<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Een zakelijke website maken om leads te genereren.

door: One4marketing

Een zakelijke website maken om leads te genereren.

Een zakelijke website maken om leads te genereren.

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Een zakelijke website maken om leads te genereren 

Het ene na het andere zakelijke succes vliegt je om de oren. Met lichte jaloezie scroll je door je Instagram- of LinkedIn-tijdlijn waar het lijkt alsof iedereen alleen maar zichzelf feliciteert. Ze hebben hun processen geoptimaliseerd, verkeer komt aan de lopende band binnen via hun site en de aanvragen vliegen door dak. Het lijkt alsof er geen enkele moeite bij gebaat is terwijl jij dag in dag uit, op zoek bent naar nieuwe leads.

Dat moet en kan makkelijker. Aan de voorkant lijkt het alsof het hen is komen aanwaaien, maar in de meeste gevallen zit er uren aan onbetaald werk in én een ijzersterke strategie. In dit blog geven we je 4 tips hoe jij je zakelijke website transformeert in zo’n lean, mean, leadmachine.

Of download direct ons e-book over Growth Driven DesignLees het gratis e-book Growth Driven Design

Leads genereren voor de zakelijke markt 

Als ondernemer binnen de B2B-markt vind je het misschien lastig om omzet via je website te genereren. Doorgaans is het bij consumentenproducten een stuk makkelijker om te verkopen via de webshop. Impulsaankopen worden regelmatig gemaakt. Terwijl de investeringen binnen de zakelijke markt vaak een stuk hoger liggen en meer gericht zijn op de lange termijn en duurzame relaties. De B2B klant moet meer overtuigd worden. En dat doe je niet met een simpele onepage-website en achterover leunen. Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in webdesign dat werkt, door middel van Growth Driven Design.

Je zakelijke website maken: zo pak je dat aan 

Aan de hand van de 5 onderstaande stappen zorg jij dat je zakelijke website naar het volgend niveau wordt getild.

Tip 1: Doe je onderzoek 

Of je nu supply chain-diensten voor webshops aanbiedt of software-applicaties voor onderwijsinstellingen verkoopt: je moet weten wie je doelgroep is. ‘Ondernemers met webshops’ of ‘alle scholen’ is te algemeen.

Omschrijf de doelen, behoeftes, verlangens, pijnpunten, belemmeringen, frustraties en (online) gedrag van je doelgroep. Aan de hand van een persona geef je de vertegenwoordiger van je doelgroep een gezicht. Daar kun je je marketinguitingen op aanpassen.

Tip 2: Prikkel je potentiële klant

Scroll door een willekeurige social media tijdlijn en je krijgt om de haverklap een boodschap om je oren geslingerd. Maar een klein deel van die boodschappen trekt je aandacht. Dat is een boodschap die jouw pijnpunten benoemt, die inspeelt op je gevoel van humor of je boos of angstig maakt. Gebruik dit in je voordeel en zet het in voor je eigen communicatieboodschap. Geef het gevoel dat je potentiële klant, angsten echt kent of zorg dat bezoekers blij worden van jouw oplossing. Zo maak je van je boodschap een ‘scroll-stopper’. Jouw potentiële klant heeft dagelijks een enorme dosis aan informatie te verwerken: het is jouw taak om met je website op te vallen en de juiste snaar te raken.

Tip 3: Deel kennis en bied leadgenererende content aan, op basis van je doelen 

Op het moment dat jij in een kroeg staat en een onbekende zoent je plotseling op de mond, dan ben je daar waarschijnlijk niet van gediend.

Zo werkt het ook bij marketing: zodra je potentiële klant interesse toont in je product of dienst (door je aanbod te bekijken of zich in te schrijven op jouw nieuwsbrief), betekent dat meestal niet dat diegene direct over wil gaan tot aankoop. Je wilt, net als in het dating-leven, eerst elkaar leren kennen. Dat doe je aan de hand van de volgende stappen:

Bepaal je doel
Deel kennis rondom dat onderwerp
Maak leadgenererende content die aansluit op dat doel

Een middel om leads te genereren kan een e-book zijn, een gratis masterclass bijwonen of een vrijblijvende telefonische intake zijn. In ruil voor de contactgegevens van je potentiele klant bied jij waarde en bouw je langzaam de relatie op.

Tip 4: Zorg dat je vindbaar bent 

Je kunt maandenlang hebben geïnvesteerd in de vormgeving van je website. Maar als niemand die site bezoekt, is dat werk voor niets geweest. Besteed liever iets minder tijd aan je website, ga met een kleine (uitgeklede) versie live en trek vanuit daar klanten aan.

