Als CMO aan de slag met inbound? Zo overtuig je ieder MT-lid afzonderlijk

Je hebt een visie. Je hebt een overtuiging. De kwaliteit van de leads, alsook de conversie van lead naar klant moet omhoog. Om dit te realiseren ga je all-in op inbound. Deze beslissing maak je echter niet alleen. Het hele MT moet ook achter deze focus in je marketingstrategie staan. Staat de hele organisatie achter je plannen? Dan krijg je draagvlak voor de uitvoering ervan, en niet onbelangrijk, budget voor deze investering. Kortom, je wilt buy-in en budget voor de nieuwe aanpak. Hoe je dit als CMO gaat realiseren? Door ieder MT-lid afzonderlijk te overtuigen en de ROI van je marketinginspanningen meetbaar te maken.

Lees meer

Het stappenplan van de CMO voor attitudeverandering in het MT

Je bent overtuigd van inbound. Er is vernieuwing en een solide strategie nodig om de kwaliteit van jullie leads te verhogen. Ook de conversie van deze leads naar klanten moet beter. Empathie, klantgerichtheid en inbound is the way to go.

Lees meer

9 tips om de eerste 100 dagen als junior sales perfect te laten verlopen

Je bent aangenomen als junior sales professional. Gefeliciteerd!

Lees meer

6 tips voor een optimale homepage om je conversie te verbeteren


Je ontmoet regelmatig iemand die je niet kent. En uiteraard oordelen we niemand op het eerste gezicht, zeggen we. Maar wist je dat wij binnen 10 seconden al een eerste indruk van iemand hebben gevormd? Je voorkomen is je visitekaart, zullen we maar zeggen.

Lees meer

Hoe maak je lead scoring succesvol voor kleine bedrijven?

Lead scoring, het is en blijft een hot topic. Wanneer een bedrijf start met inbound marketing, horen we vaak dat ze zich vooral bekommeren over het krijgen van genoeg leads. Maar, met een groot aantal leads ben je er nog niet. Heb je eenmaal veel leads, dan moet je antwoord kunnen geven op de vraag: wie is er echt geïnteresseerd in mijn product of dienst en wie komt net pas om de hoek kijken? Het antwoord geef je met behulp van lead scoring.

Lees meer

Retargeting en inbound marketing: effectief, tenzij je irriteert

Je herkent het vast. Je shopt online naar een nieuwe jas en plaatst deze in je winkelmand. Of je gaat op vakantie en vergelijkt enkele vliegtickets met elkaar. Maar, je rekent nog niet meteen af en boekt nog niet direct. Even later zit je weer achter je computer, met een heel ander doel. Je opent een andere website en in je rechter ooghoek zie je precies die ene jas die je hebt gevonden of een advertentie met vliegtickets naar je vakantiebestemming! Welkom in de wereld van retargeting. B2C marketeers passen deze strategie al massaal toe. In B2B is het nog niet zo gebruikelijk om in te zetten. En dat is een gemiste kans. Het is namelijk de eenvoudigste manier om bezoekers terug te krijgen naar jouw website. Maar let op, het is ook heel eenvoudig om je potentiële klant mateloos te irriteren. Niets is zo irritant om bestookt te worden met advertenties waar je niets aan hebt. Het is dus de kunst om retargeting juist in te zetten.

Lees meer

Voor deze uitdagingen staan salesprofessionals volgend jaar [State of Inbound 2016]

Bij veel organisaties is online leadgeneratie de manier om aan nieuwe business te komen en wordt er steeds meer aandacht besteed om dit op een goede manier in te richten. Er is in de afgelopen jaren wel een verschuiving te zien op dit gebied. Waar in de voorgaande jaren de focus lag op het genereren van websitebezoekers en leads, ligt de focus nu op het omzetten van leads naar klanten. Dit blijkt voor veel salesteams dé uitdaging waar zij de komende tijd mee aan de slag moeten. Waar dit uit blijkt? HubSpot heeft gisteren haar jaarlijks onderzoek State of Inbound gepresenteerd en het staat boordevol met dit soort interessante feiten. In dit artikel besteed ik met name aandacht aan de resultaten op het gebied van sales.

