<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Hoe zorgt de customer journey voor meer omzet bij huidige klanten?

door: Driek Geurtsen

Hoe zorgt de customer journey voor meer omzet bij huidige klanten?

Hoe zorgt de customer journey voor meer omzet bij huidige klanten?

auteur
Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.
One4marketing

Blog_afbeelding-1-142546-edited.png

Update 7-4-2021

Bij een groot aantal bedrijven gaat veel aandacht uit naar het binnenhalen van nieuwe klanten. Een interessant gegeven aangezien het belang van het behoud van de bestaande klant tegenwoordig wordt onderstreept. Is het bijvoorbeeld nog zinvol vooral nieuwe klanten kortingen andere voordelen te bieden in plaats van bestaande klanten?

In dit artikel gaat het over investeren in een optimale customer journey voor jouw bestaande klanten, want de meeste winst valt te halen bij je huidige klanten. Kijk alleen al naar deze statistieken:

Mooie statistieken! En inderdaad: Hoe vaak doe je zowel privé als zakelijk wel niet zaken met hetzelfde bedrijf? En wie van ons zou de winkel die zorgde voor een fijne en geslaagde aankoop niet aan een kennis of vriend aanbevelen?

Maar wat is het geheim van het hebben van een tevreden klant tevreden, die ambassadeur is en meer aankopen doet? Hoe weet je waar jouw klant echt behoefte aan heeft? Hoe zorg je voor optimale klantbeleving? Het antwoord: De Customer Journey. Het beschrijven van een customer journey is niet alleen geschikt voor nieuwe klanten, maar juist ook voor je bestaande klanten! Wij nodigen je uit om mee op reis te gaan met jouw klant. Ga je mee?

Het versterken van een klantrelatie vraagt omgepaste aandacht, relevante meerwaarde en persoonsgebonden informatie. Kortom, het vraagt om een professionele en gerichte aanpak. Elke interactie met de klant bepaalt namelijk de tevredenheid, klantentrouw en ook de winst. Drie belangrijke zaken maken het verschil tussen een kennis zijn of een vriend hebben. In de wereld van inbound marketing betekent dit het verschil tussen tevreden en loyale klanten. 

  1. Het gevoel van erbij horen (identiteit),
  2. Waarmaken wat je belooft (bewijslast)
  3. Overtreffen van verwachtingen (meerwaarde) 

Klanten krijgen die bij je passen? Ontdek de Buyer Persona!

De klantreis: customer journey

De klantreis, ook wel customer journey genoemd, is een veel gehoorde hippe term in marketingland. De customer journey is vrij vertaald ‘de reis van de klant voor, tijdens & na aanschaf product’. Inzicht hebben in de customer journey geeft zeer bruikbare informatie voor een bedrijf en zal positief bijdragen aan de relatie met de klant.

Voordat je aan de customer journey gaat beginnen, is het belangrijk om een analyse te maken van de contactmomenten met de klant en wat je als organisatie wilt en kunt. Op welke kanalen is er contact met de klant en wat is de frequentie van het contact? Waarom doe je als organisatie wat je doet? De vraag die daarop volgt is hoe je dat doet? Wat is het sterkste punt van je organisatie? Kortom, wat maakt jullie organisatie uniek?

Het vraagt om een succesvolle loyalty marketingstrategie die zal leiden tot betrokkenheid en communicatie over en weer met klanten, waardoor zij zich loyaal naar de organisatie zullen opstellen. De kunst is om een succesvolle customer journey en passende marketingstrategie te verzinnen. Bij de ontwikkeling van een succesvolle customer journey en een passende marketingstrategie helpt Inextenzo u graag. Want Inextenzo gelooft in de ‘’kracht van de relatie’’. Onze methode is altijd gebaseerd op het versterken van merkvoorkeur, het verhogen van klantwaarde, het inzetten van ambassadeurs en het verlagen van de uitstroom.

Meer weten over dit onderwerp? Download dan het gratis Next Marketing Magazine. Hierin staan interviews met alle sprekers van Next Marketing 2016, o.a. ook een interview met Arnoud Veldhuis, de schrijver van deze blog:

download e-book Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..