<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif"> Next Marketing 2015

Smarketing voor ICT-bedrijven: 5 kenmerken

Even geleden hebben wij, naar aanleiding van onderzoek, vastgesteld dat ICT-bedrijven kansen missen als het gaat om de inzet van marketing. Ook in de praktijk signaleren wij dat ICT-bedrijven veel winst kunnen behalen door de juiste inzet van marketing. Eén van de succesfactoren hiervoor is een ijzersterke samenwerking tussen marketing en sales. Maar ook een afdeling, zoals service, moet niet meer als apart eiland opereren. Waarom een holistische aanpak cruciaal is? Omdat het tegenwoordig méér dan ooit gaat het om het creëren van een optimale klantbeleving. Juist voor ICT-bedrijven is dit een enorme uitdaging.

Lees meer

Marketing en sales: Waar zit het verschil?

Bij veel organisaties zit er een muur tussen marketing en sales. De teams liggen vaak met elkaar in de knoop. Ze ergeren zich aan elkaar en een oplossing voor hun onderlinge problemen lijkt moeilijk te vinden. En dat terwijl de teams juist zouden moeten samenwerken. Gezamenlijk maken ze de sales en marketing funnel, waarin een onbekende websitebezoeker uiteindelijk omgezet wordt tot een klant. 

Lees meer

De ultieme route naar kwalitatieve leads in de B2B

Er komen genoeg leads binnen bij jouw B2B bedrijf, maar aan de kwaliteitszijde mankeert het meer dan eens. Jouw salesafdeling is hierin niet de enige: dit is een issue waar veel bedrijven tegenaan lopen. Welke stappen kun je daar nou het beste voor ondernemen? In dit blog neem ik je mee in diverse manieren om jouw leads naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen.

Lees meer

9 tips om de eerste 100 dagen als junior sales perfect te laten verlopen

Je bent aangenomen als junior sales professional. Gefeliciteerd!

Lees meer

Mega SALEStrends: 10 jaar terug & 5 jaar vooruit (2/2)

Vorige week bekeken we marketingtrends: 10 jaar geleden, vandaag de dag & 5 jaar vooruit. Vandaag wil ik iets vergelijkbaars doen, maar dan gericht op sales. Bij elke trend kijk ik terug naar 2006, kijk ik naar het nu en geef ik een (voorzichtige) voorspelling voor de toekomst.

Lees meer

Waarom marketing en sales alignment de afstand moet overbruggen

Marketing en sales. Sales en marketing. Wie noemen we nou eerst in het zinnetje? Voor nu houd ik het even op marketing en sales. Waarom? Omdat een lead eerst te maken krijgt met marketing (en de ‘m’ komt eerder in het alfabet). De afdelingen bestaan zelf vaak uit verschillende mensen. Waar de marketeers meer creatieve manieren vinden om leads te genereren, zoeken salesmensen meer doelgericht naar potentiële klanten en new business. U bent vast wel bekend met het fenomeen dat marketing en sales niet altijd optimaal samenwerken. Misschien voelen ze die noodzaak ook niet. En het is juist nu enorm belangrijk dat de samenwerking marketing en sales een weg vindt. Daar zijn namelijk verschillende redenen voor. 

Lees meer

5 sterke tips om jouw verkoopteam succesvoller te laten zijn

Ben jij ook voortdurend aan het trekken en duwen aan jouw verkoopteam? Je doet er van alles aan: je zorgt voor relevante trainingen, je coacht, je zorgt voor ondersteunende software en dat allemaal om de sales pipeline vol te hebben met waardevolle leads en uiteindelijk new business. En dan nog loopt de verkoop achter of op z’n minst is het een gevecht om de deals binnen te krijgen. 

Lees meer

Waarom jouw huidige salesstrategie niet werkt en wat er aan is te doen

Als je weet dat 65 tot 90 procent van de aankoopbeslissingen al wordt gedaan vóórdat jouw verkoper op gesprek gaat, wat is dan precies de rol verkoop (en ook van marketing) nog?

