<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Profileren: Van kennis delen naar trouwe klanten

door: One4marketing

Profileren: Van kennis delen naar trouwe klanten

Profileren: Van kennis delen naar trouwe klanten

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

In de inbound marketing gaat het allemaal om het delen van kennis en het aantrekken van mensen zodat je uiteindelijk klanten overhoudt. Maar hoe werkt dit traject nu eigenlijk precies? En hoe zou je je moeten profileren voor elke stap?

trouwe klant profileren 

In het bovenstaande plaatje is duidelijk te zien hoe het inbound traject in elkaar zit. Het bestaat eigenlijk uit 4 stappen. Die stappen zal ik hieronder even verder uitwerken:

Stap 1: Aantrekken

Dit is de stap waar je complete vreemden aantrekt met het delen van kennis, door middel van je blog, via Social Media en het juiste gebruik van keywords zodat je ook in zoekmachines goed gevonden wordt. Dit is dus eigenlijk het punt waarmee je op moet vallen; je zorgt ervoor dat je opvallende titels gebruikt voor je blogs en dat je gezien wordt op de Social Media. Het is hier ook belangrijk dat je het juiste publiek probeert aan te spreken en dat je je dus zo profileert met je content dat de bezoekers ook echt waardevol kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Stap 2: Converteren

In deze stap zorg je ervoor dat de bezoekers omgezet worden naar leads. Hier moet je dus even extra hard je best voor doen en zorgen voor goede landing pages en een call-to-action onder iedere blog. Voor landing pages kun je bijvoorbeeld denken aan het inschrijven voor een nieuwsbrief, het weggeven van een gratis e-book wanneer bezoekers hun gegevens achterlaten etc. Dit is ook het punt waarop het belangrijk is om je goed te profileren zodat de bezoekers weten wat ze van jouw bedrijf kunnen verwachten. Het gaat er hier om dat je authentiek en transparant bent. Mensen houden er niet van als een bedrijf zich anders voor doet dan het werkelijk is en als ze daarachter komen zullen ze snel voor een concurrent kiezen. Vertrouwen opbouwen is hier dus de key.

Stap 3: Afsluiten

Hier gebruik je de gegevens van je leads om ze steeds meer te betrekken bij je bedrijf. Zo stuur je gepersonaliseerde e-mails met bijvoorbeeld speciaal geselecteerde e-books, nieuwsbrieven met updates over je blog etc. Uiteindelijk is het hier dus het punt waar je je leads omzet in ware klanten. Je gaat hier de leads overtuigen dat jij de beste keus bent. Dit doe je door te zorgen dat al je content van hoge kwaliteit is en dat je je leads regelmatig verrast met nieuwe content. Laat zien dat je een expert bent in jouw vakgebied zonder het zo expliciet te zeggen. Het gaat bij het profileren meer om acties dan om wat je claimt te zijn. Laat zien dat je hoe je jezelf profileert ook nakomt. Ook kun je bijvoorbeeld trials of proefpakketjes aanbieden zodat je leads kunnen uitproberen wat je te bieden hebt.

Stap 4: Verheugen

Dit is het punt waarop je de klanten die je hebt, omzet naar trouwe klanten die jou zouden aanbevelen bij anderen. Zo krijg je promoters en wordt de kans op nieuwe leads en klanten meteen vergroot. Doordat bij mond-tot-mond reclame niet het bedrijf zichzelf promoot maar aangeraden wordt door anderen, werkt het vaak nog beter dan gewone marketing. Om ervoor te zorgen dat je klanten trouwe klanten worden moet je ze verblijden door meer te doen dan zij verwacht hadden. Een goede strategie is “underpromise and overdeliver”. Zorg ervoor dat je meer levert dan je van tevoren beloofd hebt. Ook op dit punt is het belangrijker dat je acties kloppen bij hoe je jezelf naar de buitenwereld geprofileerd hebt, dan dat je de klanten nog vertelt wie jij bent. Deze klanten weten inmiddels waar je voor staat en willen alleen nog bevestiging dat hun beeld van jouw bedrijf ook klopt. Kom dus altijd je beloften na en geef wat extra’s. Dan zal je trouwe klanten krijgen die promoters worden.

Houdt wel in de gaten dat al deze stappen tegelijkertijd plaats vinden. Aan de ene kant komen er constant nieuwe unieke bezoekers bij, aan de andere kant zijn er ook leads die omgezet kunnen worden tot klanten en klanten die je moet verblijden zodat ze trouw blijven. Al deze punten moeten dus tegelijkertijd kloppen met elkaar en aan elk puntje moet gewerkt worden. Precies om deze reden is het zo belangrijk dat de manier waarop je je profileert naar nieuwe bezoekers ook klopt met je acties voor andere stappen. Zo zorg je ervoor dat mensen niet afhaken bij latere stappen.

Heb jij nog tips over hoe je je voor elke stap goed kunt profileren? Laat deze dan achter in een reactie!

 

E-book Branding
 

 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..