Zorg dat je gevonden wordt door je klanten. Daarvoor kun je verschillende middelen inzetten:

  • SEO: organisch gevonden worden op bepaalde zoektermen waarop je doelgroep zoekt. Gratis tools zoals UberSuggest helpen je die in kaart te brengen
  • Google Ads: SEO is op de lange termijn, maar om sneller op te vallen kun je SEO combineren met adverteren in zoekmachines
  • Social media: Aan de hand van je persona weet je op welke social media kanalen je potentiële klant het meest aanwezig is. Reageer op anderen, deel waarde en laat je aanbod zien.

Tip 5: Practical over perfect 

Herken je dat: van die website-bouwprojecten die eindeloos uitlopen omdat er iedere keer nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd? HR wil een login-module, administratie wil een automatische koppeling met een betalingssysteem en marketing is niet blij met de uitstraling.

Practical over perfect is het recept tot succes. Niet de livegang uitstellen totdat alles ‘perfect’ is, maar met een basiswebsite livegaan. Op basis van vooraf gedefinieerde punten wordt de MVP (Minimum Viable Product) gelanceerd en vanaf daar wordt de site op basis van bezoekersgedrag en data continu getweakt. Zo blijft je website wendbaarder en kun je sneller inspelen op trends en ontwikkelingen.

De beste aanpak om je zakelijke website te maken 

Geen slepend webbouw proces dat veel tijd en geld kost, maar een korte doorlooptijd voor de bouw van je website en vanuit daar optimaliseren. Klinkt dat als muziek in de oren? Logisch, want dat is hoe de succesvolle ondernemers het aanpakken. Op basis van data optimaliseren zij continu hun website, in plaats van op één moment een website neer te zetten, om er vervolgens nooit meer naar om te kijken.

Deze aanpak noemen we Growth Driven Design (GDD). Aan de hand van 4 fasen wordt in relatief korte tijd je website opgetuigd:

  1. Strategie bepalen 
  2. Eisen en wensen vaststellen 
  3. Design maken 
  4. De launchpad website (de eerste versie die binnen zes weken live staat)
  5. Continu meten en verbeteren 

HubSpot en de Growth Driven Design (GDD) methode 

Een softwaresysteem dat perfect werkt met de GDD-methode is Hubspot. CMS’en zoals WordPress werken prima als online visitekaartje, maar als professional wil je meer uit je website. Jouw lean, mean, leadmachine moet aan de lopende band nieuwe leads binnenhalen en dat werkt niet met een duct-tape oplossing. Daarom kiezen wij ervoor om de Growth Driven Design-sites in Hubspot te bouwen. Hiermee krijg je:

✔️ Geen plugins, maar een alles in één oplossing.
✔️ Volledig geïntegreerd CRM systeem.
✔️ Ideaal voor inbound marketing en leadgeneratie. 
✔️ Uitgebreid inzicht in data en statistieken.
✔️ Smart content: pagina's personaliseren op basis van specifieke doelgroepen en persona's. 
✔️ Landingspagina's met uitgebreide A/B-tests. 
✔️ Slimme formulieren met autocomplete op basis van eerdere verstrekte data. 
✔️ Slimme en dynamische call to actions. 
✔️ Resultaatgerichte campagnes bouwen. 
✔️ Automatische updates. 
✔️ Ingebouwde drag and drop, SEO-tools en websitebeveiligingen. 
✔️ Onderdeel van een alles in één systeem voor al je marketinginspanningen. 
✔️ 300 extra app-integraties. 

Weten hoe jij meer uit je zakelijke website haalt met HubSpot Download gratis ons e-book dat je stap voor stap meeneemt in deze methode om een website te maken waarmee je meer omzet genereert.

Voorpagina e-book leadgenererende websites in HubSpot CMS

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

growth-driven-design

Hoe vind ik een HubSpot partner die bij mij past?

Jij bent klaar om te groeien met je organisatie. Om van je website een lean, mean, leadmachine te..

hubspot

Hoe werkt de GDPR binnen HubSpot?

E-mailadressen van potentiële klanten die rondzwerven in een spreadsheet op de harde schijf, de..

hubspot

HubSpot vs. WordPress: voor welk CMS kies je?

Het volgende million dollar idea zit in je hoofd en je wilt je doelgroep ermee helpen. Dan heb je..