<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Seizoensgebonden marketing: wel of niet aan meedoen?

auteur
One4marketing | The inbound company
dresden xmas marke 2412780k

Zodra de laatste maand van het jaar aanbreekt, veranderen de winkelstraten in lichtgevende, drukke straten. Elke winkel pakt uit, en kiest zijn eigen manier om de gezelligheid over te brengen. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van de gelegenheid; vele kortingen en aantrekkelijke acties worden aangeboden. Hoe gaat dit op internet, moet je online ook meedoen met deze seizoensgebonden marketing?

Naast de vier seizoenen die we kennen zijn er ook feestdagen en andere speciale momenten waar je als bedrijf goed op in kunt springen. Denk aan dagen zoals Kerst, Oud & Nieuw, Koninginnedag en meer. Ook al heeft je bedrijf niet direct iets te bieden in richting van dit soort momenten, het kan wel een aanleiding zijn om je leads weer even wat van je te laten horen en daarmee in beeld te blijven. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu iedere ‘bijzondere’ dag, en ja dat zijn er veel, te gebruiken om iets speciaals te doen. Op die manier is het geen uitzondering meer, en vinden mensen het niet meer bijzonder leuk als je eens uitpakt.  

Wat kan je doen?

Net zoals winkels bijvoorbeeld tijdens Kerst geen overdreven grote lichtbakken moeten worden, hoeft je website ook niet in een site vol knipperende felgekleurde effecten te veranderen. Maar wat subtiele aanpassingen kunnen wel een positieve uitwerking hebben. Wanneer online alles er even strak en netjes uit blijft zien als gewoonlijk, wordt het voor je klanten niet extra aantrekkelijk, terwijl dat in die gezellig aangeklede winkels wel zo is. Mensen zijn zo onderhand gewend geraakt aan het feit dat er bijvoorbeeld zo rondom kerst speciale acties en aanbiedingen zijn. Dat gaat al jaren zo, en je valt eigenlijk uit de toon wanneer je niet meedoet. Je kunt dus je website een beetje aanpassen, zorg dat de lay-out wat meer aansluit bij de tijd van het jaar. Je kunt daarnaast ook je banners en landingpagina’s aanpassen. Denk ook aan wat speciale acties. Geef bijvoorbeeld korting op producten of doe je leads een goed e-book of toegang tot een interessante webinar cadeau. Zo laat je hen kennis maken met nieuwe producten en wie weet wat dat voor gevolgen kan hebben!
Zoiets kun je natuurlijk gewoon op je homepagina plaatsen, dit zal dan vooral voor al je traffic interessant zijn. Die bezoekers zouden op deze manier misschien wel in leads te veranderen kunnen zijn. Je bent in ieder geval al een stap in de goede richting. Voor klanten is een persoonlijke e-mail in dit geval toch wel vereist. Zij zijn al een stap verder, en het is belangrijk om hen dan ook persoonlijk te benaderen. In principe is dit dus een activiteit die behoort tot het onderhouden van de relatie die je met je klanten hebt opgebouwd.

seizoenen
Kortom, probeer dus gebruik te maken van de gelegenheid om je klanten weer eens iets van je te laten horen en nieuwe potentiële klanten te trekken door middel van aantrekkelijke acties. Heel erg veel moeite hoeft het in principe niet te kosten om iets dergelijks op te zetten. De data voor feestdagen liggen bijvoorbeeld vast, net als de vier seizoenen, het valt dus goed te plannen wanneer je een speciale actie of mailing wil opzetten.
Dus waar wacht je nog op, wanneer je dit jaar nog niet hebt meegedaan het aanpassen van je website e.d. aan seizoenen of bijzondere momenten, plan dit dan voor volgend jaar. Zie het als een van je goede voornemens.
Nog meer tips of ideeën, laat deze achter in een reactie!

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?