<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

marketing en sales

Help je klanten op weg door goede customer onboarding

Customer onboarding is het leerproces dat nieuwe gebruikers ondergaan om gewend te raken aan jouw product. Een goed customer onboarding programma bevat tutorials, hulp, support en talloze mijlpalen waarop een klant succes kan boeken met jouw oplossing.

Lees meer

5 factoren die bepalen of je contact waardevol is

‘Het is niet wat je zei, het is de manier waarop je het zei.’ Dit zinnetje heb je waarschijnlijk al vele keren gehoord. Naast dat deze zin de wortel is van talloze discussies is het ook goud wanneer het komt tot het bepalen of je sales contact waardevol is. Je potentiële klant zal namelijk net zoveel informatie geven in de manier waarop hij zijn boodschap overbrengt, als in de woorden die hij daadwerkelijk gebruikt. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het bepalen of je met een prospect verder moet gaan in het koopproces of dat je hem zo snel mogelijk moet diskwalificeren.

Lees meer

Je eerste video. Waar begin je?

Al het begin is moeilijk! Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer als kleine jongen moest leren om te schrijven. Waar moet ik beginnen? Hoe weet ik of ik het goed doe? Uiteindelijk is het goed gekomen, natuurlijk met behulp van de docent. Deze blog kan je zien als de docent. Na deze blog weet je waar te beginnen en vooral waar je op moet letten als je aan de slag gaat met videomarketing.

Lees meer

Customer intimacy: de klant is Koning Willem-Alexander

Laatst was ik nogal verdiept in het schrijven van een blog, toen er op de deur van ons kantoor geklopt werd. Met mijn hoofd nog bij mijn blog stond ik op en deed ik de deur open. En daar stond hij, in hoogst eigen persoon: Koning Willem-Alexander. Wat denk je dat ik deed?

Lees meer

Word jij Miss Alignment? 6x Samenwerking tussen marketing en sales

Soms komt het voor dat je een enorm slechte grap maakt op kantoor en dat juist die grap dan de inspiratie vormt voor een blog. Zo ook dit blog, dat begon met een flauwe grap over een verkiezing voor de Commercieel Directeur die zijn of haar marketing- en salesteam het beste laat samenwerken: Miss Alignment. En dus niet misalignment. 

Lees meer

3 manieren om meer klanten te behouden

Waarschijnlijk is jouw focus, net als bij de meeste organisaties, gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten. Niet gek, want om je doelstellingen voor dit jaar te halen zijn er waarschijnlijk nieuwe klanten nodig. En daarnaast is het leuk om een nieuwe organisatie aan je klantenbestand toe te voegen. Eerst het meedenken met de potentiële klant, hem een zo passend mogelijk aanbod doen, en vervolgens de kick als die handtekening daadwerkelijk onder het contract gezet wordt. Logisch dus, dat de focus en aardig wat budget van veel organisaties ligt bij potentiële en nieuwe klanten.

Lees meer

Strategie als basis voor een SaaS-marketingteam

Wil je als bedrijf een specifieke markt binnen de b2b veroveren, dan is er een grote variëteit aan marketingmogelijkheden beschikbaar. De b2b-markt is immers groot en divers. In het kader van ‘voor iedere smaak wat’, zou een grotere hoeveelheid aan tools in eerste instantie makkelijker lijken. Toch werd het voor marketing managers allemaal veel ingewikkelder met de uitbreiding van mogelijkheden. Vandaag de dag zijn er andere strategieën nodig. En om strategieën tot praktijk te brengen, zijn weer andere teams nodig.

Lees meer

Smarketing voor ICT-bedrijven: 5 kenmerken

Even geleden hebben wij, naar aanleiding van onderzoek, vastgesteld dat ICT-bedrijven kansen missen als het gaat om de inzet van marketing. Ook in de praktijk signaleren wij dat ICT-bedrijven veel winst kunnen behalen door de juiste inzet van marketing. Eén van de succesfactoren hiervoor is een ijzersterke samenwerking tussen marketing en sales. Maar ook een afdeling, zoals service, moet niet meer als apart eiland opereren. Waarom een holistische aanpak cruciaal is? Omdat het tegenwoordig méér dan ooit gaat het om het creëren van een optimale klantbeleving. Juist voor ICT-bedrijven is dit een enorme uitdaging.

Lees meer

Marketing en sales: Waar zit het verschil?

Bij veel organisaties zit er een muur tussen marketing en sales. De teams liggen vaak met elkaar in de knoop. Ze ergeren zich aan elkaar en een oplossing voor hun onderlinge problemen lijkt moeilijk te vinden. En dat terwijl de teams juist zouden moeten samenwerken. Gezamenlijk maken ze de sales en marketing funnel, waarin een onbekende websitebezoeker uiteindelijk omgezet wordt tot een klant. 

Lees meer

De ultieme route naar kwalitatieve leads in de B2B

Er komen genoeg leads binnen bij jouw B2B bedrijf, maar aan de kwaliteitszijde mankeert het meer dan eens. Jouw salesafdeling is hierin niet de enige: dit is een issue waar veel bedrijven tegenaan lopen. Welke stappen kun je daar nou het beste voor ondernemen? In dit blog neem ik je mee in diverse manieren om jouw leads naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen.

