<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Wisdom of the crowd: Hoe zet jij het in?

door: One4marketing

Wisdom of the crowd: Hoe zet jij het in?

Wisdom of the crowd: Hoe zet jij het in?

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing “The many know more than the few”.

Dit omschrijft het idee van ‘wisdom of the crowd’, van James Surowiecki, waarin het principe eigenlijk is dat heel veel leken samen een betere schatting kunnen geven dan 1 expert. Zo kun je bijvoorbeeld heel veel mensen een inschatting laten maken hoeveel jelly beans er in een vissenkom zitten, en per inschatting is het eigenlijk enkel een gok.

Kijk je echter naar heel veel inschattingen samen en neem je daar het gemiddelde van, dan kom je heel dichtbij het ware aantal jelly beans in de vissenkom. Dichterbij zelfs, dan een expert die er een ingewikkelde formule op loslaat. Bekijk hier de uitleg van de BBC maar eens:

 

 

Het internet van tegenwoordig en social media maakt het aanboren van zo’n grote groep mensen een stuk gemakkelijker. Je hebt eigenlijk al een heel groot testpanel klaar zitten van mensen die jou best willen helpen. Zeker met kleine taakjes die gewoon grappig zijn om te doen. Zo zie je bijvoorbeeld ook het gebruik van de reCaptcha, zo’n plaatje van twee woorden die je over moet typen als bewijs dat je echt een mens bent en geen bot. Bij de reCaptcha is het echter zo dat er slechts 1 woord al herkend is door de computer, en dat jij het tweede woord als het ware voor de computer vertaalt. Door heel veel mensen dit te laten doen, kan de computer hieruit leren hoe hij bepaalde woorden moet lezen uit boeken. Eigenlijk zijn we dan dus met zijn allen bezig om boeken te digitaliseren, zonder dat we door hebben dat we dat doen.

Wisdom of the crowds en inbound marketing

Ik hoor je nu denken, wat heeft dit alles in vredesnaam met marketing en al helemaal met inbound marketing te maken? Dat zal ik uitleggen. Bij inbound marketing draait het allemaal om data inzetten om zoveel mogelijk verkeer naar je website te krijgen. Daarnaast moet je dat verkeer ook behouden en omzetten in zoveel mogelijk leads. Je moet dus heel goed weten hoe jouw klanten in elkaar zitten en wat zij willen lezen. Je wilt namelijk meer mensen zoals je huidige klanten naar jouw website trekken.

Om meer gegevens van je lezers, leads, en klanten te achterhalen laat je ze verschillende formulieren invullen naar mate ze verder in de trechter komen. Deze data kun je dan analyseren om erachter te komen welke onderwerpen het wel en niet goed doen en wat voor soort content je nodig hebt om meer verkeer te trekken naar je websites.

Eventueel, als je heel specifieke vragen hebt, kun je een pol op je website zetten om te kijken wat er de voorkeur heeft van jouw lezers. Voordeel daarvan is dat de mensen die hier uit zichzelf al op reageren vaak ook al betrokken zijn bij het bedrijf, en daarmee dus het soort mensen wat uiteindelijk ook klant kan worden.

Ook kun je met A/B testen kijken welke variant van een bepaald stukje content het beter doet. Ook kleuren, je homepage, of vrijwel elk onderdeel op de website kan zo getest worden. Wat je doet is dan twee of meer varianten van hetzelfde onderdeel op je website maken, en bezoekers dan onwillekeurig de één of de andere te laten zien. Hieruit kun je vervolgens opmaken waar mensen eerder op klikken, door de verschillende varianten onderling te vergelijken.

crowd

Wat je hier dus eigenlijk met het verzamelen van al deze data doet, is dat grote testpanel op het internet gebruiken om jouw eigen website te verbeteren. Je past het idee van ‘wisdom of the crowd’ ongemerkt al toe. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend in ons werk tegenwoordig, maar dit concept wordt nog niet ten volste benut op het moment. Ook moeilijkere vraagstukken kun je namelijk op zo’n manier aanpakken en kijken of een grote groep mensen gezamenlijk een goede oplossing ervoor weet te verzinnen.

Mijn vraag is dus: hoe zet jij dit concept in voor jouw bedrijf? En wat wil je dan precies weten van jouw bezoekers? Laat het me weten in een reactie!

Inbound Marketing, wordt gevonden

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..