<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

21 redenen waarom klanten GEEN vertrouwen hebben in uw bedrijf

door: Driek Geurtsen

21 redenen waarom klanten GEEN vertrouwen hebben in uw bedrijf

21 redenen waarom klanten GEEN vertrouwen hebben in uw bedrijf

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

 

Hebben uw klanten Vertrouwen klant en Inbound marketingecht vertrouwen in uw bedrijf?

Vraagt u zich af hoe u meer klanten kunt werven? Vraag u dan eens af hoe potentiële klanten uw bedrijf zien. Hebben ze eigenlijk wel vertrouwen in uw product of dienst? Er kunnen heel wat redenen zijn waarom een potentiële klant toch liever voor een vakgenoot kiest dan voor u. Wij nemen ze graag met u door.

 

 

1. Het design van uw website is ongeorganiseerd.

De eerste indruk zegt meestal genoeg. Maar hoe ervaren bezoekers eigenlijk een bezoek aan uw website? Het doel is om bezoekers binnen 3 seconden te helpen oriënteren. Dat lukt alleen als de navigatie logisch en overzichtelijk is, bezoekers niet worden afgeleid door animaties of traag ladende afbeeldingen. Is dit niet het geval, dan denken bezoekers wellicht dat uw bedrijf minstens zo slordig is als de website of dat ze hier misschien een virus oplopen. Een klik op de 'Vorige'-knop is dan snel gedaan.

 

2. Het is onmogelijk om contact op te nemen.

Leuk, die website, maar hoe kan ik contact opnemen? Als bezoekers die vraag stellen, is het logisch dat de klanten uitblijven. Contactinformatie, zoals een telefoonnummer, e-mailadres en zelfs een fysiek adres, is essentieel op uw website. Als contactinformatie ontbreekt, lijkt het net alsof u niet met klanten wilt praten, maar alleen geld wilt verdienen. Alleen een contactformulier is echt niet afdoende.

 

3. Er is geen enkele prijsindicatie.

Potentiële klanten vragen zich tijdens het oriëntatieproces al snel af hoeveel een product hun gaat kosten. Maar als uw website niet eens een indicatie geeft over de prijs, lijkt het alsof u alleen maar wilt verkopen. Uiteraard wilt u ook weer niet uw volledige prijslijst publiceren, maar u kunt bezoekers wel een idee geven van wat iets kost. Ze kunnen dan beter inschatten of ze het kunnen betalen.

 

4. De webteksten zijn vaag.

Hebt u wel eens een tekst gelezen, om u aan het eind af te vragen wat u eigenlijk gelezen hebt? Zulke teksten zijn een echte dooddoener op websites. Voorkom vage teksten door ze door iemand buiten het bedrijf te laten lezen. Als die persoon er niets van snapt, is het tijd voor verbetering. Een vage tekst wekt niet bepaald vertrouwen of geeft zelfs de indruk dat u bewust informatie achterhoudt. Als u een evenement organiseert waarbij de toegangsprijs na 22:00 hoger is, dan is het verstandig om die informatie te publiceren of zelfs te benadrukken.

 

5. De spelling en grammatica laten te wensen over.

Wanneer u echt een slechte indruk wilt maken, zorg dan voor spelfouten en dubieuze grammatica. Dat is dé manier om te laten zien dat u niets om uw teksten geeft. Controleer webteksten allereerst met de spellingscontrole van uw tekstverwerker of laat ze controleren door een redacteur of tekstschrijver. Uiteraard hoeven het ook weer geen literaire hoogstandjes te zijn, maar zorg in ieder geval voor een representatieve tekst.

 

6. U schrijft voor zoekmachines in plaats van mensen.

Ja, wie wil er niet zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten staan? Inbound marketeers doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Jammer genoeg resulteert dit soms in dit soort teksten:

Onze marketing oplossingen diensten software is ideaal voor marketing oplossingen diensten in zakelijke organisaties die een oplossing zoeken voor automatische e-mail marketing.

