<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Met deze Marketing Work-Out bent u helemaal klaar voor de zomer!

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.

Het is alweer zomer..

De hoogste tijd dus omBeach uw marketingstrategie weer in vorm te krijgen! U wilt immers goed voor de dag komen, toch? Voor een optimaal resultaat is een strak schema noodzakelijk. Welnu, het marketing work-out schema bestaat uit de volgende stappen:

 1. Visualiseer uw doelen

 2. Volg uw persoonlijke work-out

 3. Meet uw prestaties

  En vergeet niet: de kracht van de work-out zit hem in de consistentie.
  Herzie dit marketing work-out plan regelmatig en het succes zal u toekomen!

  1. Visualiseer uw doelen

  Kent u het stofje dopamine? Dit is een neurotransmitter die vrijkomt als u een prestatie heeft geleverd. Tevens geeft dit stofje u de motivatie om nóg beter te presteren. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat er een verband bestaat tussen de aanmaak van dopamine en succes! En nu komt het mooiste: u hoeft niet per sé een prestatie te leveren om dit stofje aan te maken, alleen al het visualiseren van een doel zorgt voor de aanmaak van dopamine! Ga dus na wat uw doelen zijn en probeer zo mogelijk hier een beeld van te vormen. Wilt u bijvoorbeeld een verhoogde leadgeneratie of leadconversie , de status van thought leader bereiken of heeft branding momenteel de prioriteit?

  2. Tijd voor de Work-Out!


  De warming-up

  Wilt u een optimale work-out, dan is de warming-up onmisbaar. Een goede warming-up  voorkomt immers de spierpijn die mogelijk na de work-out volgt! De warming-up hoeft niet grondig te zijn, maar zorgt ervoor dat uw spieren warm worden voor het echte werk. Denk hierbij aan:

  • Vaststellen wat de behoeften van de (potentiële) klant zijn.

  • Nagaan welke middelen er in uw marketingstrategie ontbreken om aan deze behoeften te voldoen.

  • Een lijst maken van de sterke en zwakke punten van uw business marketing

   

  De training

  Na de warming-up is het tijd voor het echte werk:

  • Implementeer uw brandnew marketingstrategie waar de klant niet langer om heen kan.

  • Zorg dat uw hele social hub (Facebook, LinkedIn, Twitter enz) op de vernieuwde marketingstrategie afgestemd is. Tevens is dit een goede gelegenheid om een spetterende come-back te maken.

  • Vooral belangrijk is dat uw hele company website is ingericht op de nieuwe strategie. Immers is de company website (en blog!) het visitekaartje van uw onderneming.

  • Houd uw (potentiële) klanten betrokken door interessante content te plaatsen, nieuwsbrieven te sturen en leuke acties te promoten. Waardevolle content wordt vaak beloont met een expertise-status!

   

  De Cooling Down

  Net als de warming-up vaak ondergewaardeerd maar zeker niet onbelangrijk: de cooling down.

  • Houd een ‘to do list’ bij om uw maandelijkse updates bij te houden.

  • Het is ontzettend belangrijk de relatie met de klanten (in spé) te onderhouden. Blijf daarom communiceren. U kunt bijvoorbeeld uw Twitter account laten fungeren als klantenservice.

  • Houd periodiek vergaderingen om uw werknemers betrokken te houden. Een merkidentiteit moet namelijk in alle opzichten congruent zijn.

   

  3. Meet uw prestaties

  Om de productie van het dopamine-stofje op gang te houden is het belangrijk om uw prestaties te meten. Uw inspanningen moeten immers wel beloond worden. Op het gebied van Marketing biedt Hubspot hier een uitkomst. In dit artikel u lezen wat de belangrijkste maten zijn bij het analyseren van uw website. Op deze manier kunt u vaststellen op elke gebieden u net een beetje meer kracht moet zetten. Heeft u bijvoorbeeld een hoge leadgeneratie, maar een lage leadconversie, dan weet u waar u de accenten moeten leggen.

  Hoe ziet uw work-out eruit? Deel het met ons!

   

  New Call-to-action

  Een solide basis voor je marketing?

  Je marketingstrategie gegoten in een ijzersterk Inbound Gameplan!

  Download het ebook Leadgeneratie

  Gerelateerd

  inbound-sales

  Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

  Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

  leadgeneratie

  Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

  Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

  marketing-automation

  Conversieoptimalisatie in HubSpot

  Na hard werken staat er eindelijk een website voor jouw bedrijf online. Het koste je een aantal..