<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe werkt marketing automation in HubSpot?

door: Paul Kemps

Hoe werkt marketing automation in HubSpot?

Hoe werkt marketing automation in HubSpot?

auteur
Ik ondersteun bij het onboarden van klanten, geef trainingen en workshops over HubSpot en begeleid strategietrajecten tot een succesvolle inbound marketingaanpak. Ik ben dé vraagbaak over HubSpot.
One4marketing

Ben je benieuwd hoe marketing automatisering in HubSpot eruit ziet? We laten je kennismaken met het platform en nemen je mee achter de schermen.

Marketing automation software neemt je veel werk uit handen. Zie het als een collega met superkrachten die:
• keurig het CRM bijhoudt
• de resultaten van de website monitort
• mailings precies op het goede moment verstuurt
• het salesteam een seintje geeft als een lead benaderd kan worden
• en binnen no-time rapporten met betrouwbare data aanlevert.

Waarschijnlijk zou je zo’n collega direct in je team willen. Zeker als we je zouden vertellen dat hij niet veel meer kost dan een stagiair. Dan blijft er nog maar één vraag over: hoe ziet hij eruit?


Groei alsof je team twee keer zo groot is

Met HubSpot marketing automation zijn jullie marketinginspanningen niet langer afhankelijk van de hoeveelheid werk die het team aan kan. Door workflows te automatiseren wordt je marketing schaalbaar. HubSpot stroomlijnt alle processen door je team, tools en data op één plek samen te brengen.


Laten we eens kijken hoe dat er in de praktijk uitziet

 

Bekijk de video of lees hieronder verder als je dat prettiger vindt.

Danielle werkt bij een B2B bedrijf. Ze heeft haar marketing geautomatiseerd met HubSpot. Websitebezoekers biedt ze een oplossing voor hun zoekopdracht met de content die ze daarvoor gecreëerd en gedeeld heeft.

Via HubSpot richt ze op maat gemaakte advertentiecampagnes in die meerdere vormen van content promoten, waarbij bezoekers gegevens moeten achterlaten. HubSpot slaat deze gegevens op in het CRM en herkent hierna alle activiteiten van de bezoeker op de website. Door middel van deze personalisatie in HubSpot laat de website content zien waar de bezoeker behoefte aan heeft.

HubSpot houdt het gedrag van leads nauwkeurig bij en kent iedere stap een waardering toe door middel van lead scoring. Websitebezoekers in de awareness fase ontdekken met behulp van de content de verschillende kanten van hun probleem. Dankzij de ingerichte workflow, wordt er naar de bekende leads uit de Awereness fase om de paar dagen nieuwe content gestuurd.

Als een lead exact weet welk probleem hij heeft, wil hij natuurlijk weten hoe dit het beste kan worden opgelost. Dat noemen we de Consider fase. Opnieuw stuurt de workflow een bericht. Daarin staat een video waarin de verschillende oplossingen worden uitgelegd.

Als Danielle en haar bedrijf dit probleem het beste kunnen oplossen voor de lead ontstaat er een fit. In de Decision fase wordt de lead overtuigd om voor het bedrijf van Danielle te kiezen. Dit zijn leads die bij het bedrijf passen en klaar zijn voor de volgende stap.

New call-to-action

Geautomatiseerd en toch persoonlijk

Door marketingtaken te automatiseren in HubSpot, lever je de leads goed voorbereid en dus warm aan bij sales. Danielle kan op basis van de verzamelde gegevens een concreet en passend voorstel doen voor een samenwerking. Een lead krijgt een persoonlijke behandeling. Hij zal dat merken en waarderen. En dat helemaal geautomatiseerd.


De kracht van HubSpot

HubSpot herhaalt deze persoonlijke behandeling oneindig vaak bij al jouw websitebezoekers. Dat is de kracht van HubSpot. Samengevat:
  • Het scheelt tijd en energie. Marketingtaken zijn niet langer afhankelijk van de beschikbare tijd van jou en je team, maar zijn volledig schaalbaar
  • Leads krijgen de beste behandeling en je biedt ze content die precies bij ze past
  • Het levert een constante stroom op van warme leads die bij je bedrijf passen

De beste marketing software voor inbound marketing

Het HubSpot platform is gebaseerd op de principes van inbound marketing en dat merk je aan alles. Je kunt leads en klanten goed volgen en het platform geeft je een 360-graden beeld waarin alle activiteiten en voorkeuren zichtbaar zijn. Content stem je precies af op de persoon en op de fase in de buyer journey. Je ziet daarbij goed wat wel en niet werkt. Alle marketinginspanningen kun je testen, meten en bijstellen op basis van betrouwbare gegevens. Wat wil je nog meer?

New call-to-action


Gratis HubSpot CRM gebruiken?

De automatisering uit het voorbeeld is gebouwd op het HubSpot CRM. HubSpot CRM vormt de basis voor alle HubSpot diensten en je kunt het gratis gebruiken. Naast het gratis CRM biedt HubSpot nog veel meer mogelijkheden op het gebied van marketing, sales, service en websitebeheer. Ook zijn er integraties mogelijk met andere tools en software die je wilt blijven gebruiken. Zo kun je alles dat je nodig hebt samenbrengen in een alles-in-één-platform.

Ook leads scoren die je bij jouw bedrijf passen? Neem contact op met onze HubSpot consultant. Dan praten we je vrijblijvend bij over alle mogelijkheden.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

marketing-automation

Welke spelers zijn er in marketing automation? | One4marketing

Welke aanbieders zijn er op het gebied van marketing automatisering? Waarin verschillen ze van..

marketing-en-sales

All-in-een software of best-of-breed: wat werkt het beste?

Ben je op zoek naar de juiste software voor marketing en sales? Dan is het goed om te weten of je..