Stappen die jouw potentiële klanten al doen, voordat er überhaupt sprake is van een verkoopgesprek:

  • Onderzoek naar mogelijke oplossingen;
  • Bepalen van de beste aanbieders;
  • Opzetten van criteria voor de juiste aankoopbeslissing;
  • Uitvoeren van prijsvergelijkingen;
  • Verzamelen bewijslast vanuit klantcases.

Lees meer

Zo bereken je de ROI van jouw campagnes met marketing automation

Dat het marketingteam niet alleen goed is voor de maandelijkse nieuwsbrief, relatiegeschenken en bedrijfsfeestjes zit nog lang niet bij alle medewerkers tussen de oren. Dit tot grote frustraties van het marketingteam zelf, dat maar wat graag haar toegevoegde waarde wil aantonen. Ben jij zo’n CMO of marketeer en kan je niet wachten om die professionaliseringsslag te maken? Lees dan snel verder.

Lees meer

Inbound sales: sluit jouw verkoop aan op marketing?

Bij One4Marketing implementeren we bij bedrijven nu bijna vijf jaar de nieuwe manier van marketing: inbound marketing. Onze klanten stappen af van hun oude manier van marketing en over op deze effectieve, op de klant afgestemde manier van werken. Meestal verdubbelt in een jaar hun websitebezoek en er worden meer hoogwaardige leads gegenereerd.

Lees meer

Marketingdirecteuren: zo krijg je marketing en sales op één lijn

Een gemiste kans voor veel bedrijven: sales- en marketingafdelingen die heerlijk langs elkaar heen werken en zo talloze leads mislopen. Of wel proberen samen te werken, maar waarbij de aangeleverde leads juist waardeloos zijn. Marketing kan net zo goed naar huis en is er uitsluitend voor het organiseren van onze bedrijfsfeestjes; terwijl salestijgers de jongens zijn die het allemaal maar waar moeten maken. Die met bloed, zweet en tranen iedere euro naar binnentrekken. Is dit de tendens in jouw bedrijf? Dan is het tijd voor verandering. Schud de boel door elkaar en krijg je marketing en sales op één lijn!

Lees meer

Sales & Marketing alignment: dit kan sales leren van marketing

Sales en marketing zouden eigenlijk twee handen op een buik moeten zijn. Jammer genoeg voelt het vaker alsof we een vierkante bout in een rond gat proberen te krijgen. Verkopers hebben namelijk altijd het uiteindelijk doel in gedachten en hebben soms de illusie dat hun taak simpelweg het sluiten van deals is. Marketeers daarentegen zijn meer gefocust op het informeren en onderwijzen van de prospect gedurende het hele proces.

Lees meer

Het interne effect van Inbound Marketing

Marieke Heesakkers noemde het laatst al op Next Marketing 2015: met inbound marketing bereik je niet alleen je externe doelgroepen, maar ook intern bereik je er meer mee dan je denkt! Zo noemde zij al dat inbound marketing heeft bijgedragen aan een gezamenlijke trots en een echt "wij-gevoel" binnen het bedrijf.

Lees meer

Samenwerking Marketing & IT cruciaal voor bedrijfssucces

“The distinction between what is marketing and what is technology is blurring.” vertelde Shantanu Narayen, de CEO van Adobe, tijdens The Digital Marketing Conference. Shantanu heeft zeker een punt. Marketing drijft tegenwoordig op tools, software en analytics. Het gaat zelfs zo ver dat onderzoeks- en adviesbureau Gartner een tijdje geleden al voorspelde dat in2015 het de CMO is die meer uitgeeft aan technologie dan de CIO.

Lees meer

Leads door de ogen van Marketing en Sales

Tussen Marketing en Sales bestaan overeenkomsten en verschillen. Zo zijn ze beiden bezig met leads, alleen focust Marketing zich meer op het genereren daarvan, en Sales meer op het echte binnenhalen, het converteren en behouden van salesleads. Doordat ze met andere doeleinden bezig zijn met betrekking tot de leads, spreekt het waarschijnlijk voor zich dat ze er ook op een andere manier naar kijken. De uitwisseling van deze kennis is essentieel wanneer je een goede, succesvolle samenwerking tussen Marketing en Sales wil bereiken.  

