<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

8 redenen om HubSpot te kiezen voor marketing automation

door: Sharon de Ruiter

8 redenen om HubSpot te kiezen voor marketing automation

8 redenen om HubSpot te kiezen voor marketing automation

auteur
Een enorme doorzetter die ervan geniet om haar kennis te personaliseren en jou hierdoor te helpen.
One4marketing

Ben je op zoek naar het juiste systeem voor je marketing automation? Dan staat HubSpot ongetwijfeld op je short list. Het is een van de meest populaire systemen. We leggen je uit waarom aan de hand van 8 redenen.

Marketing automation biedt jou als marketeer de kans om met minder inspanningen meer resultaat te bereiken. Zet je het goed in, dan breng je jullie marketing naar een hoger niveau en maak je het schaalbaar.

De juiste tools

Het automatiseren van je marketing valt of staat met een goed systeem en de juiste tools. Tools waar je prettig mee kunt werken en die helpen je doelen te bereiken. Het moet tenslotte je werkdag makkelijker maken en niet moeilijker. HubSpot is een platform dat je zal verrassen in zowel gebruiksvriendelijkheid als resultaat.

Inderdaad, van ons als HubSpot Diamond Partner is het te verwachten dat we fan zijn. Maar we zijn zeker niet de enige. Het is een van de meest populaire software voor marketing automatisering. Wat maakt HubSpot zo geliefd? We zullen je uitleggen waarom zoveel bedrijven voor HubSpot kiezen. Maar eerst: wat is HubSpot?

HubSpot helpt je groeien

Met HubSpot kun je structureel je inbound marketinginspanningen optimaliseren en vereenvoudigen. Het marketingplatform staat bekend als het beste inbound marketingplatform ter wereld. Niet zo gek, als je bedenkt dat zij aan de voet van het inbound marketingconcept staan. Ze hebben meer dan 121.000 klanten verspreid over 120 landen.

Het HubSpot platform is veelvermogend en ondertussen heel gemakkelijk in gebruik. Het bevat alle tools en integraties die je nodig hebt voor marketing, sales, contentmanagement en klantenservice. Elk onderdeel van het platform is doeltreffend op zichzelf, maar als je ze samen gebruikt ga je echt knallen.

Is HubSpot ook geschikt voor kleinere bedrijven?

HubSpot wordt gebruikt door de grote jongens. De website van HubSpot staat vol met mooie case studies van bekende bedrijven. Maar HubSpot wordt ook gebruikt door kleinere bedrijven en start ups. Je kunt namelijk laagdrempelig instappen. Een aantal tools zijn zelfs helemaal gratis.

Als je HubSpot eenmaal gebruikt, zul je merken welke toegevoegde waarde het heeft en hoe het bijdraagt aan de groei van jullie bedrijf. Naarmate je meer onderdelen wilt gebruiken, breidt je gemakkelijk uit. Natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan, maar gebruik je allerlei losse tools van verschillende leveranciers dan lopen de prijzen ook op. In plaats van veel verschillende software te gebruiken, houd je het met HubSpot simpel en investeer je in één gebruiksvriendelijk platform.

HubSpot is in september door Gartner gewaardeerd als een leider in het B2B Marketing Automation Platforms Quadrant. Een mooie erkenning die aangeeft dat de focus op al haar klanten voor een focus op bruikbaarheid en gemak voor al haar klanten loont!


Gartner-Magic-Quadrant-for-B2B-Automation-Analyst-Report-Graphic augustus 2021

Redenen om HubSpot te kiezen

Hier zijn een aantal belangrijke redenen om te kiezen voor HubSpot:

  1. Alles in één systeem
  2. De beste software voor een inbound strategie
  3. Persoonlijk afgestemde boodschap
  4. Optimale interne samenwerking
  5. Automatiseren wordt een makkie
  6. Eenvoudig en intuïtief platform
  7. Next level klantrelatiebeheer
  8. Makkelijk te integreren

1. Alles in één systeem

Word je ook weleens gek van de verschillende tools die je gebruikt, met allemaal een eigen inlog en wachtwoord? Van het schakelen tussen verschillende schermen en het kopiëren van gegevens van de ene naar de andere plek? Met HubSpot heb je alles wat je nodig hebt op één centrale plek.