Lees meer

9 tips om de eerste 100 dagen als junior sales perfect te laten verlopen

Je bent aangenomen als junior sales professional. Gefeliciteerd!

Lees meer

Mega SALEStrends: 10 jaar terug & 5 jaar vooruit (2/2)

Vorige week bekeken we marketingtrends: 10 jaar geleden, vandaag de dag & 5 jaar vooruit. Vandaag wil ik iets vergelijkbaars doen, maar dan gericht op sales. Bij elke trend kijk ik terug naar 2006, kijk ik naar het nu en geef ik een (voorzichtige) voorspelling voor de toekomst.

Lees meer

Waarom marketing en sales alignment de afstand moet overbruggen

Marketing en sales. Sales en marketing. Wie noemen we nou eerst in het zinnetje? Voor nu houd ik het even op marketing en sales. Waarom? Omdat een lead eerst te maken krijgt met marketing (en de ‘m’ komt eerder in het alfabet). De afdelingen bestaan zelf vaak uit verschillende mensen. Waar de marketeers meer creatieve manieren vinden om leads te genereren, zoeken salesmensen meer doelgericht naar potentiële klanten en new business. U bent vast wel bekend met het fenomeen dat marketing en sales niet altijd optimaal samenwerken. Misschien voelen ze die noodzaak ook niet. En het is juist nu enorm belangrijk dat de samenwerking marketing en sales een weg vindt. Daar zijn namelijk verschillende redenen voor. 

Lees meer

5 sterke tips om jouw verkoopteam succesvoller te laten zijn

Ben jij ook voortdurend aan het trekken en duwen aan jouw verkoopteam? Je doet er van alles aan: je zorgt voor relevante trainingen, je coacht, je zorgt voor ondersteunende software en dat allemaal om de sales pipeline vol te hebben met waardevolle leads en uiteindelijk new business. En dan nog loopt de verkoop achter of op z’n minst is het een gevecht om de deals binnen te krijgen. 

Lees meer

Waarom jouw huidige salesstrategie niet werkt en wat er aan is te doen

Als je weet dat 65 tot 90 procent van de aankoopbeslissingen al wordt gedaan vóórdat jouw verkoper op gesprek gaat, wat is dan precies de rol verkoop (en ook van marketing) nog?

Stappen die jouw potentiële klanten al doen, voordat er überhaupt sprake is van een verkoopgesprek:

  • Onderzoek naar mogelijke oplossingen;
  • Bepalen van de beste aanbieders;
  • Opzetten van criteria voor de juiste aankoopbeslissing;
  • Uitvoeren van prijsvergelijkingen;
  • Verzamelen bewijslast vanuit klantcases.

Lees meer

Zo bereken je de ROI van jouw campagnes met marketing automation

Dat het marketingteam niet alleen goed is voor de maandelijkse nieuwsbrief, relatiegeschenken en bedrijfsfeestjes zit nog lang niet bij alle medewerkers tussen de oren. Dit tot grote frustraties van het marketingteam zelf, dat maar wat graag haar toegevoegde waarde wil aantonen. Ben jij zo’n CMO of marketeer en kan je niet wachten om die professionaliseringsslag te maken? Lees dan snel verder.

Lees meer

Inbound sales: sluit jouw verkoop aan op marketing?

Bij One4Marketing implementeren we bij bedrijven nu bijna vijf jaar de nieuwe manier van marketing: inbound marketing. Onze klanten stappen af van hun oude manier van marketing en over op deze effectieve, op de klant afgestemde manier van werken. Meestal verdubbelt in een jaar hun websitebezoek en er worden meer hoogwaardige leads gegenereerd.

Lees meer

Sales & Marketing alignment: dit kan sales leren van marketing

Sales en marketing zouden eigenlijk twee handen op een buik moeten zijn. Jammer genoeg voelt het vaker alsof we een vierkante bout in een rond gat proberen te krijgen. Verkopers hebben namelijk altijd het uiteindelijk doel in gedachten en hebben soms de illusie dat hun taak simpelweg het sluiten van deals is. Marketeers daarentegen zijn meer gefocust op het informeren en onderwijzen van de prospect gedurende het hele proces.

Lees meer

Het interne effect van Inbound Marketing

Marieke Heesakkers noemde het laatst al op Next Marketing 2015: met inbound marketing bereik je niet alleen je externe doelgroepen, maar ook intern bereik je er meer mee dan je denkt! Zo noemde zij al dat inbound marketing heeft bijgedragen aan een gezamenlijke trots en een echt "wij-gevoel" binnen het bedrijf.

Lees meer

Samenwerking Marketing & IT cruciaal voor bedrijfssucces


“The distinction between what is marketing and what is technology is blurring.”
vertelde Shantanu Narayen, de CEO van Adobe, tijdens The Digital Marketing Conference. Shantanu heeft zeker een punt. Marketing drijft tegenwoordig op tools, software en analytics. Het gaat zelfs zo ver dat onderzoeks- en adviesbureau Gartner een tijdje geleden al voorspelde dat in 2015 het de CMO is die meer uitgeeft aan technologie dan de CIO.

Lees meer