<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wat is HubSpot CRM?

door: Paul Kemps

Wat is HubSpot CRM?

Wat is HubSpot CRM?

auteur
Ik ondersteun bij het onboarden van klanten, geef trainingen en workshops over HubSpot en begeleid strategietrajecten tot een succesvolle inbound marketingaanpak. Ik ben dé vraagbaak over HubSpot.
One4marketing

Wat is HubSpot CRM? En wat kan HubSpot CRM voor jouw marketing- en salesteam betekenen? Lees er alles over in dit uitgebreide overzicht.

Wil je de kwaliteit van klantrelaties een flinke boost geven, maar wordt je moedeloos van het gebrek aan overzicht? Kan je wel huilen als je marketingdata vanaf 6 plekken moet verzamelen, terwijl je daar helemaal geen tijd voor hebt? Dan is het tijd voor HubSpot CRM om weer een lach op jouw gezicht te toveren.

Wat is HubSpot CRM?

HubSpot CRM is een tool om leads te beheren, op te volgen, te organiseren en te converteren. Het is een gebruiksvriendelijk CRM dat je ook nog eens gratis kunt gebruiken.

Wil je weten waar CRM voor staat en wat het voor jou als marketeer kan betekenen? Lees dan eerst onze blog CRM: de basis voor marketing en sales.

Is HubSpot CRM geschikt voor jouw bedrijf?

Wil je leads en klanten beheren op een manier die tot meer deals leidt? HubSpot is daarvoor een uitstekende CRM-tool. Voor kleine en middelgrote bedrijven is het een aantrekkelijke keuze, omdat je makkelijk en zonder hoge kosten kunt instappen.

HubSpot is schaalbaar en groeit mee met jouw bedrijf. Heb je meer functies nodig, dan kun je later geavanceerde marketingtools toevoegen. Bovendien kun je het integreren met een reeks marketingapps. Je kunt HubSpot gebruiken voor contentmarketing, directe verkoop of marketing automation.

New call-to-action

Wat zijn de grootste voordelen van HubSpot CRM?

De lijst met voordelen en mogelijkheden van HubSpot CRM is eindeloos. We lichten de belangrijkste voordelen eruit:

Gratis instappen
Eén van de belangrijkste voordelen van HubSpot CRM is dat je gratis in kunt stappen. Je kunt snel en eenvoudig jouw leads importeren zonder ook maar één cent te betalen. Technische kennis is niet nodig omdat het zo makkelijk te gebruiken is.

Alles in één dashboard
HubSpot CRM biedt een mooi en gebruiksvriendelijk dashboard, zodat je leads, sales en prestaties kunt volgen in een gecentraliseerde hub. Je hele team is real time op de hoogte. Eindeloos schakelen tussen browsertabbladen en zoeken in Excel sheets is verleden tijd. HubSpot biedt veel gemak en betrouwbare data.

Integratie met marketing add-ons
Een ander groot voordeel van HubSpot CRM is de integratie met marketing add-ons. HubSpot biedt een heleboel verschillende marketingtools die jouw contentmarketing, advertenties en verkoopinspanningen een boost kunnen geven. Of je nu pop-up formulieren voor je website of e-mail marketing templates nodig hebt, HubSpot maakt alles eenvoudig.

Wat biedt HubSpot CRM?

Laten we een kijkje nemen in de functies die beschikbaar zijn in HubSpot CRM:

1. Gebruiksvriendelijk dashboard
2. Eenvoudige activiteitenregistratie
3. Real-time chat
4. Marketing- en salesfuncties

1. Gebruiksvriendelijk dashboard

dashboard hubspot

Wil je effectief werken, zonder 6 verschillende diensten en logins te gebruiken? Het HubSpot CRM dashboard geeft elk detail van de sales funnel in real time weer, via een gecentraliseerd dashboard. Het dashboard is helder en eenvoudig te gebruiken. Niemand zal nog vraagtekens zetten bij de status van een lead of de actualiteit van contactgegevens.

