<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 outside the box ideeen om meer leads te genereren

door: Driek Geurtsen

5 outside the box ideeen om meer leads te genereren

5 outside the box ideeen om meer leads te genereren

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

“Whether you think you can,
Or think you can’t,
You’re right”

Henry Ford

Bent u al een thought leader?

Nu ben ik niet zo thuis in de autobusiness, maar  ik kan niet ontkennen dat meneer Ford hier een punt heeft. Wilt u de status van thought leader bereiken dan zult u een krachtige mentaliteit moeten hebben: It’s all about thinking outside the box. Maar hoe doet u dat nu, ‘outside the box’ denken? En hoe vertaalt dit zich in een succesvolle leadgeneratie?
Vergroot uw perspectief met onderstaande tips, en ontdek

  • Hoe ook bestaande klanten kunnen bijdragen aan uw
    leadgeneratie
    én leadconversie.

  • Hoe u met interessante content en awards de status van thought leader kunt bereiken.

  • Hoe events kunnen bijdragen aan uw marketingproces.

  • Hoe uw sociale netwerk als marketingwapen kan functioneren.

 

1. Maak van de klant uw marketeer

Zelfs bestaande klanten kunnen bijdragen aan uw leadgeneratie! Door het plaatsen van testimonials en case studies kunnen zij het promotiewerk deels van u overnemen. Want laten we eerlijk zijn: de boodschap dat uw product van geweldige kwaliteit is komt geloofwaardiger over als deze in geuren en kleuren door een klant wordt verteld.
Behalve leadgeneratie hebben testimonials en case studies nog een ander positief aspect: de lezers zijn vaak namelijk al leads die al ver in het aankoopproces zijn. Behalve leadgeneratie vindt er dus vaak ook nog eens leadconversie plaats.

2. Upload op Slideshare mét call-to-action

Het plaatsen van uw presentatiedia’s is een fantastische manier om waardevolle content te delen. Als iemand uw content interessant vindt, zal deze u namelijk gaan als thought leader. Maar dan, deze persoon wilt meer weten over uw organisatie, maar de CTA naar uw website ontbreekt. Zonde! Want juist deze extra slide met een CTA is een effectieve manier om leads te genereren. Plaats daarom op elke laatste dia een CTA naar een relevante landing page. Succes gegarandeerd!

3. Steel de show met uw awards

We leven nu eenmaal in een bescheiden landje waar patserigheid niet altijd wordt gewaardeerd. Echter mag u best een beetje pronken met uw (bescheiden) altaartje van awards. Sterker nog: een speciale pagina wijden aan uw gewonnen awards is zeker geen slecht idee. U mag trots zijn op de prestaties die uw bedrijf heeft geleverd, en u kunt zich voorstellen dat u bij de klant in geloofwaardigheid omhoog schiet.
Vergeet ook hier niet om een CTA op de pagina te plaatsen. Zo zichtbaar en zo opvallend mogelijk! Een CTA is voor de lead (in spé) een gemakkelijke manier om meer te weten over uw website.  Voor u is het een gemakkelijke manier om leads te generen.

4. Promoot u een event? Vergeet dan niet uw brand!

Organiseert u binnenkort een event? Heel goed, op deze manier proposeert u zichzelf als thought leader. Er valt echter nog veel meer uit een event te halen. Het is namelijk de perfecte gelegenheid om leads te genereren.
Veleid het publiek naar uw event te komen met een aantrekkelijke webpagina. Deze eventpagina omvat niet alleen informatie over het event opzich, maar ook een duidelijke CTA naar de registratiepagina: het is immers natuurlijk wel de bedoeling dat men zich registreert voor uw event. Na de registratie kunt u een bevestigingsmail sturen met nog wat extra’s, namelijk: de referentie naar leuke aanbiedingen en interessante content op uw website!

5. Laat u promoten door uw sociale netwerk

Werkt u in de PR? Of bent u van nature een geboren netwerker? Dan kunt u goed gebruik maken van deze strategie. In feite kunnen alle mensen in uw netwerkkliek (of u het nu heeft over journalistiek, zakenpartners, of vrienden) functioneren als leadgeneratoren.

  • Creëer een partnerprogramma, en laat uw zakenpartners linken naar relevante pagina’s op uw website. Zowel u als uw zakenpartner profiteren van de verhoogde traffic en leadgeneratie.

  • Maak de journalisten blij met een persbericht, en plaats stiekem een CTA aan het einde om de lezers naar uw website te lokken.

  • Echte vrienden delen alles. Laat uw vrienden uw acties delen en ‘liken’ op facebook.

Heeft u nog ideeën om meer leads te generen? Deel uw creativiteit door een comment te plaatsen!

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..