<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">
3 magische tips voor landingspagina’s (Deel II)

3 magische tips voor landingspagina’s (Deel II)

auteur
The inbound company
One4marketing

Landingspagina’s zijn het online visitekaartje voor uw bedrijf!

seo landingspagina

“You never get a second chance to make a first impression.” Landingspagina’s zijn het online visitekaartje voor uw bedrijf en na één klik krijgt een bezoeker meteen een indruk van waar u als bedrijf voor staat.

Dit hebben we reeds besproken in Kwalitatieve landing pages: waarom ze zo óntzettend belangrijk zijn (Deel I). Maar hoe verleidt u die potentiële klant om vervolgens zijn contactgegevens achter te laten?

Met behulp van de volgende drie magische tips
kunt u uw landingspagina’s eens flink onder de
loep nemen:

 1. Relevantie en reputatie verschaffen aan zoekmachines
 2. Het optimaal invullen van uw landingspagina’s
 3. Effectiviteit testen en meten

 

1. Zoekmachines: relevantie en reputatie

Om uw landingspagina’s te kunnen optimaliseren, is een adequate zoekmachine-marketing strategie een groot goed. Deze strategie werkt u uit aan de hand van de twee belangrijkste eisen die Google stelt aan webpagina’s, namelijk of de content van uw site aansluit op het gevraagde (relevantie) en of uw site veel bezocht wordt of gekoppeld aan andere sites door links (reputatie).

Koppel de componenten

Uw landingspagina moet de informatie aanbieden waar de klant naar zoekt en daarom is het nuttig om eens kritisch te bekijken of het onderwerp van uw pagina aansluit op uw doel, uw beoogde klant, uw soort product en uw soort bedrijf.

Zorg vervolgens dat uw paginatitel en keywords, uw Adwords-advertentie en uw content op de landingspagina op elkaar aansluiten. Hierdoor stijgt de kwaliteit van uw website voor een zoekmachine en door deze toename van relevantie escaleert uw PPC-ranking!

Om te bepalen welke woorden u het beste kunt gebruiken voor de bovenstaande gegevens, moet u een aantal bezoekerseigenschappen natrekken, zoals:

 • Via welke kanalen ‘landen’ uw bezoekers op uw pagina’s?
 • Welke zoekwoorden gebruiken uw klanten en met welke zoekwoorden komen de bezoekers op uw landingspagina’s terecht?
 • Hoe kunt u deze zoekwoorden koppelen aan de content op je pagina’s?
 • Waar besteden bezoekers aandacht aan op uw webpagina, maar nog belangrijker: wat leidt hen juist af?

 

2. Landingspagina’s op zijn effectiefst

Hoe vaak gaat u eerst op zoek naar informatie over een product op internet voordat u iets gaat kopen? Een optimale landingspagina stuurt uw klanten meteen naar de actie die zij moeten ondernemen, naar het doel van uw campagne. Dit kan dus veel betekenen voor het responsgehalte op uw website, om nog maar te zwijgen over het stijgende aantal conversies! 

Wanneer u uw landingspagina’s eens kritisch bekijkt, doe dit dan aan de hand van de maximes van Grice.  Met dit principe, verdeeld in kwantiteit, kwaliteit, wijze en relevantie, in uw achterhoofd kan u communicatie naar uw klant optimaliseren.

 • Kwantiteit

Maak uw landingspagina’s niet te lang. Een bezoeker is bij het lezen van een tekst op internet snel afgeleid, dus houdt het bij de belangrijkste informatie. Wanneer u niet concreet en straight to the point bent, zal dit frictie veroorzaken in het proces van conversatie.

 • Kwaliteit

Denk na over de waarde van hetgeen wat u aanbiedt. Is dit waardevol genoeg voor een bezoeker om zijn contactgegevens achter te laten?

 • Wijze

Denk na over de mogelijkheid tot interactie. Zet een call to action in of biedt gelegenheid aan tot delen van de gepubliceerde content. Denk daarbij goed na over de manier waarop u de bezoeker benadert. Stel een uitnodigend formulier op dat aantrekkelijk is om in te vullen en gebruik zeker geen vragen oproep!

 • Relevantie

Het belangrijkste is dat de bezoeker zijn contactgegevens achterlaat. Zorg er daarom voor dat overbodige informatie op de achtergrond blijft en beperk afleiding tot een minimum. U kunt bijvoorbeeld de navigatiebar verbergen, zodat u het aantal uitgangen van de landingspagina reduceert.

 

3. En als laatste: put it to the test

Experimenteren met de invulling van landingspagina’s is simpelweg de beste manier om erachter te komen welke soort het meest effectief is voor uw bedrijf. Meet de verschillende effecten die je pagina’s hebben en zo zult u vanzelf zien welke het beste scoort.


Lees ook Kwalitatieve landing pages: waarom ze zo óntzettend belangrijk zijn (Deel I). Trouwens, welke landingspagina’s zijn bij u het meest effectief?

Bron: Marketo e-book over landing pages
Image retrieved from: Stuck in Customs' photostream

Leadgeneratie

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 3. Het bepalen van de strategie

In de vorige twee blogs van deze serie hebben we een korte uitleg gegeven over de leadgeneratie, de..

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 2. Je buyer's journey

Wil jij de leadkwaliteit verhogen? Zet de klant centraal, dat is de insteek. Maar hoe doe je dat in..

leadgeneratie

14 tips voor leadgeneratie - 1. Je buyer persona

Dit is het eerste blog van onze 14-delige serie over leadgeneratie. Een nieuwe serie blogs die je..