Met alles bedoelen we ook echt alles: je e-mail, blogs, landing pagina’s, CTA tools, formulieren en SEO informatie. Er is zelfs een social inbox, waar je verschillende social media accounts beheert. Plus mogelijkheden voor het maken van analyses en rapportages.

2. De beste software voor een inbound strategie

HubSpot is de absolute expert op het gebied van inbound marketing. Hun platform is daar volledig op gebaseerd. Het volgen en analyseren van leads en klanten gaat nergens zo goed en makkelijk. Acties en boodschappen stem je precies af op de persoon en op de fase in de buyer journey. Alle marketinginspanningen kun je testen, meten en bijstellen op basis van betrouwbare gegevens. Het is dus nooit meer een kwestie van gokken wat werkt.

“What we want you to do is to change the mode of your website from a one-way sales message to a collaborative, living, breathing hub for your marketplace.”
Brian Halligan & Dharmesh Shah, oprichters van HubSpot


3. Persoonlijk afgestemde boodschap

Met HubSpot kun je uitzonderlijk goed segmenteren en personaliseren. Daar zit veel waarde in, want het bieden van een persoonlijk afgestemde boodschap en ervaring is een van de pijlers van de inbound marketingstrategie.

Neem bijvoorbeeld HubSpots smart Call to Actions. Daarmee geef je een aangepaste button weer aan verschillende websitebezoekers, op basis van de gegevens die je van ze hebt. Zoals hun voorkeurstaal en of ze in een van jullie contactlijsten staan. De slimme CTA’s voeg je toe met het Content Optimization System. Dat systeem is gebouwd rond websitepersonalisatie, responsiviteit en de slimme CTA's.

Wist je dat maar liefst 80% van de mensen eerder koopt bij een bedrijf dat een op maat gemaakte ervaring biedt?


4. Optimale interne samenwerking

HubSpot sales midden foto iStock-1179614187-1

De kern van HubSpot is het CRM. Alle onderdelen worden aangedreven door dezelfde database. Iedereen binnen je organisatie, van marketing en sales tot het serviceteam en het operationele team, kan vanuit hetzelfde systeem werken. Dat zorgt voor een soepelere overdracht tussen teams en voor een prettige ervaring voor klanten en potentiële klanten.

5. Automatiseren wordt een makkie

Met goede marketing automation bespaar je tijd en stroomlijn je de marketingprocessen. In HubSpot gaat dat heel natuurlijk, alles draait om automatisering. Met de workflow-tool automatiseer je de processen van marketing, sales en service. Je stelt criteria in om automatisch contacten aan te maken en daar acties aan te koppelen. Maak bijvoorbeeld een e-mailmarketing campagne. Of stuur het salesteam automatische notificaties van interessante leads, op basis van hun activiteiten op de website.

Je kunt workflows maken voor onder andere:
• Contacten
• Bedrijven
• Deals
• Offertes
• Service tickets
• Gesprekken
• Feedback verzamelen

Workflow
HubSpot workflows loodst je gemakkelijk door de processen heen (bron afbeelding: HubSpot)

Je kunt een workflow volledig zelf opbouwen, of een template gebruiken. Deze templates zijn getest met het oog op lead nurturing en bedrijfsgroei. Hierbij merk je dat HubSpot niet zomaar een softwareleverancier is, maar veel inhoudelijke kennis en ervaring in huis heeft.

6. Eenvoudig en intuïtief platform

Niet alleen staan al je tools op één plek, het is ook nog eens een platform dat heel makkelijk en intuïtief werkt. Neem bijvoorbeeld het maken van rapporten. Typisch iets waar je tegenop kunt zien. Het is vaak lastig om te weten waar je moet beginnen. Met HubSpot is dat zo gedaan. Er zijn standaard rapporten en analyses beschikbaar en daarnaast helpt HubSpot je ook stap voor stap met het maken van rapporten op maat.

HubSpot loopt voorop met inbound marketing. Ze verbeteren constant en voegen handige dingen toe aan het platform. Allemaal op zo’n gebruiksvriendelijke manier, dat het voor jou eenvoudig is om continu te verbeteren.

