<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 Tips voor effectieve affiliate marketing the inbound way!

door: Driek Geurtsen

5 Tips voor effectieve affiliate marketing the inbound way!

5 Tips voor effectieve affiliate marketing the inbound way!

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Affiliate marketing: hoe pak u dat aan?Affiliatie en Inbound Marketing

Een van de bekendste vormen van internetmarketing is affiliate marketing. Hierbij promoot u een product, lidmaatschap of dienst van een ander bedrijf op uw website. Wanneer bezoekers op deze advertenties klikken of het product aanschaffen, levert u de bedrijven waarvoor u adverteert klanten aan. Zelf ontvangt u dan een vergoeding per klik of verkocht product.

Het klinkt allemaal heel simpel, maar affiliate marketing werkt alleen goed als er een juiste strategie achter zit. Hoe kunt u nu echt geld verdienen met affiliate marketing?

 

5 Tips voor affectieve affiliate marketing

 

1.      Speel in op de behoeften van de klant.

Ga na wat uw doelgroep is. Met andere woorden: wat is de ideale klant (buyer persona) van de aangeboden producten en diensten? Het is hierbij dus essentieel dat u zich op een specifieke markt richt, bijvoorbeeld Bedrijven in Cloud Computing, ERP leveranciers of Telecom providers. Zorg ervoor dat u die producten en diensten aanbiedt die de ideale klant enorm graag wil hebben, dus producten die niet voor niets populair zijn. Zo trekt u de ideale klant naar uw website en vergroot u de kans dat die producten tegenkomt waar zijn behoefte naar uitgaat.

 

2.      Biedt alleen producten aan waar u in gelooft.

Zorg ervoor dat u volledig achter de aangeboden producten staat en ze eerlijk kunt promoten. U hebt er niets aan als mensen achteraf ontevreden zijn met hun aankopen en uw website voortaan mijden. Als klanten merken dat u alleen kwaliteit aanbiedt, komen ze graag terug. Dit is belangrijker dan de prijzen van producten. Goedkope producten hoeven niet per se beter te verkopen dan duurdere, kwalitatieve producten.

 

3.      Zorg voor (long tail) zoekwoorden op alle wegpagina's van uw website.

Wilt u veel verkopen genereren, dan hebt u allereerst leads nodig. Die leads genereert u met effectieve zoekmachine-optimalisatie. Gebruik long tail zoekwoorden in de paginatitels en productbeschrijvingen, zoals de volledige productnamen van wat u aanbiedt. Als iemand daarop zoekt, dan is de kans groot dat hij het product wil kopen. Wilt u dit slim aanpakken? Wees dan per productpagina zeer specifiek met zoekwoorden, zodat mensen die op een specifiek product zoeken in zoekmachines direct op de juiste pagina belanden en niet op de homepage.

 

4.      Biedt waardevolle content aan in een blog.

Een blog is een zeer effectieve manier om leads te genereren. Zet uw blog in om reviews over de aangeboden producten te publiceren. Wees hierbij kritisch en beschrijf zowel de voor- als nadelen van de producten. Lezers willen nu eenmaal graag weten wat ze in huis halen en zitten niet te wachten op een verkooppraatje. Achtergrondverhalen, artikelen waarin u ingaat op veel voorkomende problemen en oplossingen biedt of productvergelijkingen werken ook goed. Maak bij het bloggen gebruik van (long tail) zoekwoorden om de ideale klant aan te trekken.

 

5.      Wees transparant over affiliate marketing.

Geef op uw website aan dat uw website gebaseerd is op affiliate marketing. Zo is het voor bezoekers duidelijk dat hun aankopen u geld opleveren en kan daar geen misverstand over bestaan.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..