<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound marketing in december: Speel erop in!

door: One4marketing

Inbound marketing in december: Speel erop in!

Inbound marketing in december: Speel erop in!

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

decemberDecember is de maand waarin mensen over het algemeen goed gestemd zijn, genieten van de gezelligheid, en bovenal veel geld uitgeven (denk aan Sinterklaas en kerst). Ook is dit vaak de maand waarop goede voornemens en beslissingen worden gemaakt voor het nieuwe jaar. Dit geld vaak ook voor bedrijven. Het zou op dat moment natuurlijk heel fijn zijn, als bij het maken van die beslissingen jouw website/product al top of mind is. Hoe kun je dan, als inbound marketeer, optimaal gebruik maken van de december maand?

Mijn collega Anneloes heeft al eens een artikel geschreven over seizoensgebonden marketing, en hoe je met kleine aanpassingen je website mee kunt laten gaan voor bijzondere feestdagen of seizoenen. Ook vertelde zij daar kort dat je voor bepaalde feestdagen je trouwe lezers ook een extraatje aan kunt bieden, zoals een gratis e-book of een link naar een goede webinar. In je mailing kun je dan ook inspelen op het seizoen of de feestdag. Dit soort extraatjes zijn natuurlijk automatisch geschikt voor de decembermaand zodat je wat meer in het oog springt bij je volgers. Zo vergeten ze je niet bij het maken van beslissingen voor het nieuwe jaar.

Persoonlijk denk ik dat je ook met de blog onderwerpen goed in kunt spelen op de decembermaand waardoor je opvalt tussen de andere blogs die doorgaan over de “gewone” zakelijke wereld. Daarom hier een paar tips over onderwerpen die je kunt gebruiken voor je blogs in december:

1. Terugblik

Dit wordt natuurlijk door veel mensen ook al wel gedaan, maar je kunt altijd een terugblik geven van het afgelopen jaar. Hierbij kun je kiezen om over algemene onderwerpen van het afgelopen jaar te bloggen, of het wat dichterbij halen door bijvoorbeeld een stuk te schrijven over jouw eigen bedrijf in het afgelopen jaar. Je zou ook een blog kunnen schrijven over welke blogs het afgelopen jaar het meest populair waren, zodat je die ook nog even in de spotlight zet. Vaak zijn de populaire blogs ook het meest relevant voor je doelgroep, dus sla je zo twee vliegen in één klap.

terugblik

2. Vooruitblik

Naast terugblikken op hoe het het afgelopen jaar gegaan is, kun je ook vooruit gaan blikken naar wat het komende jaar gaat brengen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven wat de trends binnen jouw branche zullen zijn voor 2015. Zo laat je zien dat je goed op de hoogte bent en weet waar je het, als expert, over hebt. Zorg er daarmee voor dat je als thoughtleader bekend komt te staan. Je kunt ook je lezers vast lekker maken voor dingen die er op de planning staan. Ben je evenementen aan het organiseren, of staan er e-books op de planning? Laat het je volgers vast vooraf weten!

vooruitblik

3. Specifiek voor de maand december

Je kunt ook altijd kiezen om te bloggen over specifieke onderwerpen die nu veel aandacht krijgen in de media of op het internet. Speel daarmee dus in op de actualiteiten. Zo schreef ik, bijvoorbeeld, vorig jaar met oud en nieuw een blog over de kracht van Bohemian rhapsody vanuit een marketing perspectief, wat natuurlijk inspeelde op de top 2000. Denk ook aan onderwerpen zoals het glazen huis, of andere trending topics in de maand december. Bol.com speelt daar ook leuk op in met de referentie naar Flappie in hun reclame met een verrassend einde. Dit soort onderwerpen worden veel bekeken en spreken je doelgroep aan. Kijk bijvoorbeeld bij google trends om te zien welke onderwerpen op het moment het meest populair zijn, en misschien haal je daar wel inspiratie voor je blogs vandaan.

 

 

Finishing touch

Als je eenmaal zo’n prachtige blog geschreven hebt, is het ook nog belangrijk dat je zorgt dat hij opvalt tussen alle andere blogs die ook inspelen op de decembermaand. Dit doe je natuurlijk door een pakkende titel en een mooi visueel plaatje, maar ook door SEO in te zetten. Als je HubSpot gebruikt, dan krijg je tegenwoordig in je blog editor al allerlei SEO suggesties die je toe kunt passen. Je kunt ook deze infographic gebruiken om te checken of je blog SEO proof is. Zo zorg je dat jij eruit springt tussen alle anderen.

Speel jij al in op de decembermaand met je inbound marketing? Hoe doe je dat dan? Laat het mij weten!

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..