<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wat kost marketing automation? | One4marketing

door: Driek Geurtsen

Wat kost marketing automation? | One4marketing

Wat kost marketing automation? | One4marketing

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Ben je overtuigd geraakt van de meerwaarde van marketing automation voor B2B marketing en sales? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Is het betaalbaar voor jullie organisatie om marketing automation in te gaan zetten?

We hebben goed nieuws: het is vrij toegankelijk om met marketing automation te starten. Je hoeft niet direct duizenden euro’s te investeren. Je kunt gratis of voor een lage fee starten en later uitbreiden als je dat wilt. Dat heeft alles te maken met hoe de software wordt aangeboden.

Hoe wordt marketing automation aangeboden?

Marketing automation platforms bieden hun software meestal aan in de vorm van Software as a Service (SaaS). Je neemt een abonnement af per maand, per kwartaal of per jaar. Terwijl vroeger licentiekosten hoog waren en je tijd kwijt was aan de installatie op een eigen server, kun je nu snel en relatief goedkoop aan de slag. Op deze manier zijn geavanceerde pakketten ook betaalbaar voor kleinere en middelgrote bedrijven. En wil je meer afnemen? Dan kun je gemakkelijk opschalen.

Wat kost marketing automatisering?

Afhankelijk van de looptijd van je abonnement, betaal je meestal een maandelijkse of een jaarlijkse fee. De hoogte daarvan hangt veelal samen met de functionaliteiten, de hoeveelheid content en het aantal contacten.

Bekijk ons blog marketing automation - wat kost het en wat levert het op.

Range van prijzen

Waar moet je ongeveer aan denken bij de kosten van marketing automation software? We geven je een aantal indicaties, maar bedenk wel dat de functionaliteiten per leverancier verschillen.

  ActiveCampaign HubSpot Salesforce Pardot
Instapprijs 9 euro per maand 40 euro per maand 1250 euro per maand
Extra 400 euro per maand, inclusief 10.000 contacten en het uitgebreide pakket Vanaf 740 euro per maand voor uitgebreid pakket 4.000 euro per maand voor het uitgebreide pakket
Pluspunt Geschikt om ervaring met marketing automation op te doen Inclusief gratis CRM met CMS functionaliteit, als sterke basis  
Opmerkingen Eenvoudig CRM. Integraties met add-ons nodig (voor onder andere social media) om een volledige marketing automation te krijgen. Geen CMS funcionaliteit om bijv. landing pages Is al zeer compleet als marketing automation oplossing Pardot is minder gebruiksvriendelijk dan HubSpot en ActiveCampaign. Voor CRM functionaliteit moet Pardot worden gekoppeld aan Salesforce


Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Deze factoren spelen mee bij de prijs van marketing automation software:
  • Hoeveel leads en contacten je hebt
  • Welke functionaliteiten inbegrepen zijn. Vaak is er een versie voor startups en kleine bedrijven en zijn er uitgebreidere versies voor grotere bedrijven
  • Of je betaalt per maand of per jaar. Vaak krijg je een mooie korting bij jaarcontracten
  • Soms zijn er limieten aan het aantal gebruikers of e-mails

New call-to-action


Bijkomende kosten

Marketing automation brengt naast de abonnementsprijs nog andere kosten met zich mee. Waar moet je rekening mee houden?

1. Implementatie en onboarding

Een goede start maken met marketing automation is belangrijk. Het is verstandig om je te laten onboarden. Je kunt daarna veel beter en sneller zelfstandig verder. 

2. Add-on functies

Sommige leveranciers bieden geavanceerde functies en integraties standaard aan, anderen vragen daarvoor een extra vergoeding.

3. Ondersteuning

De meeste leveranciers geven basisondersteuning bij hun abonnementsplannen. Wil je meer dan dat, dan betaal je daar extra voor.

4. Consulting

Sommige leveranciers bieden consultancydiensten voor marketing en verkoop. Dat kan in de vorm van één-op-één sessies, webinars of feedback op specifieke reclamecampagnes.


HubSpot: flexibel alles-in-één platform

We vertellen je graag wat meer over de kosten van HubSpot, omdat deze marketing automation software wat ons betreft boven alle anderen uitstijgt. De basis van HubSpot is het CRM. Je kunt dat gratis gebruiken. Aanvullend daarop kun je kiezen voor tools op het gebied van marketing, sales, webdesign, services en operations. Er zijn gratis tools en betaalde tools met meer mogelijkheden. Zo stel jij precies het all-in-one pakket samen dat past bij jullie organisatie en jullie doelen.

New call-to-action


Kosten van HubSpot

Wanneer je er echt werk van wilt maken, kies je voor HubSpot marketing professional. Daarmee ondersteun je je marketing maximaal mee. Niemand kan in de toekomst kijken, maar nu profiteer je van deze oplossing voor 740 euro per maand. Duur? Niet als je ziet welke resultaten je er mee bereikt!

iStock-1194918291


Onboarding HubSpot software

HubSpot is niet ingewikkeld. Maar hoe goed het voor je gaat werken, is wel afhankelijk van de manier waarop je het inricht en implementeert. Niet gek dus om daar hulp bij te halen. Sommige bedrijven kiezen voor de online onboarding door HubSpot. Anderen laten dit doen door een HubSpot partner zoals One4marketing.

