<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Gebruik uw klantcases als Inbound Marketing booster

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Leer hoe testimonials van klanten u Inbound Marketing en nut klantcaseshelpen bij:

 • zoekmachine-optimalisatie
 • openen van nieuwe marktsegmenten
 • het blij maken van klanten blij

 

Met een klantcase promoot u uw zelf, maar ook uw klant

Als u een succesvol bedrijf heeft, beschikt u als het goed is over allerlei tevreden klanten. Wellicht denkt u dat bij het afronden van een opdracht al het werk verricht is, maar er valt 'samen' met uw klanten nog veel meer te bereiken. Door de ervaringen van klanten effectief in te zetten, promoot u namelijk niet alleen uzelf maar ook de klant.

 

5 Redenen om klantervaringen te gebruiken

 1. Laat zien wat voor waardevols u te bieden heeft. Er is niets dat uw waarde beter aan kan tonen dan een gelukkige klant, vooral als die enthousiast vertelt over de winst en kostenbesparingen die uw product hem hebben opgeleverd.
 2. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Publiceer een eenvoudig stap voor stap praktijkvoorbeeld om de complexere diensten van uw bedrijf uit te leggen. Mensen die aanvankelijk niet wisten wat ze aan uw product hebben, leren zo wat het hen op kan leveren.
 3. Genereer meer content. Een nieuwe webpagina met klantervaringen is een nieuwe kans om met meer websitepagina's en zoekwoorden in zoekmachines te komen. De aandacht gaat dan meteen naar de productbeschrijving, wakkerligpunten en populaire vaktermen (zoekwoorden waarop u hoog wilt scoren).
 4. Maak uw intrede in nieuwe marktsegmenten. Voorkom dat mensen denken dat uw producten niets voor hen is. Laat zien dat uw producten of diensten toepasbaar zijn in talloze verschillende industrieën.
 5. Toon waardering. Toon waardering aan de klant via een inbound link en vraag om een inbound link retour.

 

Hoe creëert u een testimonial?

 • Maak een lijst met klanten die succes hebben door uw product of het op een unieke manier inzetten.
 • Neem contact met hen op en vraag of ze in een klanttestimonial willen verschijnen. De meeste klanten zullen zich zeer vereerd voelen.
 • Bedenk goed welke ervaringen u wilt benadrukken. Gebruik citaten en statistieken voor een levendige, duidelijke weergave.
 • Kies de vorm waarin u de klantervaring wilt weergeven: een praktijkvoorbeeld, testimonial of een verhaal van de klant.
 • Bepaald welk medium u gaat gebruiken: een paragraaf op de website, een pdf om te downloaden of – nog beter – een video.
 • Zorg dat de testimonial leuk is en niet langer duurt dan 2 minuten om te lezen of te kijken.
 • Plaats de testimonials op een aparte webpagina. Nieuwe testimonials kunnen gemakkelijk op een blog worden geplaatst.
 • Zorg voor promotie. Stuur de testimonial naar de klant die erin centraal staat, de afdeling Sales en naar andere, mogelijk geïnteresseerde klanten.
 • Vergeet geen link naar de nieuwe pagina te plaatsen, bijvoorbeeld op de 'Over ons'-pagina of in het hoofdmenu van de website.

 

Bron: HubSpot

Een solide basis voor je marketing?

Je marketingstrategie gegoten in een ijzersterk Inbound Gameplan!

Download het ebook Leadgeneratie

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

marketing-automation

Conversieoptimalisatie in HubSpot

Na hard werken staat er eindelijk een website voor jouw bedrijf online. Het koste je een aantal..