<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Alles in één: HubSpot Marketing

 Om de juiste content op de juiste tijd uit te serveren aan de bezoekers moeten mailprogramma’s, website cms en crm-systemen naadloos samen werken. In de afgelopen 10 jaar heeft HubSpot haar softwarepakket geoptimaliseerd en uitgebreid naar de laatste stand van de techniek. Om de inbound strategie goed uit te voeren, is de juiste software nodig.
HubSpot biedt dé alles in één-software voor online marketeers.

  • een gratis CRM (Customer Relation Management)
  • een uitgebreid CRM voor een website met de juiste functionaliteit
  • een bulkmail-programma
  • een sociale media-manager
  • workflows om taken te automatiseren
  • een diepe analytics-tool

HubSpot Marketing biedt precies wat een inbound marketeer nodig heeft. Dat begint basaal met landingpagina's die automatisch een e-book toesturen of inschrijven op nieuws brieven.

De website voedt de CRM-tool met data. Zo zie je terug wat een klant doet. Op basis daarvan kunnen workflows worden ingesteld. Stuur mailings uit als er aan bepaalde triggers voldaan wordt. Via leadscoring word bijgehouden in welke fase van het aankoopproces een klant zit.

hubspot logo klein

blogs

Content als basis

Goede content is de basis van inbound marketing. De uitgebreide editor van Hubspot helpt bij het schrijven van blogs, mailings, landingpagina’s en pillarpages. Zowel op basis van het template of als uitzondering met een kleine afwijking.

Ook ondersteunt de Hubspot Marketing software de juiste opbouw van de content: verschillende stukken over hetzelfde onderwerp kunnen gebundeld worden onder een topic cluster. In het centrum van het topic cluster staat een pillar page. Dat is een pagina waar de andere content naar verwijst. Net als bij andere content-pagina’s zien gebruikers ook meteen de bezoekcijfers van deze pillar page. 

 

Personaliseren en smart content

Wil je op je website of in een mailing iemand met naam aanspreken of wil je de bedrijfsnaam noemen? Personalisering is eenvoudig omdat de persoonsgegevens van het CRM aan het CMS van de website gekoppeld is.

Dat maakt ook smart content mogelijk: hierbij verandert de inhoud op basis van iemands voorkeuren. Stel dat je weet dat een IT-manager op je site zit, dan staat in de tekst een voorbeeld uit de IT-branche. Komt de volgende website-bezoeker uit de retail, dan toont de site een voorbeeld uit de retail.

watching-tv-2051996_640

Op basis van data

Blog_Statistieken

Het mooie van HubSpot Marketing is dat elke stap meetbaar is. Hoeveel mensen converteren via dit formulier? Door campaigns in te stellen is ook het resultaat van de totale inspanningen met harde cijfers te bewijzen. Met A/B-testen ontdek je welke variant beter scoort.

Hieronder staan in het kort de mogelijkheden van de HubSpot Software.

Het plannen van berichten en posts voor sociale media kan vanuit hetzelfde portaal. Laat de posts op de juiste tijd op de juiste platformen verschijnen. Het juiste beeldmateriaal zit één klik verder: al het beeldmateriaal van de site is gemakkelijk toe te voegen aan de sociale media-posts.

Achteraf bekijk je natuurlijk hoe goed je berichten scoren, ook in hetzelfde portaal. Omdat deze gegevens in HubSpot staan, kunnen de prestaties van sociale media gemakkelijk meegenomen worden als er bijvoorbeeld een campaign-evaluatie is.

Om veel effect te zien van je content-inspanningen, moet de SEO zo optimaal mogelijk zijn. Per blog of pagina geeft Hubspot Marketing in het portaal aan of je tekst voldoet wat SEO vraagt. Naast het artikel staat een lijst met verbeteracties. Terwijl je typt past de lijst zich aan. Zo heeft de schrijver meteen overzicht of hij de goede kant op gaat.

Dit helpt enorm om al je inspanningen te richten op resultaat.

Hubspot Marketing is gemaakt om de inbound marketing te ondersteunen en zo doelgericht mogelijk te werken. Om de buyer journey goed te ondersteunen kunnen er campagnes aangemaakt worden. Campagnes zijn een groep van acties die moeten leiden tot hetzelfde doel binnen een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld 5000 nieuwe contacten binnen een half jaar.

Koppel vervolgens de blogposts, CTA's, landingpagina's, mailings of berichten op sociale media aan de juiste campagne. In het rapportage dashboard is te zien wat het effect is van die campagne. Zo wordt duidelijk wat er gebeurt tijdens de buyer journey van jouw klant en waar de knelpunten zitten. Op basis hiervan kan je voortdurend optimaliseren.

In een workflow wordt de marketing geautomatiseerd op basis van bepaald triggers. Hiermee stel je precies in wat er gebeurd als iemand een e-book leest, dan krijgt hij drie dagen later een follow-up e-mail. Hier kan ook conditionele logica toegepast worden: als iemand meerdere keren de nieuwsbrief leest en doorklikt, dan mag Sales de lead gaan bellen. Eenmaal goed ingesteld kunnen deze workflows veel tijd besparen.

Omdat de workflows in het HubSpot-portaal verweven zitten, werkt het gemakkelijk en zonder technische drempels. Per workflow is er ook een duidelijk doel. Bijvoorbeeld de acties die nodig zijn om van een contact naar een MQL (Marketing Qualified Lead) te gaan. Of van MQL naar SQL (Sales Qualified Lead) zodat de afdeling Sales een afspraak kan gaan maken. 

De analyse en report-tool van HubSpot is een sterk punt. Doordat alles in hetzelfde softwaresysteem gebeurd, staan alle data ook in hetzelfde systeem. Via dashboards is snel te zien hoe jouw belangrijke streefdoelen ervoor staan. Wil je analyseren of een campagne of workflow succesvol is, kan naar preciezere data kijken. De cijfers staan altijd direct bij de content zodat je met één klik kan zien wat het rendement is van de inspanningen.

De contentmakers krijgen directe feedback waardoor ze steeds effectiever worden.

HubSpot Marketing Hub Starter Professional Enterprise
Pricing
€46 p.m. €740 p.m. €2.944 p.m.
Forms      
Contact activity      
Contact management      
Contact & company insights      
Conversations inbox      
Team email      
Live chat      
Conversational bots      
HubSpot branding removed      
Email marketing      
Lists      
Mobile optimization      
Phone support      
Blog & content creation tools      
SEO & content strategy      
Social media      
Calls-to-action      
Landing pages      
Standard SSL certificate      
Subdomain availability      
Marketing automation      
Video hosting & management      
Goal-based nurturing      
Salesforce integration      
Smart content      
Attribution reporting      
A/B testing      
Multiple currencies      
Custom revenue reporting      
Custom event reporting      
Custom event triggers      
Predictive lead scoring      
Contacts reporting      
Company reporting      
Single sign-on      
Content partitioning      
CMS membership      
Facebook Messenger tools      
Email send frequency cap      

Wil je een solide strategische basis leggen voor je marketinginspanningen?

Laat je inspireren:
Bekijk jouw Game Plan