<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif"> Next Marketing 2015

5 factoren die bepalen of je contact waardevol is

‘Het is niet wat je zei, het is de manier waarop je het zei.’ Dit zinnetje heb je waarschijnlijk al vele keren gehoord. Naast dat deze zin de wortel is van talloze discussies is het ook goud wanneer het komt tot het bepalen of je sales contact waardevol is. Je potentiële klant zal namelijk net zoveel informatie geven in de manier waarop hij zijn boodschap overbrengt, als in de woorden die hij daadwerkelijk gebruikt. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het bepalen of je met een prospect verder moet gaan in het koopproces of dat je hem zo snel mogelijk moet diskwalificeren.

Lees meer

Bellen of mailen? 5 tips

Je wilt een potentiële klant een mooi aanbod doen en besluit dit aanbod op de mail te zetten. Je bent een tijd aan het typen, zet alle voordelen voor de ontvanger netjes op een rij en bedenkt een pakkende onderwerpregel voor je e-mail. Twee dagen na verzending heb je nog niks van de potentiële klant gehoord. Je besluit hem te bellen en hoort dat hij de e-mail niet gelezen heeft. Wat er dan in stond? Je legt je aanbod kort voor. De potentiële klant is enthousiast en de deal gaat door. Had je dat geweten, dan had je niet zoveel tijd en moeite in die e-mail gestoken!

Lees meer

Je eerste video. Waar begin je?

Al het begin is moeilijk! Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer als kleine jongen moest leren om te schrijven. Waar moet ik beginnen? Hoe weet ik of ik het goed doe? Uiteindelijk is het goed gekomen, natuurlijk met behulp van de docent. Deze blog kan je zien als de docent. Na deze blog weet je waar te beginnen en vooral waar je op moet letten als je aan de slag gaat met videomarketing.

Lees meer

Marketingbudget bepalen: Speel jij op safe of hoor je bij de top?

Bij veel salestrajecten merk ik dat CMO’s het lastig vinden om hun marketingbudget te bepalen. Bedrijven die op jaarbasis enorme omzet maken, zijn soms heel terughoudend om een kleine investering in marketing te doen. Daarentegen zijn er bedrijven die respectievelijk minder omzet draaien, maar wel ruim investeren in enorme campagnes om leads te genereren. Tijdens ons salesoverleg benoemde een collega dat hij eens gelezen had dat een redelijk marketingbudget een bepaald percentage moest zijn van de omzet. Ik besloot dit uit te zoeken.

Lees meer

Software implementatie (3): wie neem je mee op reis?

Software helpt ons om problemen op te lossen, die we niet zouden hebben als we geen software zouden hebben. Tegenstrijdig toch? Vooral de implementatiefase van software brengt vaak de nodige uitdagingen met zich mee. De implementatie is een organizational journey op zich, een unieke reis, en aan de hand van deze metafoor neem ik je mee in een reeks blogs die hier dieper op ingaan.

Lees meer

De top 10 marketing KPI’s waar je goed op moet letten

Wat zijn marketing KPI’s? Marketing KPI’s (Key Performance Indicators) zijn specifieke, numerieke marketingstatistieken die bedrijven gebruiken om hun vooruitgang naar een bepaald doel te berekenen. Wanneer marketeers en CEO’s moeten vaststellen welke KPI’s ze gaan gebruiken, denken ze vaak als eerste aan de bekende indicatoren (omzet, leads, kosten per klant, etc). Er zijn echter talloze andere KPI’s waar je rekening mee zou moeten houden wil je een succesvolle marketingcampagne uitvoeren.

Lees meer

Customer intimacy: de klant is Koning Willem-Alexander

Laatst was ik nogal verdiept in het schrijven van een blog, toen er op de deur van ons kantoor geklopt werd. Met mijn hoofd nog bij mijn blog stond ik op en deed ik de deur open. En daar stond hij, in hoogst eigen persoon: Koning Willem-Alexander. Wat denk je dat ik deed?

Lees meer

SEO in een notendop

Over search engine optimization (SEO) is al een hoop geschreven. Als je een blog wilt optimaliseren, hoef je maar te googlen en je vindt meerdere handleidingen. Toch blijft het lastig om bovenaan in Google te komen. Het is niet altijd even voor de hand liggend hoe je dit voor elkaar krijgt. Iedereen wil natuurlijk bovenaan staan in Google. Jij wilt dat, maar je concurrenten willen dat net zo graag. De druk op die bovenste posities in Google is dus hoog.

Lees meer

Met deze methode kwalificeer jij jouw leads

Een van de meest belangrijke ontmoetingen die verkopers met hun prospects hebben, is de zogeheten “discovery call”. In dit gesprek staan de verkoper en potentiële klant op een t-splitsing. Het blijkt dat jouw product goed bij de potentiële klant past waardoor de volgende stap in jullie relatie genomen kan worden. Of het blijkt dat jullie toch niets voor elkaar kunnen betekenen en verkoper en potentiële klant gaan ieder hun weg. Het is echter vaak niet direct duidelijk welke van de twee kanten je op moet gaan.

Lees meer

Software implementatie (2): wordt de bestemming wel geadopteerd?

Software helpt ons om problemen op te lossen, die we niet zouden hebben als we geen software zouden hebben. Tegenstrijdig toch? Vooral de implementatiefase van software brengt vaak de nodige uitdagingen met zich mee. De implementatie is een organizational journey op zich, een unieke reis, en aan de hand van deze metafoor neem ik je mee in een reeks blogs die hier dieper op ingaan.

