<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

7 tips voor meer leads door reacties op blog artikelen van anderen

door: Driek Geurtsen

7 tips voor meer leads door reacties op blog artikelen van anderen

7 tips voor meer leads door reacties op blog artikelen van anderen

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Vraagt u zich af of het nut heeft om te reacties op blogsreageren op blogs?

Waarschijnlijk denkt u nu: dat heeft weinig zin, want door het nofollow-attribuut heeft uw websiteadres in reacties amper invloed op zoekmachines.

Toch kunt u wel degelijk leads genereren op uw website door op blogs te reageren. Maar hoe werkt dat dan?

Leer meer van de onderstaande '7 tips  voor meer leads door reacties op blogartikelen van anderen'.

 

1. Reageren is relaties opbouwen.

Het reageren op blogs heeft veel voordelen. Door regelmatig en op de juiste manier op blogartikelen te reageren, kunt u relaties opbouwen met mensen uit uw vakgebied. Bovendien is dit de plek om met nieuwe invalshoeken te komen en daarmee uw expertise te tonen. Zo krijgen bloggers en bezoekers interesse in wie u bent en wat u doet en stijgt het verkeer op uw website.

2. Meng u in discussies op de juiste blogs.

Uiteraard hebben reacties het meeste effect op blogs die veel bezoekers trekken, waar discussies gaande zijn en die te maken hebben met uw vakgebied. De website Frankwatching.com is een goede start. Zoek een hoogstaand artikel op in uw vakgebied en kijk vervolgens of de schrijver en de mensen die reageren zelf een interessant blog hebben waarop u kunt reageren. Hebben zij ook een waardevol blog, dan kunt u ook daar weer op reageren.

3. Blijf op de hoogte van nieuwe blogartikelen.

Wanneer u eenmaal een aantal blogs volgt, valt het niet mee om ze allemaal bij te houden wanneer. Een handige tool is Google Reader, waarmee u via RSS op de hoogte blijft van nieuwe publicaties. De titels van nieuwe blogartikelen verschijnen onder elkaar op een pagina en kunnen eventueel op categorie in mappen worden ingedeeld. Zo ziet u snel in welk vakgebied nieuwe blogs zijn verschenen.

4. Wees de eerste die reageert.

Als uw reactie boven aan de reacties staat, is de kans groter dat mensen op de link naar uw website klikken, dan wanneer die ergens onderaan staat. Zo werkt dat ook bij de zoekresultaten in zoekmachines. Zorg wel dat u eerst het artikel doorleest en uw reactie echt iets toevoegt.

5. Reageer alleen als u iets nuttigs te melden hebt.

Pas op dat u niet alleen reageert om het reageren. Natuurlijk heeft u een duidelijk doel, namelijk leadgeneratie en netwerken. Maar dit werkt alleen als uw reactie waardevol is, bijvoorbeeld omdat het iets toevoegt aan het blogartikel of aan de discussie. De bedoeling is dat u een goede indruk achterlaat en mensen iets van uw reactie opsteken.

6. Reageer regelmatig.

Relaties opbouwen werkt het beste wanneer u uw gezicht regelmatig laat zien. Bezoek de blogs die u volgt regelmatig en laat waardevolle reacties achter. Na een tijdje zullen zowel de blogeigenaren als de vaste bezoekers u herkennen. Belangrijk is dat u een profielfoto instelt bij de verschillende blogdiensten, bijvoorbeeld een Gravatar, die gebruikt wordt bij WordPress-blogs. Zo wordt u nog sneller herkend.

7. Plaats blogartikelen op Twitter.

Het plaatsen van tweets naar leuke blogartikelen is de manier om onder de aandacht te komen bij bloggers. Bloggers voelen zich vereerd wanneer u hun artikelen op Twitter promoot, waarmee u meteen een streepje voor krijgt. Vermeld de blogger in uw tweet, zodat die op de hoogte is dat zijn of haar artikel door u gepromoot wordt. Tip: in Google Reader kunt u de namen van bloggers hernoemen in hun Twitter-naam, zodat u die voortaan altijd bij de hand hebt.

 

Conclusie

Wanneer u regelmatig op blogs reageert, bouwt u een netwerk op van bloggers in uw vakgebied. Blogschrijvers zullen namelijk ook geïnteresseerd raken in uw blog en zich ook daar in de discussie mengen. Ook groeit de kans dat ze naar uw artikelen linken in hun blogs, wat hoogwaardige inbound links oplevert. En wie weet verschijnen er wel tweets met links naar uw blogartikelen. Voor dit alles moet u natuurlijk wel een eigen blog bijhouden met hoogwaardige, leerzame artikelen.

 

Bron: Kristi Hines, How to Use Blog Commenting to Get Valuable Backlinks and Traffic

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

contentmarketing

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

inbound-marketing

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..