New call-to-action

7. Next level klantrelatiebeheer

Een goed CRM is een must binnen je pakket aan marketingtools. Het biedt je de mogelijkheid om een persoonlijke band op te bouwen met klanten en potentiële klanten. Een goede database met klantgegevens vormt de basis. HubSpot is daar zo van overtuigd, dat ze het CRM gratis aanbieden. Het is gekoppeld aan alle andere tools binnen het platform.

Traditioneel kennen we een CRM-systeem vooral in combinatie met sales. HubSpot brengt dat op een hoger niveau, door de koppeling met marketing, sales, service en zelfs het operationele team. Gezamenlijk bieden jullie een optimale klantervaring. Je bouwt langetermijnrelaties en er ontstaat een flywheel. Als dat eenmaal draait, geeft het energie en blijft het draaien.

New call-to-action

8. Makkelijk te integreren

Misschien werk je met bepaalde apps of systemen waar je geen afscheid van wilt nemen. Zoals WordPress of Magento voor je website. Je kunt HubSpot dan eenvoudig koppelen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld MailChimp, Slack en Zoom. Werk je daar nu prettig mee, dan hoef je dus niet bang te zijn dat je deze apps moet opgeven. Met HubSpots App Marketplace kun je de tools die je nodig hebt integreren met je HubSpot-account.

HubSpot faciliteert je optimaal

Wil je jouw organisatie laten groeien door het opbouwen van duurzame relaties? Wil je prospects en klanten waardevolle content bieden en zorgen voor een prettige online ervaring? HubSpot biedt je een systeem dat daar volledig op inspeelt en jou helpt je doelstellingen te behalen.

Het all-in-one systeem faciliteert jou om klantervaringen te verbeteren en tegelijkertijd werkzaamheden te automatiseren en vereenvoudigen. De instapkosten zijn laag, je kunt zelfs gratis beginnen. Je zult merken dat je meer resultaat boekt en – ook belangrijk – met meer plezier je werk doet.
Voorpagina e-book leadgenererende websites in HubSpot CMS

Hoe overtuig je het managementteam?

Zijn de kosten van marketing automation het waard? Dat is natuurlijk vooral een kwestie van een kosten-baten verhouding. In onze blog Marketing automation – wat kost het en wat levert het op? gaan we daar uitgebreid op in.
Ben jij zelf overtuigd van de waarde van marketing automation maar vind je het lastig om het management team daarvan te overtuigen? Gebruik dan deze tip in je voorbereiding ter overtuiging:

Maak hard wat het jullie oplevert
Natuurlijk ben jij zelf enthousiast over de A/B-testen die je kunt gaan doen, over de SEO tools en de mogelijkheden voor lead scoring en lead nurturing. Maar vergeet niet dat dit allemaal tools zijn die leiden tot resultaat. En dat resultaat, daar is je MT in geïnteresseerd. Dus maak inzichtelijk wat het jullie oplevert. Hoeveel klanten verwacht je extra te werven of te behouden?

Vergeet ook niet dat marketing automation je meer zicht geeft op de resultaten, dus het MT kan in de toekomst nog betere analyses van jou verwachten. Pak het blog Hoe marketing automation je bedrijf laat groeien er ook eens bij ter inspiratie.

Wil je meer weten over HubSpot en hoe je het kunt implementeren in je organisatie? One4Marketing is al sinds 2011 HubSpot partner. We hebben meer dan 200 bedrijven succesvol op weg geholpen. Vertel ons over jouw doelstellingen en uitdagingen, we denken graag met je mee.

Wil je meer weten over marketing automation?

Het helpt je om je marketinginspanningen meetbaar te maken.

Download nu het gratis e-book
One4marketing-Wat is marketing automatisering_2101005

Blogs in je mail?

Gerelateerd

marketing-automation

Hoe werkt marketing automation in HubSpot?

Ben je benieuwd hoe marketing automatisering in HubSpot eruit ziet? We laten je kennismaken met het..

marketing-automation

Welke spelers zijn er in marketing automation? | One4marketing

Welke aanbieders zijn er op het gebied van marketing automatisering? Waarin verschillen ze van..

marketing-en-sales

All-in-een software of best-of-breed: wat werkt het beste?

Ben je op zoek naar de juiste software voor marketing en sales? Dan is het goed om te weten of je..