<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound marketing onderschat door ICT bedrijven

door: Driek Geurtsen

Inbound marketing onderschat door ICT bedrijven

Inbound marketing onderschat door ICT bedrijven

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

onderzoek inbound marketing

Uit een onderzoek van One4Marketing en ICT Valley blijkt dat ICT-bedrijven veelvuldig kansen voor inbound marketing laten schieten. Evenals vorig jaar werd onderzocht wat de positie is van inbound marketing. Er blijkt slechts een kleine positieve verschuiving te zijn ten aanzien van deze relatief nieuwe marketingfilosofie. Gelukkig zijn er wel meer ondernemingen die proberen hun online marketing op een goede manier in te zetten. Maar er blijft nog een enorm onbenut potentieel. 


Social media om te zenden, niet voor dialoog

Veel van de ondervraagde ICT-bedrijven maken wel gebruik van nieuwe middelen, maar vaak gebeurt dit nog volledig vanuit een traditionele mindset. Social media wordt bijvoorbeeld nog vooral gebruikt om informatie te zenden, en is een stuk minder populair als kanaal om de dialoog aan te gaan met (potentiële) klanten.

 

“We hebben geen strategie en we meten niks!”

92% van de ondervraagde ICT-bedrijven geeft aan wel social media kanalen in te zetten, maar heeft hier geen strategie voor. Driek Geurtsen van One4Marketing vertelt: “Eigenlijk ben ik wel geschrokken van deze resultaten. Het is toch triest om te zien dat organisaties zomaar iets in gang zetten zonder er eerst goed over na te denken.”

Maar liefst 20% van de ICT-bedrijven meet op geen enkele manier de resultaten van haar marketinginspanningen. Bij bedrijven die wel hun online marketinginspanningen meten, komt 80% niet verder dan het meten van het aantal websitebezoekers en social media bereik. Slechts een verwaarloosbaar percentage meet of en hoeveel omzet haar inspanningen opleveren.

 

85% stijging in bloggende IT-bedrijven

Het aantal bloggende ICT-bedrijven is zeer sterk gestegen met zo’n 85% in vergelijking met hetzelfde onderzoek in 2012. Blogde in 2012 nog slechts 32% van de ICT’ers, dit jaar is dit gestegen tot een meerderheid van 59%. Ook is er een groei te zien in de inzet van inbound marketing als geheel. Zei in 2012 nog 25% geen gebruik te maken van inbound marketingtactieken, nu is dit gedaald tot 15%. Driek Geurtsen: “Het is fijn om te zien dat het gebruik van inbound marketing en blogs stijgt, maar er is duidelijk wel een inhaalslag nodig op het gebied van strategie en het meten van resultaten.”

New Call-to-action

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..