Het mag duidelijk zijn dat bovenstaande zin uw website niet bepaald ten goede komt. Zou u met een bedrijf in zee gaan dat dergelijke teksten op de website heeft staan? Onthoud altijd dat u voor mensen schrijft en niet voor zoekmachines. Het is veel beter om zoekwoorden in de juiste context te gebruiken, op plekken waar ze goed tot hun recht komen. Zoekmachines zoals Google begrijpen echt wel waar de website over gaat.

 

7. U wordt niet als expert gezien.

Als u wilt dat potentiële klanten u als een autoriteit zien, dan zult u content moeten publiceren waaruit blijkt dat u expert bent in uw vak. Zonder geweldige content, is het lastig om geloofwaardigheid te creëren. En als het vertrouwen ontbreekt, geven mensen hun geld liever elders uit. Publiceer daarom waardevolle blogartikelen, whitepapers, e-books, video's en podcasts en zorg dat u in content van anderen geciteerd wordt. Hoe meer u uw kennis met anderen deelt, hoe meer uw geloofwaardigheid stijgt.

 

8. Uw aanbiedingen zijn misleidend.

Wees altijd eerlijk en duidelijk in wat u aanbiedt, vooral als het gaat om leadgeneratie en klanten werven. Zorg bij een kortingscoupon dat de kleine lettertjes opvallen, zodat klanten zien dat die maar tijdelijk geldig is. U voorkomt zo teleurstellingen en mogelijke irritaties bij de klant.

 

9. De formulieren vragen te persoonlijke informatie.

Is het nu echt nodig om iemands postcode te weten? Of wellicht de favoriete kleur of pincode? Loop formulieren na en vraag u af of het echt nodig is om die informatie te vragen. Als leads en klanten te veel persoonlijke informatie moeten invullen, lijkt het net alsof u informatie verzamelt met het mogelijke doel om die met derden te delen.

 

10. U hebt geen zichtbaar privacybeleid.

Geef leads en klanten toegang tot het privacybeleid, vooral op plekken waar ze informatie achterlaten, zoals formulieren. Plaats bijvoorbeeld een link naar het beleid bij het veld waar mensen hun e-mailadres invullen en geef in het beleid aan dat u gegevens niet aan derden verstrekt. U geeft zo aan dat u te vertrouwen bent en discreet omgaat met persoonlijke gegevens.

 

11. U wordt niet door derden ondersteund.

Er bestaan externe organisaties die u kunnen helpen het vertrouwen van de klant te winnen, bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk voor webwinkels. Dergelijke keurmerken geven aan dat uw website betrouwbaar is en uw bedrijf geschikt is om zaken mee te doen. Het winnen van vertrouwens is extra belangrijk voor e-commercebedrijven of bij geldtransacties.

 

12. Klanten promoten u niet.

Vertrouwen winnen werkt het beste door klantervaringen op de website te plaatsen, het liefst zo veel mogelijk. Klantervaringen kunnen twijfelende leads over de streep trekken om een product of dienst aan te schaffen, omdat ze bewijzen dat het veilig is om met uw bedrijf in zee te gaan.

 

13. Er staan negatieve reviews over uw bedrijf op internet.

Niet alleen positieve klantervaringen zijn belangrijk. Speur het internet eens af naar negatieve reviews over uw producten en behandel ze. Socialnomics geeft aan dat 25% van de zoekresultaten bestaat uit content die gebruikers op reviewsites, blogs en social media hebben gepubliceerd. 65% van de gebruikers gebruikt die informatie bij het maken van een aankoopbeslissing, aldus eMarketer. Het is niet echt bevorderlijk voor uw reputatie als iemand als eerste op klachten van ontevreden klanten stuit.

Speuren kan bijvoorbeeld met

 

14. U bent niet aanwezig op social media.

Wellicht begon u ooit ijverig met een Facebook-pagina, om er vervolgens niets meer mee te doen. Zonde! Een halfbakken pagina zonder content staat niet bepaald professioneel. Social media zijn tegenwoordig essentieel in de marketingstrategie van bedrijven, dus kunt u er maar beter actief gebruik van maken. Doe hier serieus moeite voor en laat zien dat u een modern bedrijf bent.

