<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Verdeel en heers: de strategie van het segmenteren

door: One4marketing

Verdeel en heers: de strategie van het segmenteren

Verdeel en heers: de strategie van het segmenteren

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Misschien merkt u het al zodra u de newsfeed van een van uw sociale media accounts opent: u ziet de updates van al uw vrienden/kennissen/collega's door elkaar. Belangrijke informatie verdwijnt hierdoor in een oerwoud van minder relevante berichten. Hier valt wat aan te doen, en wel het maken van lijsten waarop u al uw prospects, klanten of leveranciers samenvoegd. Maar ook de collega's van dat leuke bijbaantje of de klasgenoten van vroeger kunt u labellen. Hierdoor hebt u in één moment het overzicht van het laatste wat zij te melden hebben.

verdeel en heers: segmentatie strategie voor overzicht in uw contacten database

  • Bij LinkedIn kunt u gebruik maken van labels, zoals vrienden, collega's en dergelijke. Ook kunt u uw eigen labels instellen.

  • Bij Twitter is het mogelijk om lijsten te maken van bepaalde accounts rondom bijvoorbeeld een thema. U kunt ervoor kiezen om deze lijst voor uzelf te houden, maar het is ook mogelijk om deze publiek te delen, zodat anderen deze over kunnen nemen.

  • Google+ noemt het cirkels, bepaalde groepen die u zelf samenstelt en waar u mensen aan kunt toevoegen. Ook hier is er de mogelijkheid om het privé te houden of juist publiek te maken.

  • Tenslotte is Facebook het verste gevorderd. Op basis van informatie die mensen zelf op hun profiel zetten, suggereert Facebook deze personen toe te voegen aan Collega's, Familie of een andere lijst. Lijsten met intelligentie dus.

 

 Tot zover het gezellige gedeelte...

Want het toevoegen van al die labels, en die mensen aan die lijsten, is natuurlijk iets voor mensen met een overschot aan tijd, en dat bent u nu net niet. Daarom doen we het in marketingland even anders: en wel met smart lists.

Slimme lijsten dus. Want uw database kan nog zo tot in de details compleet zijn, de kunst is natuurlijk hier de juiste groepen uit te filtreren. Want niet iedereen in uw database is decisionmaker (eigenaar/CEO/manager) bij een bedrijf, en uw belangrijke mail voor relaties, moet toevallig net wel naar deze groep.

Maar wat nu als u net een in een goedlopende website met CMS heeft geïnvesteerd waarvan de leads maandelijks binnenstromen? Hoe komen van al deze leads, precies de decisionmakers in de juiste mailgroep terecht?

Met smart lists van HubSpot. Op basis van de gegevens van uw leads worden smart lists automatisch geupdate. Hierdoor glipt geen lead meer door de mazen van uw net. En wordt 'Veni, vidi, vici' in uw database ook mogelijk voor een marketeer zonder dat dit u veel tijd, geld of moeite kost.

 Hoe ziet dat er dan uit?

Segmentatie van database voor mail met HubSpot

Nou, zo bevoorbeeld. Naast smart lists is het ook mogelijk om static lists te hebben. Deze zullen niet updaten zodra er nieuwe leads bijkomen in uw database. Zoals u ziet is het ideaal om op deze manier te filteren op basis van een actie die leads op uw website hebben ondernomen, zoals het downloaden van een ebook. Daarnaast is het ook een handige manier om de leads met een telefoonnummer te localiseren.

Een mooi voorbeeld van static lists is een recente email die we wilden versturen: Een aantal leads had ebooks over leadgeneratie en Twitter gedownload, en hen hebben we een mail gestuurd over onze Masterclass voor Social Marketing. Maar intussen hebben we deze email iets aangepast voor de nieuwe leads die via deze kanalen binnenkwamen. Hoe nu deze email opnieuw te sturen, maar er wel voor te zorgen dat onze contacten  deze niet dubbel krijgen?

Dat hebben we gedaan door onze filters zodanig te zetten, dat de mensen die deze mail al gehad hebben, deze niet opnieuw zullen ontvangen. Wij houden tenslotte net zo weinig van spam als u dat doet.


Database mail segmentatie smart lists

 

 Lead Scoring

Tenslotte is het ook mogelijk om uit uw database van contacten, gemakkelijk die contacten naar voren te halen die uw website veel bezoeken, veel content van u hebben gedownload of waarvan u belangrijke (contact)informatie bezit. U kunt zelf instellen welke acties (NumberOfPageViews:10 bijvoorbeeld) leiden tot welke score (LeadScore:+5). Daarna maakt u een smart list die filtert op een leadscore boven een bepaalde waarde (bijvoorbeeld LeadScore:>90). Hierdoor ziet u eenvoudig welke contacten bijzonder geïnteresseerd zijn in de content die u aanbied op uw website en/of blog. Deze personen zijn de warmste leads uit uw database en verdienen een persoonlijke mail of telefoongesprek met uitnodiging voor een demo van uw product.

 Meer weten over segmentatie, lead scoring of  een juiste inbound marketing strategie?

Stel uw vraag in de comments.



Inbound Marketing, Ebook 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..