<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

9 tips voor een betere introductie

door: One4marketing

9 tips voor een betere introductie

9 tips voor een betere introductie

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

betere_introductie.jpgEr is op het internet genoeg te vinden over hoe je de beste titel voor je blog kunt schrijven. Helaas ben je er dan nog niet. Om te zorgen dat je bezoekers ook daadwerkelijk je blog lezen, moet je zorgen voor een pakkende introductie. Niet te lang, maar wel met voldoende informatie om de nieuwsgierigheid van je publiek te wekken. Uit onderzoek blijkt dat 10% van de mensen die op een artikel landen, nooit naar beneden scrollt naar de rest van het artikel. Zonde toch?

Hoe zorg je er dan voor dat mensen wel alles lezen?

Deze blog geeft je tips om die 10% om te zetten in echte lezers van je artikel. Een goede introductie is belangrijker dan je denkt, en dit is de manier om de jouwe te optimaliseren.

1. Houd je eerste zin kort

Ik hou van korte zinnen. Ze maken een tekst behapbaar en makkelijk te begrijpen. Het leest vlug, en houdt je lezer actief betrokken bij het artikel. Zo kun je zorgen dat je lezer nieuwsgierig wordt naar je volgende zin.

Helaas worden schrijvers vaak zo gestrest van het schrijven van hun introductie, dat ze uitkomen bij lange kromme zinnen. Dit is echter een dooddoener voor je lezer, want die moet dan hard werken om je artikel te begrijpen. Lezers willen dat niet, zeker niet met online artikelen. Om dus te zorgen dat lezers niet afhaken, start je je introductie met één of twee korte zinnen.

2. Zeg iets verrassends

Je hoort vaak genoeg dat je een "haakje" of "hook" moet hebben in je introductie om lezers te vangen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Het komt er eigenlijk op neer dat je iets moet zeggen wat je lezers niet verwachten. Iets ongewoons of verrassends, waardoor je nieuwsgierigheid wekt bij je bezoekers. Als je eerste zin ongewoon genoeg is dat lezers doorgaan naar je tweede zin, dan heb je je werk goed gedaan.

3. Herhaal de titel niet

computer-screen.jpg

Dit lijkt heel verleidelijk, omdat de titel beslaat waar je artikel over gaat. Toch kun je dit beter niet doen. Je lezer heeft namelijk de titel al gelezen, en herhaling kan dan een killer zijn waardoor hij/zij afhaakt. Kies in plaats daarvan ervoor om je titel meer kracht bij te zetten door een extra toelichting over de rest van het artikel.

4. Houd het kort

Een introductie moet echt alleen een inleiding zijn voor de rest van je artikel. Houd het dus kort en to the point, zodat je lezer snel door kan naar de daadwerkelijke informatie die hij of zij zoekt.

5. Gebruik "je" of "u" minimaal 1 keer

je_jij.jpg

Het woordje "je" is een krachtig woordje. Het zegt je lezer dat je het artikel echt geschreven hebt met hen in gedachte. Je leeft je in hen in en wilt dat je artikel hen bijblijft. Een simpel trucje om die cruciale connectie met je lezer te krijgen.

6. Gebruik 1-2 zinnen om uit te leggen waar je artikel over gaat

Hier geef je aan wat je de lezer allemaal gaat vertellen en in welke volgorde. Zo help je hen beslissen of ze het hele artikel willen lezen, een beetje willen scrollen, of dat het artikel toch niet helemaal is wat ze zochten.

Wees dan ook niet bang om letterlijk te zeggen "dit artikel gaat over..." of "in dit artikel zal ik je uitleggen hoe het zit met ...". Zo is het voor je lezer meteen duidelijk.

7. Gebruik 1-2 zinnen om uit te leggen waarom het belangrijk is

Voor jou zal de reden waarom je artikel belangrijk is wel helder zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn voor je lezer. Geef duidelijk aan wat je artikel voor toegevoegde waarde heeft, zodat je lezers misschien dan wel kiezen om toch door te lezen.

8. Noem een potentieel probleem van je lezer

probleem_oplossing.jpg

Zoek iets waar je lezer mogelijk last van heeft en benoem dat. Dit haal je, bijvoorbeeld, uit de informatie die je hebt van je buyer persona's. Als je deze goed onderzocht hebt dan weet je waar zij in hun dagelijkse leven tegenaan lopen en hoe jij hen kunt helpen. Benoem dus zo'n struikelblok, zodat zij zich met jouw tekst kunnen identificeren.

9. Maar... pas op met verhalen

Weet je nog die tip over het kort houden van introducties? Pas dus op dat je met het omschrijven van een struikelblok geen langdradig verhaal ervan gaat maken. Dit zou namelijk een reden kunnen zijn dat lezers afhaken. Gebruik storytelling voor het wekken van interesse, maar houd het nog steeds kort en bondig.

Conclusie

Het schrijven van introducties is lastig en het zal wat oefening kosten voor je het onder de knie hebt. Soms zul je je introductie meerdere keren herschrijven voordat je echt tevreden bent. Maar dat is het waard. Je bounce-rate zal minder worden en je lezers zullen echt in je artikel worden gezogen. Denk de volgende keer dus aan wat voor introductie jij zou willen lezen en of je introductie hieraan voldoet. Gebruik bovenstaande tips als hulpmiddel en dan krijg je het vanzelf door hoe jij een goede introductie kunt schrijven.   

 zakelijk bloggen ebook,  zakelijk bloggen, zakelijk blog, zakelijk blog ebook, Beginnen met bloggen, Beginnen met zakelijk bloggen, Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..