De beste dashboardfuncties van HubSpot CRM:
  • Alle statistieken zijn in real time, zodat je altijd de actuele status van elke lead ziet
  • Het dashboard is zo ontworpen dat je hele team een snelle momentopname ziet van de leadflow
  • Volg je dealstroom op basis van prestaties
  • Je kunt het dashboard eenvoudig sorteren en vrijwel elke dataset of trend er snel uit halen


2. Eenvoudige activiteitenregistratie

Leads benaderen op het verkeerde moment of met overbodige informatie is gênant. Het komt dan over alsof je niet weet waar je mee bezig bent en dat schaadt de vertrouwensband. De HubSpot logging functies voorkomen dat. Jij en je team weten altijd de exacte status van elke lead.

De beste functies op het gebied van activiteitenregistratie:
  • Visualiseer snel de status van elke lead met behulp van het eenvoudige dashboard
  • HubSpot houdt interacties automatisch bij, zodat je altijd weet dat de status up-to-date en actueel is
  • Je kunt eenvoudig synchroniseren met Outlook en Gmail en elke interactie goed vastleggen


3. Real-time chat

Als je de ervaring van jullie doelgroep wilt verbeteren, bied ze dan een live chat aan. Zo kun je jouw klanten en websitebezoekers direct van dienst zijn.

De beste real-time chatfuncties van HubSpot CRM:
  • De eenvoudige installatie stelt je in staat om binnen korte tijd kwalitatieve ondersteuning te bieden
  • Met bot-integratie kun je leads verwelkomen, berichten automatiseren, e-mailadressen verzamelen en vragen stellen
  • Je kunt de berichten van je team beheren, ongeacht waar je klanten zich in de leadflow bevinden, of welk berichtenkanaal ze gebruiken
  • Door de universele inbox kunnen beschikbare teamleden vlot reageren op vragen van klanten


4. Marketing- en salesfuncties

Ongetwijfeld de beste eigenschap van HubSpot CRM is dat je het CRM kunt combineren met verschillende sales- en marketingtools. Je verrijkt daarmee elk onderdeel in je marketing- en verkoopproces. Wil je e-mailreeksen verzenden, zodat je leads automatisch aan je kunt verbinden? Of misschien wil je leads gemakkelijk kunnen bellen vanuit je CRM-dashboard? Wat het ook is, de HubSpot suite biedt al deze handige functies aan, zonder dat er technische kennis voor nodig is.

De beste salesfuncties van HubSpot CRM:
  • Maak eenvoudig e-mailsjablonen en volg de resultaten, zodat je weet wat wel en niet werkt
  • Ontvang direct meldingen zodra leads e-mails openen of bijlagen downloaden
  • Verrijk automatisch je lead metadata met details uit de enorme HubSpot database van meer dan 20 miljoen bedrijven
  • Plan gemakkelijk gesprekken in vanuit het CRM dashboard en neem telefoongesprekken op
  • Synchroniseer en deel je beschikbaarheid eenvoudig via een link met klanten en leads
  • Eenvoudig integratie met MailChimp, voor wie daar graag mee werkt

"Omzetstijging als gevolg van inzet geavanceerde CRM-technologie, varieerden van 10% tot meer dan 30%." - Harvard Business Review

 

HubSpot is meer dan CRM

Misschien ben je alleen op zoek naar een effectieve manier om leads te beheren en te organiseren? Dat kan in HubSpot CRM, maar het systeem biedt nog veel meer. HubSpot biedt een all in one marketing suite, waarin het CRM de kern vormt. Met deze marketing suite kun je leads beheren, formulieren bouwen, marketing automatiseren en service leveren. Je kunt met de verschillende modules en add-ons het systeem zo inrichten als je zelf wilt.

