<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe breek je de muur tussen Marketing en Sales?

door: Driek Geurtsen

Hoe breek je de muur tussen Marketing en Sales?

Hoe breek je de muur tussen Marketing en Sales?

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Marketing en salesBij veel organisaties zit er een muur tussen Marketing en Sales. De teams liggen vaak met elkaar in de knoop. Ze ergeren zich aan elkaar en een oplossing voor hun onderlinge problemen lijkt moeilijk te vinden. En dat terwijl de teams juist zouden moeten samenwerken. Het B2B Marketing Forum stond volledig in het teken van deze problematiek. Hoe breek je de muur tussen Marketing en Sales? Hoe creëer je wederzijds begrip en een goede samenwerking?

Close the Loop!

Als Sales kritiek heeft op Marketing, is het belangrijk dat Sales zijn kritiek onderbouwt met data. Dat is iets waar Closed-Loop rapportage in kan voorzien. Zo zien beide afdelingen waar een ieder mee bezig is en kunnen zij elkaar ondersteunen. Closed-Loop draait om het delen van inzichten gebaseerd op data uit het lead- en conversieproces. Om dit proces zo effectief mogelijk te laten verlopen geeft het salesteam feedback aan het marketingteam over wat er gebeurd is met de leads die zij gekregen hebben – wanneer zij klant geworden zijn, of wanneer zij dit niet geworden zijn in wel stadium de lead de salesfunnel verlaten heeft.

 

Samenwerken

Een gezamenlijke aanpak betekent dat Marketing en Sales samen buyer persona’s opstellen en dat beide afdelingen dezelfde tone of voice aan te houden tijdens het hele aankoopproces van de klant. Sales vertelt aan marketing wat voor leads zijn willen hebben. Marketing vertelt aan Sales hoeveel van dat soort (sales-ready) leads zij kunnen aanleveren. Sales ziet waar de leads vandaan komen die zij van Marketing krijgen. Marketing ziet hoe de leads worden opgevolgd door Sales. Krijgen beide afdelingen inzicht in elkaars werkzaamheden, dan zullen Marketing en Sales samen vloeien tot Smarketing.

Meer weten over Smarketing, Closed-Loop rapportage en de samenwerking tussen marketing en sales? Download het e-book!

Marketing en sales samenwerking

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

marketing-en-sales

Het verschil tussen marketing en sales | One4marketing

Is er in jullie bedrijf een duidelijke scheiding tussen marketing en sales? Er is makkelijk..

marketing-en-sales

All-in-een software of best-of-breed: wat werkt het beste?

Ben je op zoek naar de juiste software voor marketing en sales? Dan is het goed om te weten of je..