<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wat is een HubSpot CMS?

door: One4marketing

Wat is een HubSpot CMS?

Wat is een HubSpot CMS?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

HubSpot CMS: Wat is het en hoe ze je het succesvol in voor jouw organisatie? 

Duct-tape oplossingen, data van het ene naar het andere platform handmatig overzetten en plugins die je hele site op zwart zetten. Je hebt een haat-liefde verhouding met je website. Het is dé tool om leads binnen te halen maar tegelijkertijd kost het onderhouden ervan meer werk dan je hoopte. Bij iedere aanpassing die je wenst vraagt je webbouwer de hoofdprijs of je hebt te weinig flexibiliteit. En eigenlijk is het ook alweer een aantal jaren geleden dat je website een opfrisser kreeg… het wordt tijd voor een nieuwe website die werkt. Ga je dit keer voor een professionele aanpak? Een Hubspot CMS is dan misschien wel de ideale oplossing voor jou.

Wat is HubSpot CMS? 

Als marketeer, webbouwer of content-specialist ben je ongetwijfeld bekend met HubSpot. Het platform wint in populariteit en HubSpot CMS heeft al het gratis CRM van HubSpot. Je kunt het uitbreiden met marketing automation, sales en service. Bij het professionaliseren van je online marketingactiviteiten hoef je dus niet verschillende software aan elkaar te knopen. HubSpot (CMS) groeit mee met jouw organisatie en vangt alles af in één platform.

De functionaliteiten van HubSpot CMS 

hieronder een overzicht van de verschillende functionaliteiten binnen het HubSpot CMS 

Website thema's 

Continu steggelen over hoe je website er moet uitzien. Je vindt het lastig om je ideeën over te brengen op de designer. Wat jij in je hoofd hebt, wordt niet mooi uitgebeeld. Het HubSpot CMS zit boordevol thema’s, afgestemd op jouw type organisatie. Je kiest een thema en laat ‘m tweaken op basis van je eigen huisstijlkleuren.

Drag-and-drop editor 

Heeft je webbouwer het druk en worden aanpassingen pas in het volgende kwartaal opgepakt? Of vraagt je webbouwer de hoofdprijs voor iedere aanpassing? Verleden tijd met de Drag-and-drop editor. Je kunt makkelijk je eigen pagina's inrichten en aanpassen. Merk je na een A/B test dat de aankoop button links voor véél meer conversies zorgt dan wanneer die rechts staat? Met de drag-and-drop editor pas je het sneller aan dan Usain Bolt rent op de 1.000 meter. 

Ingebouwd CRM-systeem 

Je mist overzicht. De personen die je mailt zie je niet terug in je klantenbestand en je hebt ook nog een hele bak met e-mailadressen in een verdwaalde spreadsheet staan. Iedere keer handmatig klantgegevens bijwerken kost een hoop tijd. Zonde en ook vooral onnodig. HubSpot CMS heeft namelijk een ingebouwd CRM-systeem waardoor je nooit meer loopt te rommelen met spreadsheets, verkeerde e-mailadressen en klantinformatie die niet meer up to date is.

SEO aanbevelingen 

Een website systeem anno nu kan niet meer zonder SEO aanbevelingen. Veel CMS’en hebben aan de hand van extra plugins hier mogelijkheden voor. Maar die extra plugins maken je website langzamer. Geen gedoe met het installeren van plugins: in HubSpot CMS krijg je direct per pagina aanbevelingen om de organische vindbaarheid van je pagina’s te verbeteren. Zo ga jij de zoekmachines domineren met een ijzersterke SEO-strategie.

Uitgebreide testmogelijkheden 

De designer vindt de roze knop te opvallend. De directeur vindt de tagline op de homepage goedkoop ogen en de marketeer krijgt vlekken in de nek bij het zien van een slider op de salespage. Onderling wordt er gekibbeld hoe de site eruit moet zien, zonder dat de adviezen echt onderbouwd zijn.

Binnen HubSpot CMS kun je alle hypothesen testen. Met verschillende versies test je welke versie converteert en welke niet. HubSpot serveert automatisch de beste versie en biedt gepersonaliseerde content aan voor specifieke doelgroepen zodat jij en je collega’s weer kunnen overgaan tot de orde van de dag. HubSpot werkt voor jou, in plaats van andersom.

Strategie en rapportages 

Inzetten op SEO? Meer mediabudget spenderen aan advertenties via zoekmachines? En wat levert social media eigenlijk op? HubSpot geeft uitgebreide inzichten zodat jij precies weet wat het rendement is op de verschillende kanalen. Het wekelijkse marketingoverleg kun je schrappen: HubSpot CMS geeft advies welke kanalen de meeste leads en omzet opleveren.

De voordelen van HubSpot CMS ten opzichte van andere CMS'en 

✔️ Geen plugins, maar een alles in één oplossing. 
✔️ Volledig geïntegreerd CRM-systeem. 
✔️ Ideaal voor inbound marketing en leadgeneratie. 
✔️ Uitgebreid inzicht in data en statistieken. 
✔️ Smart content: pagina’s personaliseren op basis van specifieke doelgroepen of persona’s.
✔️ Landingspagina’s met uitgebreide A/B-tests.
✔️ Slimme formulieren met autocomplete op basis van eerder verstrekte data.
✔️ Slimme en dynamische call to actions.
✔️ Resultaatgerichte campagnes bouwen.
✔️ Automatische updates.
✔️ Ingebouwde drag and drop builder, SEO-tools en websitebeveiliging.
✔️ Onderdeel van een alles in één systeem voor al je marketinginspanningen.
✔️ 300 extra app-integraties.

HubSpot CMS uitbreiden met een van de aanvullende producten

Geen duct-tape oplossingen met externe platformen of plugins, waardoor je site alleen maar trager wordt. HubSpot Suite biedt een alles-in-een oplossing en groeit met je mee op het moment dat jij er klaar voor bent. Met deze producten breid jij je HubSpot CMS uit:

  • Marketing Hub: Hiermee converteer je bezoekers naar leads aan de hand van sterke hulpmiddelen. Denk aan A/B testing, e-mailmarketing en marketing automatisering.
  • Sales Hub: marketing en sales werken in een ideale situatie samen, niet tegen elkaar. Stroomlijn je bereik met onder andere e-mailtracking en stroomlijn je activiteiten met pipeline management.
  • Service Hub: verbeter het klantcontact met live chats, automatische ticketsystemen, help ze op weg met een kennisbank en meet de klantervaringen.
  • CRM: leg alle gegevens van je klanten vast in het kloppende hart van je organisatie: het CRM van HubSpot.

Je volgende website bouwen in HubSpot of je huidige site migreren 

Je staat niet te wachten op een traject waarin je de hele boel omgooit. Je huidige CMS werkt, maar levert niet voldoende op. Te veel gedoe is geen reden om te blijven hangen in je huidige CMS. “Migrate without the migraines” is het credo van HubSpot. Onze specialisten bij One4marketing laten je website vloeiend migreren óf bouwen je website aan de hand van slechts 4 stappen.

Voorpagina e-book leadgenererende websites in HubSpot CMS

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

growth-driven-design

Hoe vind ik een HubSpot partner die bij mij past?

Jij bent klaar om te groeien met je organisatie. Om van je website een lean, mean, leadmachine te..

hubspot

Hoe werkt de GDPR binnen HubSpot?

E-mailadressen van potentiële klanten die rondzwerven in een spreadsheet op de harde schijf, de..

hubspot

HubSpot vs. WordPress: voor welk CMS kies je?

Het volgende million dollar idea zit in je hoofd en je wilt je doelgroep ermee helpen. Dan heb je..