<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wat marketeers kunnen leren van Wie is de Mol

door: One4marketing

Wat marketeers kunnen leren van Wie is de Mol

Wat marketeers kunnen leren van Wie is de Mol

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

widm

Net als ruim 2,5 miljoen andere Nederlanders zat ook ik gisteren vol spanning voor de buis. Stiekem had ik hier al weken - nee, maanden - naar toegeleefd: het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?  Dit spel waarin 'niets is wat het lijkt' heeft wat magisch en weet me elk jaar weer te boeien. 

Voor degenen die niet bekend zijn met Wie is de Mol?: voor een periode van een drie weken vertrekken tien bekende Nederlanders naar een ver land waar ze allerlei opdrachten doen om zoveel mogelijk geld in de pot te krijgen. Er is echter één iemand die de boel saboteert: de Mol. Het is aan de overige negen kandidaten om erachter te komen wie de mol is, door elke week een test te maken met twintig vragen over de Mol. Wie de test het slechtst maakt, gaat direct naar huis. Behalve de Mol, want die blijft altijd in het spel…

Gisteren begon alweer het tiende seizoen en ook ik zat als rasechte Mol-fanaat voor de buis. Het spel was nog niet begonnen, of de deelnemers waren al druk bezig hun Molboekje vol te pennen over de kandidaten die zij verdenken als Mol. Standaard dingen als doopnaam, schoenmaat of woonplaats, maar ook minder voor de hand liggende dingen: op welke stoel zat de Mol in het vliegtuig? Of; welke krant leest de Mol?

Al deze informatie heeft de kandidaat nodig om een zo goed mogelijk beeld van de Mol te krijgen en de test uiteindelijk zo goed mogelijk te maken.

Marketeers en hun "Mol"

Net als de kandidaten van Wie is de Mol? die fanatiek informatie verzamelen en druk bezig zijn met het uitzoeken van de belangrijkste eigenschappen van de Mol, zijn ook marketeers op zoek naar hun “Mol”.  Voordat je jouw product of dienst aan de consument verkoopt en daarbij allerlei marketingactiviteiten onderneemt, is het namelijk heel belangrijk om eerst jouw “Mol” te definiëren: de zogenaamde Buyer Persona!

Wees gerust, je hoeft hiervoor geen Molboekje aan te schaffen die je dag en nacht bij je moet dragen. Het is wel noodzakelijk om zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen over jouw Buyer Persona en dit te verwerken in een document. Deze benodigde informatie kun je onderverdelen in drie categorieën:

1. Persoonlijke eigenschappen.

- Naam

- Leeftijd

- Inkomen

- Opleiding

- Burgerlijke staat

- Locatie/woonplaats

- Hobby’s

2. Beroepsgerelateerde eigenschappen.

- Rol/functie

- Doelen

- Uitdagingen/Pijnpunten

3. Verhaal

Een korte samenvatting van jouw Buyer Persona. Wat is zijn gezinssamenstelling? Wat typeert jouw Buyer Persona? Wat zijn zijn eigenschappen, belangrijkste werkzaamheden en hobby’s?

Voor een uitgebreide handleiding voor het opstellen van een Buyer Persona, verwijs ik je graag naar de blog die mijn collega Eline heeft geschreven.

Ebook Buyer Personas, Buyer Personas

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..