Lees meer

Samenwerking Marketing & Sales: Don’ts

De afdelingen Marketing en Sales kunnen niet zonder elkaar, en een goede samenwerking tussen die twee is dan ook belangrijk. Toch loopt het vaak nog mis, en wordt er te weinig gecommuniceerd. De vraag is dan: hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen deze twee afdelingen? Daar heeft collega Eline vorige week al een oplossing voor gegeven. Om het compleet te maken, licht ik hier een aantal dingen toe die je vooral niet moet doen. Met al deze tips en ideeën bij elkaar, denk ik dat je toch een aardig eind in de richting van een succesvolle, effectieve samenwerking tussen Marketing en Sales kunt komen. 

Lees meer

4 Vragen die Marketing aan Sales zou moeten stellen

De afgelopen paar blogs hebben we vooral gezegd dat het belangrijk is om een goede samenwerking tussen Marketing en Sales te krijgen.  Zo kun je de Sales en Marketing funnel optimaal benutten en op de meest efficiënte manier laten werken. Maar op welke manier krijg je die goede samenwerking en communicatie nu voor elkaar?

Lees meer

De 5 tijdperken van marketing: waar staan we nu?

Het mooie van tijd is dat je er niet bij stilstaat dat alles om je heen continu verandert. Meestal realiseer je je pas dat er iets is veranderd op het moment dat de verandering al heeft plaatsgevonden. Het is op die manier fascinerend om te zien hoe marketing en sales zich ontwikkeld hebben ten opzichte van 3000 jaar geleden. 

Grofweg is de geschiedenis van marketing op te delen in 5 tijdperken, afhankelijk van de mindset die toen leefde. Wat zijn de kenmerken van deze tijdperken, en waar bevinden we ons nu? Zelfs terwijl je dit artikel aan het lezen bent, is marketing aan het veranderen. Maar kunnen we zeggen dat we aan de rand van een nieuw tijdperk staan? Ik hoor graag je mening na het lezen van dit artikel...

Lees meer

Sales: met Inbound Marketing een fluitje van een cent

Je kent het wel: je loopt op je gemak op een woonboulevard op zoek naar een nieuwe keuken. Je bent nog niet binnen of er staat al een verkoper achter je. Hij vraagt waar je naar op zoek bent, probeert je te begrijpen en laat een aantal passende opties zien. In een uur tijd probeert hij jou van bezoeker te veranderen in een klant. Je moet een goede verkoper zijn om dit te kunnen. Met Inbound Marketing is de lead soms al bereid om te kopen, nog vóórdat sales aan bod komt. Sales wordt dus een fluitje van een cent!

Lees meer

Hoe inbound marketing en sales samensmelten: 3 stappen

Één joker per dag, dat was de truc van een vriendin die wat kilootjes wilde kwijtraken. Die joker hield in dat ze eenmaal per dag zou mogen ‘zondigen' op culinair gebied. Ik moet het haar nagegeven: ze was erg consequent. Zelfs in de tapasbar liet ze de patatas bravas voor wat het was en ging ze voor de gegrilde groenten.

‘En wat willen jullie daarbij te drinken?’ vroeg de serveerster.
‘Rosé…,’ zegt de vriendin, ‘…en doe er maar 2 in 1 glas, oké?’

Waarom twee rosé in een glas? Omdat ze maar één joker heeft maar ze toch wel graag twee rosé wilde, zo beredeneerde ze. Zelden had ik zo’n scheve redenering gehoord.

‘Je snapt toch wel dat je jezelf ENORM voor de gek aan het houden bent, ja toch?’
Ze antwoordde onverschillig: ‘misschien wel, maar ik houd me wel aan de regels.’

Lees meer