist: is jouw cross-channel aanpak consistent genoeg?

Een paar weken geleden introduceerde ik het concept van inbound marketing met een cross-channel aanpak bij jullie. Misschien was je al begonnen met cross-channel marketing of misschien ben je ermee begonnen toen je mijn blog las enkele weken geleden. (In het tweede geval voel ik mij zeer vereerd dat je mijn advies volgde.) Graag bied ik je nog een heldere checklist aan in het doolhof van informatie over de cross-channel aanpak. Soms kan het verwarrend zijn: wat deel je nu waar, hoe verwoord je je boodschap, moet ik een andere afbeelding gebruiken, welke kanalen zijn eigenlijk voor mij interessant?

Lees meer

Hoe haal ik meer uit mijn huidige klanten in de customer journey?

Een belangrijke vraag die je zelf ongetwijfeld wel eens stelt als ondernemer of bij een andere commerciële job. De vraag is echter, hoe je dit nu precies aanpakt?

Bij een groot aantal bedrijven gaat 60% tot 80% van de uitgaven naar het binnenhalen van nieuwe klanten. Een interessant gegeven aangezien het belang van het behoud van de bestaande klant tegenwoordig wordt onderstreept. Is het bijvoorbeeld nog zinvol vooral nieuwe klanten voordelen te bieden in plaats van bestaande klanten?

Lees meer

Het leven na de buyer journey...

Inmiddels ben je wel bekend met de buyer journey. De reis waarin je vreemdelingen (strangers) omvormt tot ambassadeurs (promoters) van jouw bedrijf. Een mooie reis waarin je verschillende fases doorloopt als potentiële klant. De praktijk wijst echter uit dat het nogal een lastige klus is om van klant naar ambassadeur te gaan. De werkwijze van nu is wéér anders dan die van 3 jaar geleden en het is allemaal ook moeilijk bij te houden. Klanten verwachten meer en willen meer, niet te vergeten er is ook meer mogelijk dan een paar jaar geleden. 

Lees meer

Ga voor een cross-channel aanpak met inbound marketing!

Inbound marketing is leuk, mooi en handig. Maar soms moet je een stapje verder gaan om de gestelde doelen te behalen. Een cross-channel aanpak kan hier een mooie oplossing zijn. Bij cross-channel marketing staat net zoals bij inbound marketing je klant centraal. Wat willen ze horen/lezen/weten? Wat is interessant voor hén? Een cross-channel aanpak sluit mooi aan bij de inbound marketing methodologie.

Lees meer

De grootste bezwaren bij inbound marketing (deel 4): “Ik wil het zelf doen.”

Als inbound marketing consultant kom ik bij veel verschillende bedrijven door heel Nederland. Ik vind het interessant om te zien hoe elk bedrijf haar marketingafdeling ingericht heeft en hoe zij tegenover inbound marketing staan. Naast dat ik veel positieve verhalen hoor van (potentiële) klanten, loop ik er ook regelmatig tegenaan dat bedrijven bezwaren hebben als het gaat om inbound marketing.

Lees meer

How to: je medewerkers motiveren voor verandering

Veranderingen in bedrijven kunnen een prachtig iets zijn, het streven naar je eigen Utopia. Een bijna idyllisch bestaan naleven waarin iedereen gelukkig is en getallen oplevert hoger dan de Mount Everest. Jij hebt zo'n plan. En wat is dat geweldig goed! Je probeert te verbeteren, je medewerkers gelukkig te maken. Geef jezelf hier gerust een schouderklopje voor als je deze instelling hebt, want het is niet een eigenschap die iedereen heeft. Je mag hierin best trots zijn op jezelf.

Lees meer