<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De klant centraal zetten: dat is de kern van inbound marketing. De klant zoekt naar antwoorden op zijn vragen en vindt die dankzij de relevante informatie op het juiste moment op jouw site.

Neem als voorbeeld een bedrijf dat via Google zoekt naar een goed documentbeheersysteem. Inbound marketing zorgt dan voor een antwoord dat hoog rankt, informatie die aantrekkelijk oogt en daarmee een hoog doorklikgedrag geeft naar de betreffende website. Daar kunnen deze zoekers naar documentbeheersystemen interessante informatie downloaden. Door het achterlaten van gegevens maken zij zich bekend als geïnteresseerde leads.

De juiste content op de juiste tijd

Deze leads verrijken hun kennis met de informatie die jij deelt. Met die juiste content op de juiste tijd help je jouw leads verder bij hun aankoopproces, creëer je vertrouwen, bouw je aan je expertise status en uiteindelijk naar een voor hen aantrekkelijke aankoop en een lange termijn relatie.

Voordelen van inbound marketing

Zoekers naar je toe trekken met relevante content

Kwalitatieve leads binnen handbereik

Een expert status voor jouw bedrijf

Waarom inbound marketing?

Met inbound zorg je dat je gevonden wordt op het juiste moment. Zoekers vinden hét antwoord op hun vraag via de relevante informatie rondom of over jouw product of dienst. Dat doe je met bijvoorbeeld webteksten, e-books en video’s. Inbound zorgt ervoor dat je vertrouwen opbouwt. En daar kun je verder mee. Je weet wat iemand zoekt en helpt met nog meer informatie. Zo sluit je precies aan bij de behoeften van de klant en ga je samen op reis, de zogenaamde buyer's journey.

Op het juiste moment van de reis, wanneer er genoeg vertrouwen is gegroeid (dat kan je zien aan de online interactie die de klant  met jou heeft), benader je zo’n klant voor een afspraak. Dan wil hij  met jou aan tafel zitten en is de kans groot dat hij klant wordt.

always-be-helping

Inbound marketing samengevat

Zoekers vinden echte antwoorden op hun vragen (pijnpunten).

Zij downloaden relevante content (bijv. e-books) en worden lead.

Door meer belangrijke informatie te delen ontstaat een vertrouwensband.

Op basis van het gecreëerde vertrouwen spreken de leads makkelijker af met sales.

En de leads zijn eerder bereid om over te gaan tot een aankoop.

Tips voor inbound marketeers

Werk op basis van een strategische aanpak.

Maak optimaal gebruik van de verzamelde data.

Gebruik hiervoor de nieuwste technieken, zoals een marketing automation tool.

Succes begint met een digital business strategy

Als basis voor het succes met inbound marketing gebruik je een duidelijke digital business strategy. Kennis over en data van de ideale klant komen helder en overzichtelijk samen in een buyer persona. De kenmerken van deze fictieve, maar zo realistisch mogelijke persoon, helpen om de strategie te bepalen. Vanuit de buyer persona begint het ontwikkelen van de klantreis (buyer's journey) en de lead generatiecampagnes. Het totaal van de strategie; buyer personas, buyer's journey, KPI's, contentstrategie en de campagnes staat samengevat in deze digital business strategie.

Inbound marketing campagnes voor het halen van doelen

Op basis van de digital business strategy worden er campagnes gemaakt. Meestal lopen er meerdere campagnes tegelijk en ze hebben vaak een looptijd van drie maanden. Tijdens de looptijd wordt er voortdurend gemonitord en verbeterd om de doelen te behalen.

Een campagne is een plan waarin de doelen worden beschreven en alle marketingactiviteiten worden gepland. Een campagne bestaat uit traffic- en leadgenererende middelen, zoals:

  • Blogs
  • Video’s
  • Webinars
  • Social media berichten
  • Nieuwsbrieven
  • E-books
  • Scans
  • ROI calculator

Een campagne heeft altijd één centraal thema en is gericht op één buyer persona en zijn pijnpunt. Dit met als doel het juiste bezoek te genereren en waardevolle leads, die bij jouw bedrijf passen. Vanuit het thema raakt de buyer persona geïnteresseerd, downloadt bijvoorbeeld een e-book en krijgt opvolgend een video, die weer naar een scan leidt. Daarmee kan de buyer persona bepalen of hij echt wat aan jouw product of dienst heeft.

Analyseer alle acties die de buyer persona doet en daarmee zie je of je campagne succesvol is. Daarnaast kan sales per actie die de buyer persona doet, ingrijpen en telefonisch contact opnemen. Dit kan helpen om extra vragen te beantwoorden en op basis van het vertrouwen een afspraak te maken.

aanpak banner

Inbound marketing en HubSpot, het alles in één marketing automation pakket

Inbound marketing beslaat veel terreinen: content- en  sociale mediamarketing, webdesign en webdevelopment, email- en videomarketing, CRM, marketing rapportage etc. Om dit vanuit je digital business strategy goed te kunnen managen, gebruik je marketing automatisering, zoals dat van HubSpot. Zij biedt een alles in één pakket:

HubSpot functies voor inbound marketing

Voor meer webbezoek

Geïntegreerd CMS

Blogsoftware

SEO-software voor topic clusters

Social media software

Software voor videomarketing

Contentmarketing

CTA-management

Ad software

Voor meer leadgeneratie

Gratis CRM geïntegreerd met o.a website voor personalisatie

Find New Prospects

E-mail marketing en tracking

Workflow om zoveel mogelijk handelingen te automatiseren

Sociale mediammanager

Een campagnetool

Een diepe analytics-tool

yes

Met HubSpot CRM gepersonaliseerde content

HubSpot CRM en de inbound marketing functionaliteit werken naadloos samen volgens de inbound methode. Potentiële klanten krijgen gepersonaliseerde aandacht op de website en antwoorden op hun vragen en zoekgedrag. En dat op het juiste moment met de juiste content.

HubSpot ontwikkelt met focus op de klant

HubSpot is gefocust op het succes van al haar klanten. Zij staat voor een modern en zeer gebruikersvriendelijke marketingsoftware pakket. De meer dan 50.000 bedrijven die HubSpot wereldwijd gebruiken, ervaren dit vanwege bruikbare nieuwe technologieën en updates die voortdurend worden toegevoegd.

Meer over hubspot
always be helping

De voordelen HubSpot voor marketing:

Alle nodige tools voor marketing, geïntegreerd in één pakket;

Gratis CRM met data voor een integraal lead- en klantbeeld;

Geïntegreerd CMS (website veilig bouwen in HubSpot);

Gepersonaliseerde content op de website, in e-mail etc. door CRM en CMS integratie;

Sterke analyse tools;

Allerlei koppelingen mogelijk met derde pakketten;

Gratis opleidingen en certificering via de HubSpot Academy;

Eenvoudige implementatie en training door One4marketing.

Lees meer over HubSpot Marketing

Bewezen resultaten

Wil je weten hoe dat in de praktijk werkt? Onze klanten bewijzen het resultaat.

Wil je ook dat je klanten jou gaan vinden?

Leer alles over inbound marketing in ons e-book
Lees dit gratis e-book