<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Leadgeneratie en de inzet van Landing Pages voor ICT bedrijven

door: Driek Geurtsen

Leadgeneratie en de inzet van Landing Pages voor ICT bedrijven

Leadgeneratie en de inzet van Landing Pages voor ICT bedrijven

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Conceptual image of asphalt road and direction arrow.jpeg

Wat is een landingpage?

Wanneer je als ICT bedrijf één ding zou moeten doen om de marketing ROI te verbeteren, is het wel het inzetten van landingpages op je website. Een landingspagina is een webpagina waarmee je jouw bezoekersinformatie vastlegt met behulp van een invulformulier. Het gaat met name om bezoekers die geïnteresseerd zijn in wat jij te vermelden hebt en/of aanbiedt. Door de getoonde interesse in het ICT-product of de ICT-dienst, hebben deze bezoekers eigenlijk al een leadstatus gekregen.

Het doel van een landingspagina is altijd het genereren van Leads

Een goede landingspagina is dus gemaakt om bezoekers op te vangen die op zoek zijn naar specifieke (door jou beloofde) informatie. Denk aan informatie vanuit een e-mail campagne met als download een interessant e-book of whitepaper dat bijvoorbeeld 'Het selectieproces bij ERP' belicht. De bezoekers klikken op een link in de mail die uitkomt op een specifieke webpagina: de landingspagina. Om het e-book of de whitepaper te downloaden, moeten zij een eerst een formulier invullen. Met het achterlaten van de gegevens geeft de bezoeker aan echt geïnteresseerd te zijn in jouw aanbod. Op deze manier verhoog je het percentage bezoekers, die worden omgezet in geïnteresseerde leads. 

Waarom zijn landingspagina's zo belangrijk?

Te veel ICT bedrijven verwijzen met hun reclame, e-mail of socialmediaberichten naar hun homepage. Dit is een enorm gemiste kans. Zeker wanneer je als eigenaar van-, of manager of marketeer bij een IT-bedrijf weet dat een stroom van doelgerichte bezoekers naar jouw website komt en je de kans hebt om deze bezoekers met een doelgerichte landingspagina om te zetten naar leads. 

Hoe het mis kan gaan!

Stel: je hebt een Google AdWords PPC advertentie op basis van één van de beste zoekwoorden voor jouw branche. Iemand klikt door op deze advertentie en komt terecht op de homepage van jouw ICT-bedrijf. Hoeveel heeft de bezoeker hier dan aan? Veel meer dan algemene informatie verschaft het immers niet. Het gros van de bezoekers is op zoek naar branchegerelateerde informatie waar hij of zij mee aan de slag kan binnen het bedrijf; niet naar algemene informatie over jouw organisatie. Stel jezelf daarom de vraag: "Wat wil ik dat de websitebezoeker van mijn website doet en welke concrete actie is hieraan verbonden?"

 

Bepaal wat jij wilt dat jouw bezoekers moet doen en maak het hen gemakkelijk!

Wanneer je weet wat de bezoekers volgens jou moeten doen, maak het hen dan gemakkelijk om dat te doen. Leidt hen daarom naar een landingspagina waarop zij zien wat jij hebt beloofd. Vanzelfsprekend is dit passend bij de behoefte die bezoekers hebben. Stimuleer hen om actie te ondernemen en het invulformulier in te vullen. Op deze manier zal de effectiviteit van jouw marketinginspanningen drastisch verbeteren.

Businessman looking at road with maze and solution concept.jpeg

Wat maakt een landingspagina het meest effectief?

Klaar om jouw eerste landing pagina te maken, of een landingspagina te verbeteren? Hieronder een selectie van de belangrijkste zaken die ervoor zorgen dat jouw landingspagina hard voor je aan de slag gaat.

1. Beperken navigation.

Je hebt de geïntereseerde bezoekers naar de landingspagina geleid. Goed gedaan! Hier kunnen zij de gewenste actie uitvoeren. Leidt hen niet af!  Beperk daarom het aantal uitingen van de landingspagina, zodat jouw bezoekers gericht zijn op het invullen van uw formulier. Verwijs hen daar ook naar. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verbergen van de website navigatie-elementen op deze bestemmingspagina's.

2. Lever waarde.

Voor het leveren van waarde geldt: bied waardevolle informatie (Remarkeble content). Dan zullen jouw bezoekers hun contactgegevens delen in ruil voor jouw aanbod. Vraag jezelf af of het aanbod een must is voor jouw doelgroep en zorg ervoor dat jouw bestemmingspagina's die waarde uitstralen.

3. Zorg ervoor dat jouw content wordt 'gedeeld'

Maak gebruik van de enorme gemeenschap van je beste (en gratis!) marketeers: jouw publiek. Voeg sharebuttons toe aan de bestemmingspagina's en moedig de bezoeker aan om de inhoud van de landingspagina met hun publiek te delen.

4. Houd het kort.

Hoe langer de bestemmingspagina en het formulier is, hoe meer je zorgt voor het verstoren van het conversie proces. Houd het formulier kort en duidelijk. Het zal het succespercentage verhogen.

5. Test, test, test.

Zoals altijd (en zeker bij online) geldt: 'het kan altijd beter'. Zorg ervoor dat je binnen het CMS de mogelijkheid hebt om landingspaginas te testen. Zorg daarnaast voor een CMS waarmee je verschillende bestemmingspagina's kunt maken, om te zien wat het beste werkt voor jouw ICT bedrijf.

Wil je nog achter 3 tips komen die jouw landingspagina optimaliseren? Bekijk dan deze blog.

Bron: Hubspot, Ellie Mirman Maan

Landingspagina's zijn ook een fantastisch middel om outbound marketing, inbound te maken. Klinkt dat interessant? Lees dan deze blog eens en doe inspiratie op!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..