<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Zet met eventmarketing jouw bedrijf op de kaart!

door: One4marketing

Zet met eventmarketing jouw bedrijf op de kaart!

Zet met eventmarketing jouw bedrijf op de kaart!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing
bon-voyage_TDF_Utrecht.jpgAfgelopen weekend vond in Utrecht de start van de Tour de France plaats. Dat zal nauwelijks iemand ontgaan zijn, zoveel aandacht werd er aan het evenement besteed. Utrecht wilde zichzelf op deze manier graag op de kaart zetten, en dat is aardig goed gelukt denk ik zo. De hele wereld kon zowel afgelopen zaterdag als zondag toekijken wat Utrecht te bieden heeft en hoe de stad was omgetoverd tot een Tour-walhalla.
Wat dit allemaal exact heeft opgeleverd is nog onduidelijk, cijfers zijn nog niet bekend. Maar dat Utrecht zich op de kaart heeft gezet, dat is een ding dat zeker is. Wat Utrecht heeft gedaan, kan jouw bedrijf ook doen. Weliswaar misschien niet op zo’n grote schaal, maar ook jouw bedrijf kan een event sponsoren of zelfs organiseren met als doel een grotere bekendheid te creëren.

 

Wat levert het op?

Een evenement als de start van de Tour is natuurlijk groots en massaal, maar bedrijven kunnen (kleinschaligere) events inzetten om in contact te komen met (potentiële) klanten. Je kunt verschillende redenen hebben voor het organiseren van een event, zo kan het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten en partners bijvoorbeeld het doel zijn, het vergroten van naamsbekendheid, het lanceren van een nieuw product, of het delen van kennis en het beïnvloeden van bezoekers. Wat zo’n event jou kan opleveren, hangt natuurlijk af van welke doelen je gesteld hebt.

Een event kan bijvoorbeeld geïnteresseerde leads over de streep trekken, en ze overhalen om toch die ene aankoop te doen. Soms wint een live presentatie of face-to-face gesprek het toch nog van de lange zoektochten naar klantervaringen en productreviews op internet. Over het algemeen leveren evenementen altijd wel leads op. Er zullen altijd een aantal mensen aanwezig zijn waarbij de interesse toeneemt in de loop van het evenement.

event-marketing.jpgHet hangt natuurlijk af van het type bedrijf waarvoor je een evenement organiseert, maar het is verstandig om het niet al te grootschalig aan te pakken wanneer je echt te juiste mensen wilt triggeren. Je kunt beter je verhaal doen voor een klein groepje mensen dat daadwerkelijk geïnteresseerd is en van plan is om een relatie met jouw bedrijf aan te gaan en tot een aankoop over te gaan, dan voor een hele grote groep waarvan er slechts een handjevol relevant is. Focus je op die ene groep waar je denkt winst te kunnen halen, die ene groep partners waarmee je de relatie wilt onderhouden, of die ene groep leads die je graag klant ziet worden.


Aandachtspunten eventmarketing

Wees kort maar krachtig

Het hangt natuurlijk af van het soort evenement dat je van plan bent te organiseren, maar over het algemeen geldt het altijd: wees kort maar krachtig. Communiceer je boodschap op zo’n manier, dat je de aandacht van je luisteraars vast weet te houden. Deel de kennis die jij als het meest waardevol beschouwt, en wees niet bang dat je te weinig informatie weggeeft. Als je slim bent, organiseer je achteraf een borrel, hierbij kunnen de oprecht geïnteresseerden je altijd opzoeken wanneer ze meer van je willen weten.

Combineer inbound met outbound marketing

Wanneer je een evenement organiseert, wil je wel dat er de juiste mensen op af komen. Je kunt je event promoten via je website en de sociale media waarop je actief bent. Trigger je bezoekers, klanten of partners met bijvoorbeeld de gasten of de geweldige locatie die je geregeld hebt. Geef vast een tipje van de sluier, maak mensen nieuwsgierig. Maar pas op: promoot niet teveel, en wordt geen spammer. Lees meer over de communicatie over je event in de blog die Edwin Vlems eerder voor One4Marketing schreef.


Bied keuze

Bij inbound marketing draait het om het aantrekken van de buyer persona’s, de potentiële ideale klanten. Deze mensen komen vanzelf bij jou terecht doordat ze er op een moment voor kiezen om je website of blog te bezoeken of door te klikken via e-mail of sociale media. Wanneer je op de inbound wijze te werk gaat, maar toch een outbound event organiseert, is het belangrijk om toch wat inbound aspecten er in te verwerken. Zo hebben wij van One4Marketing tijdens Next Marketing afgelopen juni ook deze combinatie gemaakt. Er waren verschillende sprekers die hun verhaal tot het gehele publiek mochten richten, en daarna waren er tegelijkertijd keynotes van vier verschillende sprekers. Er waren twee sessies, de vier sprekers deden tweemaal hun verhaal. De bezoekers van Next Marketing konden zelf kiezen naar welke spreker ze toegingen.

 

Ben jij van plan om een event te organiseren? Of heb je er ervaring mee? Ik ben benieuwd met welke punten jij rekening houdt, je kunt deze dan ook gerust delen in een reactie.


Outbound Marketing op een Inbound manier

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..