<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wat is Inbound?

Inbound gaat uit van gevonden worden door potentiële klanten, hen helpen met kopen en sublieme service bieden.

Dit is dé manier om klanten aan te trekken, te binden en aan een lange termijnrelatie te bouwen.

Daarbij staan moderne automatiseringsmiddelen voor je klaar. Inbound biedt jou een menselijke en behulpzame manier van zakendoen. En omdat 'goed voor de klant' ook 'goed voor de zaak' betekent, groeit jouw bedrijf!

Download nu het e-book over Inbound marketing

 

Jouw 7 voordelen met inbound 

"Klanten die bij je passen en bij je blijven"

  • Zoekers naar je toe trekken met relevante content

  • Kwalitatieve leads binnen handbereik

  • Hoge conversie voor sales naar aankopen

  • Customer succes door  service focus

  • Hoge klant tevredenheid

  • Lange termijn relaties

  • Ambassadeurs die jou promoten

 

De Flywheel en de 3 fasen van Inbound 

De Flywheel bestaat totaal uit 3 fasen. Het is een sluitend geheel om potentiële klanten binnen te halen en te zorgen dat ze ambassadeurs worden die jou promoten binnen hun netwerk.

Attract

In de attract fase trek je de goede bezoekers naar je website. Dit doe je door de juiste content op het juiste moment aan de juiste persoon te geven. Je laat prospects hiermee zien dat je hen graag wilt helpen bij het oplossen van hun pijnpunten gedurende het begin van hun customer journey.

Engage

Engage staat voor het creëren van langdurige relaties met je prospects en klanten. Hiervoor heb je persoonlijk contact met hen via verschillende kanalen. Alle informatie die je hier uithaalt, gebruik je om hen te helpen bij het aankopen van het product of de dienst die bij hen past. Hoe mooi wanneer dat bij jouw bedrijf vandaan komt!

Delight

In de delight fase maak je het proces van de klant na de aankoop zo aangenaam en makkelijk mogelijk. Dit doe je met behulp van verschillende tools. Allereerst met de NPS-functionaliteit. Na aanschaf vraag je of jouw klant het contact met jouw organisatie als positief heeft ervaren. Met deze feedback verbetert jouw content en de processen. Tijdens de implementatie- en gebruiksfase geef je de juiste antwoorden door gebruik te maken van informatieve tools zoals Q&A's, chatbots en serviceafdeling. Zo krijgen klanten snel antwoord, blijven ze tevreden en kan jij jezelf blijven verbeteren.

Behoefte aan een resultaatgericht strategisch plan?

Giet je marketingstrategie in een ijzersterk inbound plan. Download hier gratis voorbeeld van een inbound marketing strategie!

 

Marketing, sales en service op elkaar afgestemd

Inbound is een methodiek die is onder verdeeld in:

Samen met jou zorgen we er voor dat er een juiste samenwerking ontstaat tussen de de drie bovenstaande gebieden.

De rol van HubSpot

HubSpot helpt je met het realiseren van het inbound proces in jouw organisatie. Met deze automation tool richt je inbound marketing, sales en service eenvoudig in. 

Alle informatie over conversaties met leads en klanten is op één plek te vinden. De verschillende teams werken hierdoor eenvoudig en effectief samen.

Lees meer over HubSpot

 

"Met One4Marketing hebben we ons denken en werken vanuit de Inbound methodiek succesvol doorgevoerd"