<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

8 concrete design tips voor je website

door: One4marketing

8 concrete design tips voor je website

8 concrete design tips voor je website

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

8_concrete_tips_voor_webdesign..jpg

De laatste keer dat ik een blog schreef – om precies te zijn, een week geleden – maakte ik het erg bont met de prachtige melodieën van Adele. Deze week neem ik weer een meer serieuze route. Ik wilde me namelijk verdiepen in het design van een website. De laatste weken hoorde ik om me heen vaker dat het niet alleen het proces van inbound marketing is wat verkoopt. Nee, helaas niet mensen, er is nog meer dan deze mooie marketing werking. Nog een ander essentieel aspect is je website. Die prachtige eerste indruk, liefde op het eerste gezicht komt voort uit een goed en krachtig design. Maar hoe verover je die lead dan met je geweldige looks?

1. Maak je website responsive.

In eerdere blogs hebben we dit al vaker benoemd. Het is van groot belang dat je website responsive is. Waarom? Sowieso is het gebruiksvriendelijker, het is namelijk zo dat de meeste mensen tegenwoordig via hun mobiele device een website bezoeken, of een tablet. Daarnaast is Google fan van responsive websites. Google wil namelijk ook zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. Zo hebben zij ook tevreden bezoekers. Ik denk dat iedereen wel weet hoe vervelend het is als een website niet responsive is en je dus moet inzoomen op ieder knopje, of dat sommige knoppen zelfs niet zichtbaar zijn.

2. Zorg dat je website snel is.

Niemand houdt van een slome site. Iedere foto laadt om de beurt, sommige zelfs niet, alles wat je aanklikt neemt een eeuwigheid de tijd om je naar de volgende pagina te leiden. Het is het gewoon niet. Suzanne de Lange benoemt 7 mythes in haar blog over de laadtijd van je website. Zo denk je misschien dat te grote afbeeldingen zorgen voor een langzame website, maar dit geldt alleen als er meerdere afbeeldingen getransporteerd moeten worden naar je browser om ze te kunnen zien. Ook is er niet één trucje die je website sneller maakt, het is een samenspel van verschillende factoren.

3. Laat zien wie je echt bent als bedrijf.

Het is makkelijk om een puntenlijst samen te stellen met hoe geweldig jouw bedrijf is en daar een paar mooie visuals bij uit te zoeken. Toch is het beter om een paar stappen dieper hierop in te gaan. Als het goed is heb je het proces met identiteit en dergelijke wel doorlopen voor je bedrijf. Nu is het de tijd om het te laten zien op je website. Aanrader: maak een styleguide voor je bedrijf. Daarin kan je ook een hoofdstuk toewijden aan je website. Je boodschap komt veel sterker over als je stabiel bent hierin.

4. Geen ‘welkom bij…’ op de homepage.

photo-1423450822265-fcd97e52ecb5-054545-edited.jpegInternet Marketing Monkey legt dit duidelijk uit in haar blog. Geloof me, je wilt echt geen welkomsttekst op je homepage. Het blijkt namelijk dat dit een prospect niet per se welkom laat voelen, het is opvallend algemeen en onpersoonlijk. Daarnaast helpt het niet bij je SEO. De homepage is namelijk een belangrijke criteria in de zoektermen, dus als daar alleen ‘Welkom bij …’ staat, levert dat niet veel zoekresultaten op. Wat werkt wel? Een krachtige omschrijving van wat je bedrijf doet. Neem eens een kijkje op onze homepage

5. Wees visueel.

Contentmarketing is één van de meest essentiële delen van je website. Maar let op! Content is niet alleen tekst. Het omvat de hele inhoud van je website: afbeeldingen, infographics, links, menu,… Het hoort er allemaal bij. Het visuele deel is dat wat de aandacht trekt. Net zoals liefde op het eerste gezicht. Volgens Google maakt een bezoeker binnen 39 milliseconden de keuze of het interessant genoeg is. Toevallig kan ik geen blog lezen binnen 39 milliseconden, en ik durf wel te stellen dat de meesten dat ook niet kunnen. Daarom: visuals, we love them.

6. Houd de webdesign trends bij.

Ja, ja. Nog meer trends om bij te houden. Het scheelt dat we bijna allemaal dagelijks meerdere websites bezoeken. Bekijk ze dan eens goed, wat vind je er aantrekkelijk aan? Of zie je misschien een patroon tussen verschillende websites? Dan kan dit eventueel een trend zijn voor websites. Gelukkig zijn er ook genoeg blogs die hier regelmatig op inspelen, HubSpot Schermafbeelding_2016-02-24_om_11.45.29.pnghoudt deze trends ook goed in de gaten. Zij specialiseren zich ook in webdesign. In een recente blogpost stippen zij weer nieuwe trends aan, bijvoorbeeld: de grote, responsive achtergrond foto. Deze is ook bij One4Marketing te zien op de homepage. 

7. Zorg voor sociaal bewijs.

In de blog van Kevin Vertommen bespreekt hij het belang van het opwekken van vertrouwen bij de lead. Een belangrijke vertrouwenopwekker is sociaal bewijs. Zoals Vertommen zegt: “Mensen zijn kuddedieren. We kopiëren vaak het gedrag van anderen, meestal onbewust.” Om de één of andere reden voelt het veiliger voor ons allemaal als we kunnen zien dat een ander ook goede ervaringen heeft met het bedrijf in kwestie. Sociaal bewijs, ook wel ‘social proof’ genoemd, is daarom een niet te missen factor op je website. Plaats bijvoorbeeld duidelijk verwijzingen naar social media op je website, buttons waarop te zien is hoeveel likes en reacties er zijn. Of benoem populaire merken, dit kan positieve associaties oproepen.

Schermafbeelding_2016-02-25_om_10.27.27.png

8. Geen complexe website.

Hoe simpeler het design van de website, hoe fijner de ervaring voor een bezoeker. in 2012 heeft Google een onderzoek hieraan toegewijd. In dit onderzoek concludeert Google dat gebruikers een voorkeur geven aan websites met een lage visuele complexiteit. Er zijn al genoeg drukke, complexe websites op internet te vinden. Laat daarom jouw website een verademing zijn voor je lead en zorg voor een lage complexiteit. Gewoon een simpel menu, geen te drukke achtergronden en een ‘clean’ opstelling.

Wil je op een efficiënte manier deze tips toepassen? HubSpot biedt meerdere mogelijkheden om deze onderdelen makkelijk te integreren op je website. Download het gratis e-book voor meer informatie!

New Call-to-action

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..