Lees meer

Word jij Miss Alignment? 6x Samenwerking tussen marketing en sales

Soms komt het voor dat je een enorm slechte grap maakt op kantoor en dat juist die grap dan de inspiratie vormt voor een blog. Zo ook dit blog, dat begon met een flauwe grap over een verkiezing voor de Commercieel Directeur die zijn of haar marketing- en salesteam het beste laat samenwerken: Miss Alignment. En dus niet misalignment. 

Lees meer

Aan de slag met videomarketing: 12 typen video die jij kunt inzetten

Je hebt videomarketing onderdeel gemaakt van je marketingstrategie, je weet via welke kanalen je het gaat verspreiden én je hebt de resources, maar het ontbreekt je aan een goed format. Je baalt ervan, want je wilde een succes maken van videomarketing. Speciaal voor jou (en om degenen die nog niet overtuigd zijn van video over te halen) hebben we 12 verschillende videoformats op een rij gezet.

Lees meer

Software implementatie (1): de overeenkomsten met vakantiestress

Software helpt ons om problemen op te lossen, die we niet zouden hebben als we geen software zouden hebben. Tegenstrijdig toch? Vooral de implementatiefase van software brengt vaak de nodige uitdagingen met zich mee. De implementatie is een organizational journey op zich, een unieke reis, en aan de hand van deze metafoor neem ik je mee in een reeks blogs die hier dieper op ingaan.

Lees meer

Dit kost een nieuwe website

Je website is één van de belangrijkste marketingtools die je als bedrijf in de b2b kunt hebben. Naast het middelpunt van je inbound strategie, is je website een belangrijk middel binnen de klantreis. Bedrijfswebsites worden beter en beter. Mede het feit dat steeds meer bedrijven de waarde inzien van inbound marketing, zorgt ervoor dat de lat voor zowel design als content hoger komt te liggen. Websites zijn nu sneller, makkelijker, mooier en responsive voor verschillende devices. Waar dit voor (potentiële) klanten een mooie ontwikkeling is, wordt het werk van de marketeer er een stuk lastiger op. Om concurrentie voor te blijven, worden we gedwongen steeds stappen te blijven zetten. Vroeg of laat brengt ons dit bij een nieuwe website.

Lees meer

3 veelgestelde vragen over videomarketing

Het grootste deel van de b2b IT-bedrijven heeft weleens een video gemaakt, maar is er niet actief mee bezig. Dit is één van de conclusies die Ferdinand van de Blaak trekt uit zijn onderzoek naar de inzet van videomarketing. We delen een deel van de resultaten uit dit onderzoek door in deze blog drie vragen te beantwoorden.

Lees meer

3 take-aways van digital marketing live 2018

Donderdag 31 mei vond de zevende editie van Digital Marketing Live plaats. Dit is één van de grootste marketingevenementen in de Benelux waar menig marketeer jaarlijks naar uitkijkt. De locatie heeft het event in ieder geval mee: in de Beurs van Berlage (Amsterdam) kun je het prima een dag uithouden. Ik doe verslag en deel 3 take-aways met je.

Lees meer

3 manieren om meer klanten te behouden

Waarschijnlijk is jouw focus, net als bij de meeste organisaties, gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten. Niet gek, want om je doelstellingen voor dit jaar te halen zijn er waarschijnlijk nieuwe klanten nodig. En daarnaast is het leuk om een nieuwe organisatie aan je klantenbestand toe te voegen. Eerst het meedenken met de potentiële klant, hem een zo passend mogelijk aanbod doen, en vervolgens de kick als die handtekening daadwerkelijk onder het contract gezet wordt. Logisch dus, dat de focus en aardig wat budget van veel organisaties ligt bij potentiële en nieuwe klanten.

Lees meer

Hoe inbound marketing jou helpt om klantretentie te verhogen

In het bedrijfsleven zijn we geneigd veel tijd en energie te steken in het vinden van nieuwe klanten. Dat is enerzijds logisch om te blijven groeien, maar wat doen we daarna, als er inmiddels een klantrelatie is? Besteden we evenveel tijd en aandacht om te zorgen dat onze klanten tevreden blijven? Dat is zeker aan te raden, omdat het over het algemeen veel meer tijd en geld kost om nieuwe klanten te werven dan bestaande klanten te behouden. Dat laatste noemen we klantretentie. In dit blog kijken we naar de mogelijkheden om klantretentie te vergroten met inbound marketing.

Lees meer

Strategie als basis voor een SaaS-marketingteam

Wil je als bedrijf een specifieke markt binnen de b2b veroveren, dan is er een grote variëteit aan marketingmogelijkheden beschikbaar. De b2b-markt is immers groot en divers. In het kader van ‘voor iedere smaak wat’, zou een grotere hoeveelheid aan tools in eerste instantie makkelijker lijken. Toch werd het voor marketing managers allemaal veel ingewikkelder met de uitbreiding van mogelijkheden. Vandaag de dag zijn er andere strategieën nodig. En om strategieën tot praktijk te brengen, zijn weer andere teams nodig.

Lees meer

20x het nut van inbound marketing in cijfers

Steeds meer bedrijven zien het nut van inbound marketing in en zijn begonnen met het implementeren van het inbound gedachtegoed. En niet zonder reden, inbound marketing is in vergelijking met traditionele marketing een stuk kostenefficiënter op de lange termijn. In dit blog zetten we dit nog eens uiteen, onderbouwd met cijfers.

Lees meer