<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe vind ik een HubSpot partner die bij mij past?

door: One4marketing

Hoe vind ik een HubSpot partner die bij mij past?

Hoe vind ik een HubSpot partner die bij mij past?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Jij bent klaar om te groeien met je organisatie. Om van je website een lean, mean, leadmachine te maken óf om op te schalen. Je staat op het punt om je CMS te migreren naar HubSpot of om méér te halen uit je huidige HubSpot CMS. Jij begrijpt dat je site voor jou moet werken, niet andersom. “Work smarter, not harder” is het credo van jullie organisatie. Bij deze nieuwe manier van werken waarbij je processen automatiseert en je klanten optimaal bedient heb je een HubSpot partner nodig die met je meegroeit.

Wist je dat er in Nederland bijna 200 HubSpot partners zijn? Logisch dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Aan de hand van deze 7 criteria helpen wij je op weg om de juiste HubSpot partner te selecteren die past bij jouw organisatie.

Op welk criteria kies ik mijn (volgende) HubSpot partner? 

Je keuze om de juiste HubSpot partner te selecteren hangt af van een aantal factoren. Wat is je budget, waar zitten je klanten en in welke branche ben je actief? Om de juiste partner te selecteren, moet je het antwoord weten op de volgende vragen:

  1. In welke branche is je organisatie werkzaam?
  2. Moet het CMS gemigreerd worden?
  3. Welke services heeft je organisatie op het gebied van HubSpot nodig, nu en in de toekomst?
  4. Bedien je alleen Nederlandse klanten, of heb je ook klanten in andere talen?
  5. Wil je een partner op afstand of vind je face-to-face contact belangrijk?
  6. Vind je het belangrijk dat de partner awards en certificeringen heeft op het gebied van HubSpot?
  7. Wat is je budget?

Branche 

Iedere branche vraagt om een andere aanpak. Zeker als het gaat om het marketing- en salesproces. De stappen bij ieder traject zijn hetzelfde, maar de inhoud van een marketingstrategie van een recruitmentbureau vraagt om een andere aanpak dan die van een architectenbureau. Heb je een specifieke niche waarop jij richt? Zoek dan een partner die daarin gespecialiseerd is.

Migratie van je huidige CMS 

De lijfspreuk van HubSpot is “migrate without the migraines”. Migreren is geen probleem als je werkt met WordPress, maar enige technische kennis is vereist. Wil je overstappen van WordPress naar HubSpot, dan is het handig dat je een partner selecteert die hierin gespecialiseerd is. Je wilt tenslotte niet een fout maken in de back-up, waardoor alle belangrijke klantdata verloren gaat.

Services 

HubSpot is een alles-in-één softwaretool die je organisatie laat groeien. De ene organisatie heeft alleen het CMS draaien op HubSpot, de ander maakt aanvullend gebruik van het CRM, de marketing automation- en salestools. Bepaal vooraf waar je gebruik van maakt en kies op basis daarvan de ideale partner. Schets niet alleen de huidige situatie, maar kijk ook naar de toekomst. Kan een partner alleen ondersteunen HubSpot CMS, maar wil je in de toekomst ook marketing automation inzetten? Dan is dit niet de partner die bij jou past.

HubSpot heeft vijf verschillende ‘hubs’:

  • Marketing Hub
  • Sales Hub
  • Service Hub
  • CRM Hub
  • CMS Hub 

Zoek je een HubSpot partner die van alle markten thuis is? Bij One4Marketing groeien we met je mee. 

Certificering 

Wat is de reden dat je op zoek bent naar een (nieuwe) HubSpot partner? Wil je de zoekmachines domineren en is leadgeneratie je belangrijkste speerpunt? Of zoek je een partner die je helpt met het inrichten van je Sales Hub? In het partnerprogramma kun je precies zien waarin de HubSpot partners in gecertificeerd zijn.

Tier 

HubSpot heeft een programma ontwikkeld op basis van de succesrate van hun partners. Afhankelijk van het aantal klanten en omzet die HubSpot partners behalen, kunnen ze de Tier Elite, Diamond, Platinum of Gold verkrijgen. Elite is hierbij de hoogste waardering.

Kijk bij de selectie verder dan alleen de Tier: zoek je een HubSpot partner met branche specifieke oplossingen, dan is de kans groot dat hun Tier lager is. Dat betekent niet automatisch dat zij slechter zijn. Over het algemeen hebben bureaus met een hogere tier meer ervaring en een grotere variatie aan type klanten. Logischerwijs vragen deze partners meer investering van hun klanten dan de kleine partners.

Fysieke locatie of op afstand 

De afgelopen jaren heeft de pandemie ervoor gezorgd dat medewerkers vaker thuiswerken of zelfs volledig locatie-onafhankelijk. Werken jouw medewerkers vanaf iedere uithoek in de wereld, waarbij de vrijdagmiddagborrel standaard via Zoom plaatsvindt? Of vind je het fijn om af en toe face-to-face contact te hebben met je samenwerkingspartners? Kies op basis daarvan het bureau dat bij je past.

Internationaal of van eigen bodem?

Bedien jij klanten van eigen bodem of werk je samen met afnemers over de hele wereld? Een belangrijke keuze bij het kiezen van de HubSpot partner: zeker als ze moeten ondersteunen op het gebied van content, sales en marketing automation.

One4marketing als HubSpot partner voor jouw organisatie

Bij One4marketing ligt de focus 100% op HubSpot. Kies je ons als partner, dan kies je voor:

✓ Een Diamond Solutions partner.
✓ Een team van 13 strategische Inbound marketingspecialisten.
✓ Specifieke HubSpot-kennis: we hebben meer dan 19 HubSpot certificeringen, van cliënt management tot Inbound sales en van sales software tot Growth Driven design.
✓ Ondersteuning op het gebied van marketing en sales in de Duitse, Nederlandse en Engelse taal.
✓ Gespecialiseerd in de financiële sector, productiebedrijven, recruitment en technologie.
✓ Een partner met een gemiddelde waardering van 4,8 sterren van 5 (uit meer dan 70 reviews).

Voorpagina e-book leadgenererende websites in HubSpot CMS

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

growth-driven-design

De 12 voordelen van een HubSpot CMS

Wat is HubSpot CMS? Als marketeer, webbouwer of content-specialist ben je ongetwijfeld bekend met..

growth-driven-design

6 redenen om een nieuwe website te ontwikkelen | Growth Driven Design

Vaak wordt er gedacht dat de website klaar is als deze eenmaal live staat. Maar is dit wel zo? Door..