 

15. U neemt geen deel aan conversaties op social media.

Als u dan actief bent op social media, zorg dan ook dat u deelneemt aan discussies. Social media zijn sociale plekken waar u kunt communiceren met potentiële klanten. Reageer dus op berichten van fans en toon uw interesse. Niets is zo vervelend als dat u een vraag stelt, iemand antwoord geeft en u daar nooit op reageert. Kennelijk hebt u dan weinig interesse in het opbouwen van een klantrelatie.

 

16. U gaat in de verdediging.

Actief zijn op social media is zeer belangrijk voor een inbound marketeer. Helaas heeft bijna elk bedrijf wel een keer te maken met negatieve berichten over het bedrijf of product, of over een bericht op social media. Een bericht kan verkeerd overkomen of zelfs enorm gênant zijn. De beste manier om met kritiek om te gaan is door uw excuses aan te bieden. Spring niet in de verdediging. Bedrijven die niet met kritiek om kunnen gaan komen erg negatief over op leads en klanten. Het is de manier om fans, leads en klanten af te stoten.

 

17. U stuurt e-mails naar mensen die daar niet voor hebben gekozen.

Als mensen ergens een hekel aan hebben, is het wel ongewenste e-mail. Ongewenste e-mail kan het vertrouwen in uw bedrijf echt vergallen. Stuur alleen e-mails naar mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven met een dubbele opt-in. U wilt namelijk niet de reputatie krijgen van een spammer. Niet alleen klanten en leads verliezen dan het vertrouwen, maar ook ESP's en ISP's.

 

18. Het is moeilijk om je uit te schrijven op uw e-mails.

Zelfs al hebt u een enorme lijst met e-mailadressen van mensen die zich voor uw e-mails hebben ingeschreven, dan nog kan uw reputatie beschadigen als mensen zich niet meer kunnen uitschrijven. Behalve dat een 'uitschrijven'-link wettelijk verplicht is in e-mails, hebben mensen allerhande redenen om zich uit te schrijven. Het zegt niet dat uw bedrijf slecht is. Sommige mensen hebben gewoon geen interesse in uw producten, hebben er het geld niet voor of zijn intussen werkzaam in een ander vakgebied. Een ellenlange speurtocht naar een knop om uit te schrijven zorgt al snel voor een gebrek aan vertrouwen en zelfs irritatie.

 

19. U verstuurt e-mails die niet aansluiten op de wensen en behoeften van de ontvanger.

Gesegmenteerde e-maillijsten zijn dé manier om specifieke content te versturen aan mensen die daar behoefte aan hebben. Zo lijkt het net alsof u precies weet wat de klant wil. Daarentegen lijkt het bij e-mailcontent die niet is afgestemd op de ontvanger alsof u iets probeert te verkopen. E-mailmarketing gaat net als bij social media om tweerichtingsverkeer. Laat zien dat u om de wensen van de ontvanger geeft en stuur iets waardevols.

 

20. Uw e-mails belanden in de spammap.

Leest u graag e-mails uit uw spammap? Waarschijnlijk niet. Die e-mails zijn niet te vertrouwen. Voorkom dat uw e-mails in de spammap van ontvangers belanden. Optimaliseer e-mails voor de inbox en zorg voor een goede 'sender score' (een indicatie van de betrouwbaarheid van de afzender van e-mails).

 

21. Wees sociaal.

Zorg voor een representatieve online aanwezigheid en zorg dat mensen u aardig vinden. Dit doet u door te laten zien dat u van klanten, leads, fans en volgers houdt. Bedank mensen voor een compliment onder een blogartikel of voor een retweet op Twitter. Geef anderen ook eens een compliment als ze iets hebben bereikt. Als u nooit uw dankbaarheid toont, kan het overkomen alsof u alleen maar ontvangt en nooit geeft. En dan stoppen mensen met geven.

Bron: HubSpot.

 

Wanneer u meer tips heeft horen wij zie van zelf graag!

E-book Branding



Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..