<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Succesvolle inbound marketing: Dit moet je weten.

door: One4marketing

Succesvolle inbound marketing: Dit moet je weten.

Succesvolle inbound marketing: Dit moet je weten.

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Weet je nog hoe je als klein kind van je ouders anderen niet in de rede mocht vallen? Of gewoon niet zomaar anderen lastig mocht vallen met jouw verhaal, ook al was je er nog zo enthousiast over? Als je erover nadenkt, is dat precies hoe outbound marketing werkt. Mensen worden zomaar onverwachts gestoord door advertenties, ongevraagde e-mails of onverwachte telefoontjes. Denk maar eens hoe vervelend het is als je weer op Youtube een filmpje wilt bekijken, maar voordat je dat kan doen verplicht een reclame moet bekijken van 30 seconden. Vaak klik ik dan meteen dat filmpje weg, simpelweg omdat ik geen zin heb om gedwongen iets te bekijken waar ik niet om heb gevraagd.

storen

Waarom Inbound marketing?

Mensen willen niet meer lastig gevallen worden met ongevraagde onderbrekingen. Tegenwoordig als we iets willen weten, dan Googelen we de vraag of keywords om zelf die informatie te vinden. Inbound gaat erom dat jij de bron wordt waar ze het antwoord op hun vraag vandaan kunnen halen. Je schrijft educatieve en informatieve content die de antwoorden op de vragen van jouw ideale klanten bevat. Dus in plaats van je potentiële klanten lastig te vallen terwijl ze ergens anders mee bezig zijn, zorg je dat wanneer ze bezig zijn met zoeken naar het antwoord op hun vraag, jij degene bent die hun vraag kan beantwoorden. Iedereen onderzoekt tegenwoordig sowieso hun mogelijkheden, en maakt zelf zijn beslissing welk bedrijf of product voor hen de beste keuze is. Wil jij dan bekend staan als die vervelende onderbreker? Of liever als dat bedrijf wat hen een stapje verder heeft geholpen bij hun keuze.

helpen

Hoe creëer je inbound marketing succes?

We kunnen wel zeggen dat dit veel beter is voor onze klanten, maar hoe zorgen we nu precies dat het ook voor ons zelf tot een succesvolle strategie wordt gemaakt? Hiervoor zijn er een paar belangrijke punten waar je op moet focussen:

  • Gebruik buyer persona's: Weet wie je wilt bereiken en hoe je dat moet doen. Alles wat je doet moet in lijn zijn met je persona’s. Een buyer persona is een semi fictief personage die we opstellen op basis van wat we weten over onze huidige klanten door data die we verzameld hebben. Wat is hun leeftijd/beroep/manier waarop ze graag aangesproken worden? En wat is hun doel? Waar vinden zij hun informatie online? Hoe uitgebreider de beschrijving, hoe beter je je content kunt toespitsen op hun behoeften.
  • Gebruik de customer journey: Zorg dat elke interactie met je buyer persona’s klopt met waar zij zich bevinden in de customer journey. Deze bestaat grofweg uit drie onderdelen: de awareness fase, de consideration fase en de decision fase. In de eerste fase komt deze persoon net tot de conclusie dat zij een kans of een probleem hebben en zijn ze eigenlijk bezig om die te identificeren en te kunnen benoemen. Hier doen ze dus vooral research naar informatie. In de consideration fase hebben ze hun probleem of kans gedefinieerd en gaan ze op zoek naar alle mogelijke oplossingen. En in de decision fase (de naam zegt het al) hebben ze al gekozen welke oplossing er moet komen en zoeken ze uit in welk product en bij welk bedrijf ze het beste hun geld kunnen investeren voor de oplossing.

customer journey

  • Creëer opmerkelijke content: Content die zowel afgestemd is op je persona’s als op waar zij zich bevinden in de customer journey is de drijfveer achter inbound marketing. De context van je content is belangrijk: je kunt niet zomaar elk soort blog plaatsen, je moet blogs plaatsen voor die mensen die je ermee wilt bereiken.
  • Verspreid je content: Zorg dat je content vindbaar is voor jouw buyer persona’s en op zo’n manier dat het ook klopt met jouw organisatie doelen. Het verspreiden van je content zorgt dat het relevant wordt. De plaatsen waar je content publiceert, zoals social media, e-mail, je blog, etc.,  zorgen voor context rondom jouw content. Ook kun je ervoor kiezen om bepaalde kanalen juist niet te gebruiken. Een goede verspreidingsstrategie zorgt ervoor dat je de juiste content op het juiste moment bij de juiste persoon weet te krijgen.

Inbound marketing is dus echt een heel andere manier van benaderen dan de traditionele outbound marketing. Om er een succes van te maken moet je dus goede buyer persona's opstellen, gebaseerd op research, van wie je met je marketing wilt bereiken. Daarnaast moet je je bewust zijn van hun customer journey. Deze twee aspecten moet je beiden in gedachten houden bij het maken en verspreiden van jouw content.

Ebook Buyer Personas, Buyer Personas

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..