De belangrijkste feedback die onze klanten geven is dat ze door onze trainingen in het Nederlands HubSpot goed leerden kennen. Daarna konden ze direct aan de slag en boekten ze al vrij snel succes met meer traffic, leads en klanten.


Hoe overtuig je het managementteam?

Zijn de kosten van marketing automation het waard? Dat is natuurlijk vooral een kwestie van een kosten-baten verhouding. In onze blog Marketing automation – wat kost het en wat levert het op? gaan we daar uitgebreid op in.
Ben jij zelf overtuigd van de waarde van marketing automation, maar vind je het lastig om het management team daarvan te overtuigen? Gebruik dan deze tips in je voorbereiding:

  1. Maak hard wat jullie oplevert
  2. Laat zien waar het op bespaart
  3. Bereid je voor op bezwaren

1. Maak hard wat het jullie oplevert

Natuurlijk ben jij zelf enthousiast over de A/B-testen die je kunt gaan doen, over de SEO tools en de mogelijkheden voor lead scoring en lead nurturing. Maar vergeet niet dat dit allemaal tools zijn die leiden tot resultaat. En dat resultaat, daar is je MT in geïnteresseerd. Dus maak inzichtelijk wat het jullie oplevert. Hoeveel klanten verwacht je extra te werven of te behouden?

Vergeet ook niet dat marketing automation je meer zicht geeft op de resultaten, dus het MT kan in de toekomst nog betere analyses van jou verwachten. Pak de blog Hoe marketing automation je bedrijf laat groeien er ook eens bij ter inspiratie.

2. Laat zien waar het op bespaart

Marketing automatisering draagt bij aan een efficiëntere manier van werken. Breng eens in kaart hoeveel tijd het scheelt als je handmatige processen automatiseert. Hoeveel tijd zijn jullie nu kwijt aan het versturen van informatie? Aan het schakelen tussen verschillende tools en het knippen-plakken van gegevens?

Schat ook in hoeveel tijd jullie besparen bij een soepelere overdracht van leads tussen marketing en sales. Hoeveel onnodige telefoontjes had je het salesteam kunnen besparen, als alleen de juiste kwalitatieve leads daar terecht zouden komen?

En als je dan toch een lijstje met besparingen aan het maken bent, neem daar dan ook de tools in op die jullie niet meer nodig hebben. Het gaat soms om lage bedragen per maand. Maar als je 5 tools met een maandbedrag van 10 euro gebruikt, kost dat samen 600 euro per jaar.

Consultant afspraak Michel

3. Bereid je voor op bezwaren

Heb je net een prachtige pitch gehouden over alle voordelen van marketing automation, zegt een van de directeuren: ‘tsja, ik geloof gewoon niet in dat automatiseren, het maakt alles onpersoonlijk terwijl wij het daar juist van moeten hebben.’ Daar sta je dan.

Gelukkig ben jij voorbereid en heb je vooraf nagedacht over mogelijke bezwaren. ‘Mark, ik snap dat het zo kan overkomen’, zeg je dan, ‘maar door gebruik te maken van de gegevens die we verzamelen en workflows goed in te richten, zorgen we er juist voor dat elk persoon de juiste informatie op het juiste moment krijgt. We kunnen alles juist veel persoonlijker maken.’

Breid je team uit met marketing automation experts

Willen jullie aan de slag met marketing automation? Dan is het fijn om mensen aan boord te halen die daar al veel ervaring mee hebben. One4Marketing vaart graag met je mee.

Met meer dan 10 jaar ervaring zorgen we ervoor dat je niet in de voor ons bekende valkuilen trapt. We laten je zien hoe je marketing automation software gebruikt zoals het bedoeld is. Om betekenisvolle relaties op te bouwen en daadwerkelijk verbindingen aan te gaan met klanten die bij jullie passen!

Wil je meer lezen over marketing automation en wat het jouw organisatie op kan leveren?

In ons e-book lees je alles wat je moet weten.

Download nu het gratis e-book
One4marketing-Wat is marketing automatisering_2101005

Blogs in je mail?

Gerelateerd

marketing-automation

Hoe werkt marketing automation in HubSpot?

Ben je benieuwd hoe marketing automatisering in HubSpot eruit ziet? We laten je kennismaken met het..

marketing-automation

Welke spelers zijn er in marketing automation? | One4marketing

Welke aanbieders zijn er op het gebied van marketing automatisering? Waarin verschillen ze van..

marketing-en-sales

All-in-een software of best-of-breed: wat werkt het beste?

Ben je op zoek naar de juiste software voor marketing en sales? Dan is het goed om te weten of je..