CRM

Inbound marketing

HubSpot werkt vanuit de inbound marketing methode. Daarmee trek je klanten aan door waardevolle content en ervaringen op maat te bieden. Je laat je organisatie groeien door langetermijnrelaties op te bouwen met klanten en potentiële klanten.

HubSpot brengt dat zelf uiteraard ook in praktijk. Je vindt een schat aan marketinginformatie op de HubSpot website. Gratis cursussen, eersteklas marketingblogs en een verzameling handige marketingboeken: HubSpot doet het je allemaal cadeau.

New call-to-action

HubSpot CRM prijzen

HubSpot CRM is gratis te gebruiken Het is moeilijk te geloven dat HubSpot een kwalitatief goed CRM kosteloos aanbiedt, maar het is echt zo. HubSpot is ervan overtuigd dat inbound marketing alleen werkt als je goede klantdata hebt. Het is de basis voor alle andere modules die ze bieden.

Natuurlijk moet HubSpot zelf ook geld verdienen. Dat doen ze door premium upgrades aan te bieden die hun CRM-kern verbeteren. Laten we een snelle blik werpen op hun premium add-ons.

Marketing Hub
De Marketing Hub is te gebruiken vanaf € 41,- per maand. Voor grote bedrijven loopt het op tot meer dan € 3.000,- per maand. De Marketing Hub biedt geavanceerde functies om jouw leads om te zetten in betalende klanten. Hoogtepunten zijn onder andere pop up-formulieren, A/B-tests en nog veel meer.

Sales Hub
De Sales Hub is vanaf € 41,- per maand beschikbaar (€ 1.100,- voor grote bedrijven) en is perfect om meer deals te sluiten. Functies in de Sales Hub omvatten geavanceerde e-mail marketing, deal fase automatisering, gesprektranscriptie en nog veel meer.

Service Hub
Ook de Service Hub is beschikbaar vanaf € 41,- per maand (€ 1.100,- voor grote bedrijven). Het is ideaal als je hoogwaardige ondersteuning wilt bieden aan je klanten en cliënten. Geavanceerde functies zijn onder andere canned snippets (korte tekstblokken die je vaak gebruikt), ticketing rapporten, aangepaste rapportages en meer.

HubSpot CMS
HubSpot CMS is er vanaf € 21,- per maand (€ 1.100,- voor grote bedrijven). Je maakt er prachtige webpagina's, blogs en landingspagina’s mee. Het is ook ideaal voor splittesten.

Is HubSpot CRM de prijs waard?

Je kunt HubSpot CRM gratis gebruiken en tegen instapkosten verder uitbreiden. Dat neemt het risico van een hoge investering weg. Je kunt het simpelweg gaan proberen en verder uitbreiden wanneer je dat wilt. HubSpot biedt veel gebruiksgemak en kwaliteit voor de prijs die je betaald.

New call-to-action

Aan de slag met HubSpot CRM - hoe makkelijk is het te gebruiken?

Door de lage instapkosten en het gebruikersgemak is de drempel om met HubSpot CRM te gaan werken laag. Je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig. Ook maakt het niet uit of je al een uitgebreide lijst met contacten hebt, of dat je vanaf nul begint. Als je gegevens hebt dan is het importeren daarvan in HubSpot een eenvoudig proces.

Wil je meer weten over HubSpot CRM? Boek een meeting voor een gratis demo en en kom erachter hoe je het voor jouw bedrijf gebruikt

Wil je meer weten over marketing automation?

Leer hier alles over marketing automatisering!

Download nu het gratis e-book
One4marketing-Wat is marketing automatisering_2101005

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

marketing-en-sales

Het verschil tussen marketing en sales | One4marketing

Is er in jullie bedrijf een duidelijke scheiding tussen marketing en sales? Er is makkelijk..

marketing-en-sales

All-in-een software of best-of-breed: wat werkt het beste?

Ben je op zoek naar de juiste software voor marketing en sales? Dan is het goed om te weten of je..