<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

7 tips voor een zeer effectieve landingspagina

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Een goed landingspagina zorgt voor Landing pagina's en leadgeneratiekwalitatief hoogwaardige leads

Een website is een van de belangrijkste middelen binnen een Inbound Marketing-strategie. Wilt u graag bezoekers 'verleiden' om leads te worden. Het uiterste uit uw website halen? Wilt u de Return Of Investment (ROI) kunnen meten?

Maak dan gebruik van landingspagina's. Een effectieve, goed opgezette landingspagina zorgt ervoor dat geïnteresseerde bezoekers hun contactinformatie achterlaten in ruil voor waardevolle content.

Hiermee verandert een stroom bezoekers in een meetbare hoeveelheid leads. Het Marketing & Sales-team staat al klaar om ze met open armen te ontvangen!

  

7 keer succes met landingspagina's

In een oogopslag. Bezoekers van een landingspagina beslissen vaak in een oogopslag of ze het formulier wel of niet zullen invullen, meestal al voordat de pagina compleet geladen is. Zorg dus dat u hen naar een professioneel opgezette pagina stuurt met een simpel formulier. Het moet in een oogopslag duidelijk zijn wat u aanbiedt.

Houd het eenvoudig. Een landingspagina moet zeer eenvoudig zijn. Gelukkig kan dat, want feitelijk weet u al waarom iemand erop is beland. Een bezoeker heeft kennelijk op een Call to Action knop op de website geklikt, bijvoorbeeld om een e-book, een gratis trail of white paper te downloaden. U weet dus waar de bezoeker voor komt, waardoor u nog maar weinig hoeft te vragen.

Houd het kort. Voorkom een ellenlange vragenlijst met tientallen invulvelden. Hoe minder hoeft worden ingevuld, hoe beter. Mensen vluchten snel bij het zien van een enorm invulformulier, want dat kost veel te veel tijd om in te vullen.

Wees betrouwbaar. Aangezien u mensen om informatie vraagt die wellicht gevoelig ligt, moet een landingspagina betrouwbaar overkomen. Plaats het bedrijfslogo op ooghoogte in de marge of de header en voeg eventueel een testimonial toe. Belangrijk is dat ze direct zichtbaar zijn zonder te hoeven scrollen.

Less is more. Wanneer een potentiële lead op de landingspagina komt, bevindt die zich precies waar hij moet zijn. Nu moet het formulier nog daadwerkelijk worden ingevuld. De persoon in kwestie mag dus niet worden afgeleid! Zorg ervoor dat de landingspagina zo kaal mogelijk is. Verwijder alle navigatie, zoals links naar de homepage, het menu of enige andere klikmogelijkheden. Alle aandacht moet naar het invulformulier en de 'Verzend'-knop gaan.

Waarom is het waardevol? Geef op de landingspagina aan waarom wat u aanbiedt zo waardevol is. Plaats boven aan de pagina een simpele lijst met redenen. Wie op de landingspagina komt, weet zo precies wat je krijgt als je het formulier invult. En dat zorgt ervoor dat u als Marketing-team de eerste stap heeft gezet naar een relatie met kwalitatieve leads. Leads die bij een goede nurturing campagne overgedragen kunnen worden aan Sales met een zeer hoge scoringskans.

Zou u het doen? Kijk voordat de pagina online gaat eens kritisch naar de landingspagina. Vraag uzelf af of u het zelf zou invullen. Is de pagina verwarrend? Is dit een plaats waar u informatie zou achterlaten? Door bij zulke zaken stil te staan, kunt u de pagina vanuit het perspectief van bezoekers optimaliseren voordat die live gaat. En tot slot: testen maar!

 

Bron: HubSpot

Een solide basis voor je marketing?

Je marketingstrategie gegoten in een ijzersterk Inbound Gameplan!

Download het e-book
ebook.png

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

marketing-automation

Conversieoptimalisatie in HubSpot

Na hard werken staat er eindelijk een website voor jouw bedrijf online. Het koste je een aantal..

Gerelateerd