<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Zo komen leads vanzelf je mailbox binnen!

door: One4marketing

Zo komen leads vanzelf je mailbox binnen!

Zo komen leads vanzelf je mailbox binnen!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

email-1.jpgEr wordt vaak te makkelijk gedacht over het proces van inbound marketing. Veel mensen denken dat je met het creëren van content en het verspreiden hiervan wel zo’n beetje het belangrijkste gedaan hebt en dat de klanten vanzelf binnen zullen komen waaien. Te mooi om waar te zijn, want zo heel gemakkelijk gaat dat vaak helaas niet. Dat betekent overigens niet dat content creatie en het delen van deze kennis via sociale media onbelangrijk is, in tegendeel, het is de essentiële basis van inbound marketing. Maar hoe kom je dan toch bij dat moment waarop de leads vanzelf je mailbox binnenstromen?

 

 

Waarom is het creëren en verspreiden van content alleen onvoldoende?

Wanneer je jouw website vergelijkt met een winkel of etalage, zal je misschien sneller begrijpen waarom alleen het creëren en verspreiden van content niet voldoende is. Zoals mensen rond kunnen kijken in een winkel, doen ze dat ook op websites. Dus ook op jouw website. Deze mensen kijken op hun gemak lekker rond, of downloaden hier en daar wat. In een drukke winkel is het soms lastig om alle klanten goed persoonlijke te helpen, dat geldt voor jouw website net zo. Als je het druk hebt en er sprake is van veel verkeer op je website, dan kom je tijd tekort om alle bezoekers en leads persoonlijk op te volgen. Dat lijkt misschien vervelend, maar dat hoeft het niet te zijn. Een groot deel van deze bezoekers houdt het namelijk alleen bij rondkijken, en is helemaal niet van plan om te kopen.

 

Leadscoring

Om er voor te zorgen dat een zo groot mogelijk deel van de mensen die je persoonlijk opvolgt wél van plan is om te kopen, is het handig om te doen aan leadscoring. Dit houdt in dat je je bezoekers en leads een score gaat geven naar aanleiding van bijvoorbeeld demografische gegevens en activiteiten op jouw website. Van tevoren stel je een aantal fases op waarin een bezoeker of lead zich kan bevinden, en deze fases geef je aan met een score. Zo krijgt een iemand die alleen heeft rondgekeken op je website een lagere score dan iemand die naast het rondkijken ook een e-book heeft gedownload. Met dit systeem van lead scoring kan je dus gemakkelijk bijhouden welke mensen er de moeite waard zijn op persoonlijk op te volgen, en welke niet. Dit is zeer effectief, het scheelt je veel tijd en brengt je sneller bij je doelen.

lead_scoring.pngVoorbeelden waarop je je leads kunt scoren:

  • Aantal keer dat je website wordt bezocht
  • Aantal keer dat e-mail ontvangers doorklikken
  • Aantal downloads (e-books/slideshares etc.)
  • Aantal pagina’s bezocht per websitebezoek
  • Aantal keer dat content wordt aangeklikt via sociale media


Wanneer jouw bedrijf met een systeem werkt dat leadscoring bevat, dan wordt het je nog makkelijker gemaakt. Wanneer er een sales qualified lead (sql) is, krijg je vanzelf een mailtje hierover. Dan weet je het meteen waar de leads aan toe zijn en dat je ze eens kunt bellen. Wij van One4Marketing gebruiken de software van Hubspot, deze bevat ook een systeem voor leadscoring. Lees daar hier meer over. 

 

Voorkom miscommunicatie tussen Marketing en Sales

In de meeste bedrijven is er sprake van verschillende afdelingen Marketing en Sales, ondanks dat ze vaak beiden met klanten te maken hebben. Bij inbound marketing is het ontzettend belangrijk om deze samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, en daarbij is het verstandig om altijd goede afspraken te maken. Dat geldt ook voor leadscoring. Op een gegeven moment zijn worden bezoekers leads, en zijn ze vervolgens toe aan het doen van een aankoop. De grenzen tussen deze verschillende fases kunnen soms nogal vaag zijn, maar omdat zowel marketeers als verkopers hiermee te maken hebben, is het essentieel om van te voren duidelijk af te spreken wanneer iemand zich in welke fase bevindt. Zo komen de verkopers op het juiste moment - voor de lead – het aankoopproces binnen wandelen. De timing is dan in de meeste gevallen juist, wat ertoe leidt dat de lead inderdaad een klant wordt.

 

Meer weten over leadscoring? Lees dan gratis ons e-book. 

   

  Lead scoring

    

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..