<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe breek je de muur tussen Marketing en Sales?

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.

Marketing en salesBij veel organisaties zit er een muur tussen Marketing en Sales. De teams liggen vaak met elkaar in de knoop. Ze ergeren zich aan elkaar en een oplossing voor hun onderlinge problemen lijkt moeilijk te vinden. En dat terwijl de teams juist zouden moeten samenwerken. Het B2B Marketing Forum stond volledig in het teken van deze problematiek. Hoe breek je de muur tussen Marketing en Sales? Hoe creëer je wederzijds begrip en een goede samenwerking?

Close the Loop!

Als Sales kritiek heeft op Marketing, is het belangrijk dat Sales zijn kritiek onderbouwt met data. Dat is iets waar Closed-Loop rapportage in kan voorzien. Zo zien beide afdelingen waar een ieder mee bezig is en kunnen zij elkaar ondersteunen. Closed-Loop draait om het delen van inzichten gebaseerd op data uit het lead- en conversieproces. Om dit proces zo effectief mogelijk te laten verlopen geeft het salesteam feedback aan het marketingteam over wat er gebeurd is met de leads die zij gekregen hebben – wanneer zij klant geworden zijn, of wanneer zij dit niet geworden zijn in wel stadium de lead de salesfunnel verlaten heeft.

 

Samenwerken

Een gezamenlijke aanpak betekent dat Marketing en Sales samen buyer persona’s opstellen en dat beide afdelingen dezelfde tone of voice aan te houden tijdens het hele aankoopproces van de klant. Sales vertelt aan marketing wat voor leads zijn willen hebben. Marketing vertelt aan Sales hoeveel van dat soort (sales-ready) leads zij kunnen aanleveren. Sales ziet waar de leads vandaan komen die zij van Marketing krijgen. Marketing ziet hoe de leads worden opgevolgd door Sales. Krijgen beide afdelingen inzicht in elkaars werkzaamheden, dan zullen Marketing en Sales samen vloeien tot Smarketing.

Meer weten over Smarketing, Closed-Loop rapportage en de samenwerking tussen marketing en sales? Download het e-book!

Marketing en sales samenwerking

Een solide basis voor je marketing?

Je marketingstrategie gegoten in een ijzersterk Inbound Gameplan!

Download het ebook Leadgeneratie

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

marketing-en-sales

Help je klanten op weg door goede customer onboarding

Customer onboarding is het leerproces dat nieuwe gebruikers ondergaan om gewend te raken aan jouw..