<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Attitudeverandering in het MT: stappenplan voor de cmo

door: Driek Geurtsen

Attitudeverandering in het MT: stappenplan voor de cmo

Attitudeverandering in het MT: stappenplan voor de cmo

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Je bent overtuigd van inbound. Er is vernieuwing en een solide strategie nodig om de kwaliteit van jullie leads te verhogen. Ook de conversie van deze leads naar klanten moet beter. Empathie, klantgerichtheid en inbound is the way to go.

Budget & buy-in voor inbound

Jij wil wel. Je team ook, maar er is meer nodig. Het MT moet budget toekennen en aan jouw kant staan v.w.b. de gekozen strategie. Waarschijnlijk zal er niemand in jullie MT ontkennen dat het goed is om klantgericht te werk te gaan, maar hoever willen zij hierin meegaan?

Mentaal moet iedereen op dezelfde lijn zitten. Je wilt een overvloed aan draagvlak voor jouw plan om met behulp van inbound marketing de organisatie haar doelen te laten behalen. Daarnaast moet er voldoende vertrouwen zijn om jou het budget te geven dat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Niet alleen met woorden (de mentale buy-in) wil je toestemming voor jouw plannen, juist de daden (toekennen van budget) laten zien of er écht draagvlak is. Put your money where your mouth is.


Dit lees je in de helpguide

Om te helpen bij het verkrijgen van buy-in en budget hebben wij deze gids ontwikkeld. We doorlopen in stappen wat nodig is om als CMO buy-in en budget te krijgen voor het ontwikkelen en uitvoeren van jouw inbound marketingstrategie. We gaan met de volgende onderwerpen aan de slag:

  1. Het vinden van consensus in het MT - Met welk centrale doel kun je alle neuzen dezelfde kant op krijgen?
  2. Het maken van een business case voor inbound - Hoe kom je tot een realistisch scenario voor de te verwachten ROI en time-to-value van jullie inbound marketinginspanningen?
  3. De juiste boodschap voor elk MT-lid - In welke context communiceer je over het centrale doel naar elk van de MT-leden en wat zijn voor hun belangrijke thema’s?

Voor wie is deze helpguide bedoeld?

In deze guide richten we ons op marketingmanager en CMO’s die een plaats hebben in het managementteam. Verder zal je opvallen dat voorbeelden en hulpmiddelen gericht zijn op IT-bedrijven en softwareleveranciers.

Dus.. heb jij het idee dat inbound voor jullie the way to go is en wil je zeker zijn van voldoende draagvlak en een solide businesscase? Dan is dit document voor jou!

Ook wanneer je al begonnen met bent met inbound marketing is dit een waardevolle gids. Zeker wanneer je merkt dat het draagvlak in het managementteam afneemt of je moeite hebt met het meetbaar maken van je marketinginspanningen.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..