Lees meer

Van kennisleider tot succesvolle leadgenerator

Zes belangrijke must haves

Een organisatie waarvan de corebusiness gebaseerd is op kennis heeft in dit digitale tijdperk veel te bieden. Medewerkers en adviseurs ontwikkelen continu nieuwe ideeën en theorieën: dat zijn mooie marktkansen. We schrijven boeken, stellen onderzoeksrapporten op, en de bibliotheek staat vol met de meest recente literatuur. Maar om die kennis marktgericht in te zetten, moest er meer gebeuren dan onze ideeën op papier zetten. 

Lees meer

4 ultieme lifehacks voor contentmarketing

Over het algemeen gezien leveren content en inbound marketingtrajecten op de lange termijn resultaat op. Wanneer je content creëert en daarmee leads wilt genereren, is dat niet van de een op de andere dag gerealiseerd. Je moet de content maken, dan moet het gedeeld worden en de juiste mensen bereiken. Een stijging in organisch zoekverkeer is ook niet ineens gerealiseerd. Realistische verwachtingen zijn dus belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je wel zo snel mogelijk resultaat krijgt, heb ik een aantal lifehacks voor je op een rij gezet.

Lees meer

Verrassing! 7 manieren om out of the box leads te genereren

Whitepaper hier, e-bookje daar. Het wiel is uitgevonden en aan ieder koekje is gesabbeld. Weet je van gekkigheid niet meer wat voor marketingmiddel je nu weer in moet zetten voor leadgeneratie? Hier zijn zeven manieren om out of the box leads te genereren.

Lees meer

Contentmarketing: je bereikt eerder resultaat dan je denkt

Afgelopen week las ik een artikel op Marketingfacts waar de marketingdirecteur van Exact wordt geïnterviewd over marketing automation. Hij bevestigde een gevoel waar ik al langere tijd mee rondliep, maar moeilijk concreet kon maken. In salesgesprekken vergat ik het soms te zeggen, maar ook in gesprek met klanten en collega’s wist ik niet goed hoe ik het moest verwoorden. Bij het lezen van zijn uitspraak, wist ik het. Dit is precies wat ik bedoel!

Lees meer

Zo bereken je de ROI van jouw campagnes met marketing automation

Dat het marketingteam niet alleen goed is voor de maandelijkse nieuwsbrief, relatiegeschenken en bedrijfsfeestjes zit nog lang niet bij alle medewerkers tussen de oren. Dit tot grote frustraties van het marketingteam zelf, dat maar wat graag haar toegevoegde waarde wil aantonen. Ben jij zo’n CMO of marketeer en kan je niet wachten om die professionaliseringsslag te maken? Lees dan snel verder.

Lees meer

Inbound sales: sluit jouw verkoop aan op marketing?

Bij One4Marketing implementeren we bij bedrijven nu bijna vijf jaar de nieuwe manier van marketing: inbound marketing. Onze klanten stappen af van hun oude manier van marketing en over op deze effectieve, op de klant afgestemde manier van werken. Meestal verdubbelt in een jaar hun websitebezoek en er worden meer hoogwaardige leads gegenereerd.

Lees meer

5 manieren waarmee jij kwalitatieve leads gaat genereren

Ben jij bezig om een proces/systeem te optimaliseren, zodat een groter deel van je leads klant wordt? Maar behaal je niet het gewenste resultaat binnen de gewenste tijd? Dan kan deze blog je helpen. Je kunt namelijk optimaliseren, maar als je niet de juiste leads genereert, kun je blijven optimaliseren zonder dat je het resultaat zal behalen. Dat is uiteraard zonde van jouw tijd. Met deze 5 manieren en de video ga jij kwalitatieve leads genereren.

Lees meer

Inbound marketing: Wat is het precies?

Steeds meer mensen raken bekend met het idee van inbound marketing. Push reclame neemt meer en meer af en mensen stappen over naar de minder irritante vorm van marketing. Maar wat is het ook alweer precies?

