<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Haal het uiterste uit uw website met een geoptimaliseerde homepage

door: Driek Geurtsen

Haal het uiterste uit uw website met een geoptimaliseerde homepage

Haal het uiterste uit uw website met een geoptimaliseerde homepage

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Zorg voor een succesvolle

Homepage optimalisatie

Homepage

Uw homepage is de plek waar veel websitebezoekers op uw website terechtkomen. Het is de kern van uw website en daarmee de plek voor marketinguitingen voor uw bedrijf. Terwijl een geweldige homepage u massa's leads kan opleveren, zorgt een slechte homepage juist voor een hoge bounce rate. Maar hoe zorgt u dat uw homepage succesvol is?

 

 

1.      Gebruik uw belangrijkste zoekwoorden.

Uw homepage heeft hoogstwaarschijnlijk de meeste inbound links van al uw webpagina's. Gebruik daarom de belangrijkste zoekwoorden op de homepage en controleer of inbound links wel een SEO-verantwoorde ankertekst hebben.

 

2.      Wees kort, maar krachtig.

Websitebezoekers willen graag weten wie u bent, wat u doet en wat hun volgende stap is. Houd de tekst op de homepage dus kort, maar krachtig. Niemand heeft zin om acht paragrafen saaie tekst te doorworstelen, waarbij ook nog eens gescrold moet worden. Kijk dus goed naar de lengte van de tekst ten opzichte van de scrollbar. Verder kunt u het beste links plaatsen waarmee bezoekers eenvoudig over de website kunnen navigeren om de gewenste informatie te vinden.

 

3.      Gebruik call-to-actions.

Uw website kan nog zo geweldig en innovatief zijn; als bezoekers niet weten wat ze moeten doen, heeft het weinig effect. Gebruik een duidelijke call-to-action op uw homepage en op alle andere webpagina's. Bezoekers komen namelijk via allerlei pagina's op uw website en moeten te allen tijde weten wat ze moeten doen. Zorg ook dat de call-to-actions verschillend zijn, bijvoorbeeld een formulier om een e-book te downloaden, inschrijven voor de nieuwsbrief en een contactformulier.

 

4.      Promoot uw aanwezigheid op social media.

De manier waarop mensen content ontvangen, kan flink verschillen. Naast een nieuwsbrief zijn social media prima kanalen om content op te delen. Plaats dus socialmediaknoppen en Like-boxen op uw homepage om ook buiten uw website contact te hebben met websitebezoekers. Zo kunt u de relatie met bezoekers versterken en persoonlijker overkomen. Zorg wel dat u daadwerkelijk actief bent op social media. Niemand zit op een Facebook-pagina te wachten die al maanden inactief is. Plaats ook een Google +1-knop en een RSS-feed-knop op uw website.

 

5.      Houd content up-to-date.

Zorg dat alle informatie en aanbiedingen op uw website up-to-date zijn. Niets is zo vervelend als aanbiedingen die zijn verlopen. Haal die zo snel mogelijk weg. Websites met oude content worden al snel als minder professioneel bestempeld, want kennelijk houdt het bedrijf hun marketing niet goed bij, en dat zegt mogelijk iets over hun werk. Voorkom dat mensen geen contact met u durven opnemen, omdat ze denken dat u toch niet zult reageren of dat uw bedrijf is opgedoekt.

 

6.      Let op gebruikersvriendelijkheid.

Op een ideale website is alle informatie eenvoudig te vinden. Zorg dus voor een overzichtelijke lay-out en logisch menu. Websitebezoekers die verdwalen in menu's en niet vinden wat ze zoeken, raken al snel ontmoedigd en verlaten dan uw website.

 

7.      Trek de aandacht.

Wanneer mensen uw website bezoeken, hebt u slechts een paar seconden om hun aandacht te trekken. Zorg dat uw website overeenkomt met uw branding, zoals de huisstijl en het bedrijfslogo. Plaats video's en foto's op uw website en zorg voor interactie, bijvoorbeeld met een poll. Uw bezoekers moeten met plezier uw website bezoeken. Wees innovatief en hip en daarnaast een goede marketeer. Experimenteer en ontdek wat de aandacht van bezoekers trekt.

 

Hulp nodig met uw website?

Wij helpen u graag met de content van uw website. Neem voor meer informatie en vragen vrijblijvend contact met ons op. Heeft u aanvullingen op dit artikel dan horen wij die graag!

Bron: HubSpot

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..