<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Tja, waarom mislukken uw Adwords-campagnes toch steeds?

door: Driek Geurtsen

Tja, waarom mislukken uw Adwords-campagnes toch steeds?

Tja, waarom mislukken uw Adwords-campagnes toch steeds?

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Waarom mislukken uw Voorkom hoge bounce rate met succesvolle landingspagina'sPPC-campagnes toch steeds?

Maakt u gebruik van PPC-campagnes, maar leveren die weinig klanten op? Waarschijnlijk maakt u dan geen gebruik van landingspagina's. Volgens Marketing Sherpa kan een bedrijf de conversie verdubbelen door PPC-advertenties naar landingspagina's te verwijzen. In plaats van bezoekers naar de homepage of blog te sturen, komen ze op een landingspagina terecht. Op zo'n pagina vullen ze een formulier in in ruil voor de beloofde aanbieding.

 

Adwords-campagnes en de must have van een landingspage

Stel u hebt een Adwords-campagne waarbij de advertentie in de rechter kolom van Googles zoekresultaten verschijnt. De advertentie leidt mensen naar uw blog en niet naar een landingspagina. Volgens Google heeft het zoekwoord dat u gebruikt bijvoorbeeld een geschat aantal van 169-206 clicks per dag en een opbrengst van €128-€157 per dag, gebaseerd op een maximale PPC-rate van €0,76 per click. Deze campagne zal minimaal €3853 per maand opleveren. Helaas mislukken zulke campagnes vaak omdat er vanuit wordt gegaan dat bezoekers zelf de landingspagina wel vinden.

 

Onderzoek geeft aan dat PPC-campagnes met unieke landingspagina's een stuk lagere bounce rate dan campagnes die dat niet hebben. In bovenstaand voorbeeld zouden zo'n 1267 bezoekers niet verder komen dan een webpagina als er geen unieke landingspagina is. Dit staat gelijk aan een verlies van minstens €963 en in het ergste geval €1189. Hierbij wordt nog niet eens rekening gehouden met variabelen zoals de exit rate en conversie. Duurt deze campagne een jaar, dan loopt het verlies op tot ruim €11.399. En dat terwijl u dit zou kunnen voorkomen met landingspagina's.

 

Wellicht denkt u nu: maar wat als je bezoekers naar een productpagina of aankooppagina doorverwijst? Helaas werkt ook dat niet voldoende, omdat bezoekers dan alsnog de pagina verlaten. Het doel is om bezoekers aan te sporen tot een actie, en daarvoor is een landingspagina perfect.

 

Winstgevende Adwords-campagnes door landingspagina's

Het beste is om per PPC-campagne een unieke landingspagina te maken. Met een dienst als HubSpot maakt u snel en eenvoudig landingspagina's met een hoge conversie. Deze pagina's kunnen eenvoudig worden getest met de A/B-testmethode. Bovendien bevat HubSpot statistieken, zodat u uw landingspagina's kunt analyseren en verbeteren.

 

Succesvolle landingspagina's

De beste landingspagina's zijn helemaal afgestemd op de ideale klant. Hoe ziet de ideale klant eruit en wat zijn zijn wakkerligpunten? Zorg voor een onweerstaanbare aanbieding waar bezoekers niet omheen kunnen en geef duidelijk aan wat het invullen van de contactgegevens oplevert. Gebruik een logisch, aantrekkelijk design, contrasterende kleuren en eventueel foto- of videomateriaal. Lees voor meer informatie dit artikel over een effectieve landingspagina.

 

Win het vertrouwen van de ideale klant

Hoe weten bezoekers dat uw aanbieding de moeite waard is? Win de vertrouwen van de klant met klantervaringen, biedt garantie aan de klant en wees transparant over uw bedrijf. Voldoen uw landingspagina's aan al deze punten? Dan kunt u een hogere conversie tegemoet zien.

 

Bron:www.impactbnd.com/

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..