Lees meer

Zo maak je lead nurturing slimmer & beter - 5 best practises

Dus wat doe je met die andere 85%-95% van de prospects die nog niet direct klaar zijn voor sales?

Simpel.

Creëer een lead nurturing campagne waarmee je de relatie tussen jouw bedrijf en de leads opbouwt en ze laat groeien tot een gekwalificeerde lead die klaar is om doorgegeven te worden aan sales.

Met lead nurturing creëer je een doorlopend en relevant dialoog met je prospects, gebaseerd op hun behoeften en interesses.

Hier zijn de 5 best practices voor het opzetten van een goede en slimme lead nurturing campagne:

Lees meer

Hoe behandel je leads en klanten in de vakantieperiode?

Het is weer zover: de vakantieperiode is aangebroken. Ondanks dat tegenwoordig steeds meer mensen gedurende het hele jaar eens op vakantie gaan, is de zomervakantie nog altijd de tijd waarin de meeste mensen hun vakantiedagen opnemen en erop uit trekken.
Belangrijk als marketeer om daar rekening mee te houden, in verschillende opzichten. Ten eerste heb je te maken met klanten die op vakantie gaan, en ten tweede waarschijnlijk ook met de vakantieperiode binnen jouw bedrijf zelf. Wie is wanneer beschikbaar? Welke taken moeten voor welke datum afgerond zijn? Lees in dit blog welke zaken je in je achterhoofd moet houden om het contact met jouw klanten – en ook bezoekers – optimaal te blijven onderhouden.

Lees meer

Zo komen leads vanzelf je mailbox binnen!

Er wordt vaak te makkelijk gedacht over het proces van inbound marketing. Veel mensen denken dat je met het creëren van content en het verspreiden hiervan wel zo’n beetje het belangrijkste gedaan hebt en dat de klanten vanzelf binnen zullen komen waaien. Te mooi om waar te zijn, want zo heel gemakkelijk gaat dat vaak helaas niet. Dat betekent overigens niet dat content creatie en het delen van deze kennis via sociale media onbelangrijk is, in tegendeel, het is de essentiële basis van inbound marketing. Maar hoe kom je dan toch bij dat moment waarop de leads vanzelf je mailbox binnenstromen?

Lees meer

Lead nurturing: een kwestie van geduld

Een tassenwinkel binnenstappen, een hele mooie leren handtas eens van dichtbij bekijken, en een verkoopster die bijna meteen wil vragen of je graag wilt pinnen of liever contant afrekent. Kriebels krijg ik daarvan, en ik heb zo’n vermoeden dat ik bij lange na niet de enige ben. Hoe dat komt? Ik denk graag even na voordat ik een aankoop doe, en ben niet het type dat halsoverkop nieuwe dingen koop zodra ik ze tegenkom. Maar ook al zou ik wel zo’n type zijn, een enige tijd om na te gaan of je daadwerkelijk de aankoop wilt doen of niet, is wel het minste wat de verkoopster je zou moeten gunnen.
Online werkt dat precies zo, daarom vind ik het bijvoorbeeld fijner om in een webshop een product eerst te kunnen ‘bewaren’ voordat ik het in mijn winkelmandje stop. Voor de afdelingen Marketing en Sales een hele opgave, om het geduld op te brengen voor de ontwikkeling van leads tot sales leads.

Lees meer

De ideale mix voor leadgeneratie: LinkedIn en HubSpot

leadgeneratieZoals je misschien weet is zakelijk bloggen de manier om kennis te delen met potentiële klanten op jouw website en jouw bedrijf als expert te profileren. Maar wist je dat LinkedIn-groepen en Inbound Marketing-software HubSpot jou enorm kunnen helpen bij het promoten van blogartikelen en leadgeneratie?

Het Amerikaanse softwarebedrijf Votility wist het aantal leads dat ze via social media genereerden in twee weken tijd met wel 650% te verhogen! Maar hoe kun je meer leads genereren met LinkedIn en HubSpot?

Lees meer