<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound website development

De tijd dat er eens in de drie jaar een website gebouwd werd, is voorbij. Aan moderne sites wordt continu gesleuteld om optimaal te presteren. Volgens de inbound methode moet je website voortdurend zoveel mogelijk kwalitatief sterke leads opleveren. Door je website via Growth Driven Design (GDD) te ontwikkelen, blijf je constant werken aan je website. Zo zorg je ervoor dat je website telkens goed scoort.

Wat is Growth Driven Design?

Bij Growth Driven Design ontwikkelt een team de website op basis van data-analyse die aangeeft hoe de lead conversie omhoog kan en wat de behoeften van de bezoekers zijn. Daarnaast werk je aan de website op basis van je eigen geprioriteerde verbeterpunten. Die komen vaak als wens uit je eigen organisatie.

Je begint met een basale website, waarna er via korte sprints functies worden toegevoegd. . Lees in deze twee blogs hoe One4marketing zelf Growth Driven Design toepast. Continu worden bezoekersdata geanalyseerd om te ontdekken hoe de site beter kan converteren of kan aansluiten bij de klant. Zo voorkomen bedrijven dat ze dure functionaliteit ontwikkelen waar de klant niet op zich te wachten. Ook is de operationele slagkracht groter waardoor er sneller op trends ingespeeld kan worden.

gdd-1200x900

De voordelen van Growth Driven Design

Leer van je gebruikers

Optimaliseer je resultaten

Geen weggegooid geld - altijd resultaat

3 stappen

Wie kent er niet een horrorverhaal van website development waarbij heel veel werk en geld uiteindelijk de prullenbak in kon? Bij traditioneel webdevelopment werd er eens in de drie jaar een full-service website gebouwd, die soms al ingehaald werd door de praktijk op het moment dat hij gebouwd werd.

Growt Driven Design bestaat uit sprints waarbij per maand of per twee weken een werkend product wordt opgeleverd. Telkens is er een feedbackmoment waardoor de websitemaker in lijn blijft met de eisen voor de site. Dit voorkomt grote miskleunen, waarbij programmeurs heel enthousiast modules bouwen, die later niet benut worden.

 

 

Groei websitebezoekers

Er zijn drie stappen om tot Growth Driven Design te komen.

Strategische basis

Begin met een goed begrip van de klant en hoe de website die klant kan helpen in de buyer journey, de weg tot klant.

De inbound strategie levert een goed inzicht in de behoeften en pijnpunten van de klant tijdens zijn buyer journey. Hiermee kan effectief in kaart gebracht worden wat de site tijdens de buyer journey moet doen. Growth Driven Design werkt met concrete heldere doelen in lijn met de KPI's van het bedrijf. Een KPI kan zijn: de omzet moet met 10 procent omhoog. Een goede website met de juiste functies kan daarbij helpen. Tegelijk ontstaat er alvast een wishlist met nieuwe functies.

Snelle eerste website

Sla een korte slag door een launchpad website te bouwen; een basale site die net beter is dan je huidige site. Bouw een prototype met een focus op de belangrijkste pagina's. Daarvan bepaal je precies wat de klant moet weten én de SEO-doelen. Vanuit de contentstrategie zijn er zoekwoorden waarop een pagina goed gevonden wil worden. Een pagina moet op een bepaalde manier zijn opgebouwd zodat ze hoger in Google eindigt. Deze launchpad-website is de basis die je in kleine stappen gaat verbeteren. Daarvoor heb je technieken klaarstaan zoals A/B-testen, analytics, heatmaps en screenrecording. Softwarepakket Hubspot biedt daarvoor de juiste software. 

Verbeteren op basis van data

Zodra de launchpad website live is, verzamel je data die je helpt om de site te verbeteren. De heatmap laat zien waar bezoekers langsop schuiven en de screenrecording laat zien waar ze twijfelen. Zo weet je meer dan alleen op basis van clicks. Als er getwijfeld wordt terwijl de muis rond een button zweeft, dan is de tekst niet duidelijk of men herkent niet dat het een button is. 

Met de data ontdek je precies welke acties een grote impact zullen hebben op het verbeteren van de conversie of de dienstverlening aan de klant.

Design techstack: CRM en CMS verweven

HubSpot is een Amerikaanse alles-in-eenoplossing voor zowel CMS als CRM. Je hoeft geen koppelingen of updates eindeloos door te voeren zoals bij Wordpress, maar kan je tijd steken in verbeteringen. Dat is veel leuker en ook een stuk veiliger.

Het content management systeem (HubSpot CMS), HubSpot SEO, data en analyse zijn verweven in het systeem. Zo ziet een blogschrijver in een oogopslag welke SEO-verbeteringen hij nog kan doen. Hij zet de blog online en ziet meteen hoeveel bezoekers de pagina trekt. Ook bij landingpages, posts op sociale media of mailings is de analytics en SEO verweven in de software. 

Op basis van Bootstrap en HubL, de taal van HubSpot, is het gemakkelijk om responsive websites neer te zetten én te onderhouden. Templates kunnen volledig vast liggen maar ook opgebouwd zijn uit inwisselbare modules. Dit zorgt voor flexibiliteit en snel aanpasbare webpagina's. Daarmee is het HubSpot CMS zeer gebruiksvriendelijk en geschikt om elk type site te maken. 

hubspot webdevelopment

Bewezen resultaten

One4marketing heeft een uitgebreide portefeuille van klanten waar de inbound-methode met succes is toegepast.

Continu verbeteren

Via de periodieke sprint-cyclus kan de website telkens een stap verbeterd worden. Bij elke cyclus zijn het grote jaardoel en de verschillende kleinere KPI's van de site de leidraad. Bijvoorbeeld: mijn site moet in een jaar 100.000 views hebben en 20 kwalitatief sterke leads opleveren. Daar richt je dan de sprintcycli op in. En elk kwartaal is te zien of het grote doel behaald gaat worden of dat er bijsturing nodig is.

Continu verbeteren begint met de plan-fase: verzamel ideeën en bepaal welk idee uitgevoerd gaat worden. Het idee met de meeste impact gaat gebouwd worden in de Build-fase. Een team zet in korte tijd een functie neer. In de Learn-fase bekijk je wat er klopt van je aannames en wat je leert van de data. Ook wanneer een veronderstelling niet klopt, heb je wat geleerd en kan je bijsturen. In de transfer-fase deel je de opgedane kennis met je collega's en betrokken afdelingen. Dat helpt om samen beter te begrijpen hoe je de site kan blijven verbeteren. 

Bij GDD is testen en optimaliseren van groot belang. Dat zorgt voor websites met hoge conversies. Net als een topsporter moet je blijven schaven tot je website perfectie nadert en vooral scoort!

Meer over Growth Driven Design
Aanpak3

Ontdek waarom Growth Driven Design betere resultaten heeft

Wil je meer weten over Growth Driven Design?
Lees dit gratis e-book