<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

De kracht van Serious Request

door: One4marketing

De kracht van Serious Request

De kracht van Serious Request

auteur
The inbound company voor meer traffic, leads en klanten die bij je passen en blijven
One4marketing

Al een aantal jaren achter elkaar wordt het glazen huis ergens in Nederland opgebouwd om geld in te zamelen voor het goede doel. De drie dj’s die zich daarin opsluiten leven een week lang op sapjes en draaien dag en nacht plaatjes die je door te doneren aan kunt vragen. Ook kun je zelf acties opzetten om geld in te zamelen. Elk jaar weer heeft dit weer miljoenen opgeleverd voor het rode kruis. Maar wat zorgt nu steeds voor dit succes? In deze blog leg ik het uit vanuit een inbound marketing perspectief.

serious_request

1. Herkenbare doelen

Een van de grote krachten van Serious Request is dat de dj’s en het rode kruis elk jaar de aandacht weten te vestigen op een doel wat niet per definitie breed in de media uitgemeten wordt. Dit jaar gaat het over vrouwen en meisjes die seksueel misbruikt zijn en daardoor nergens meer terecht kunnen. Er wordt niet gefocust op oorlog of conflict gebieden, maar meer op het persoonlijke aspect van deze vrouwen. Door reportages te laten zien over gebieden waar het probleem veel voor komt wordt dit allemaal een stuk dichterbij gehaald, waardoor mensen zich gaan identificeren met deze vrouwen. Door dit menselijke aspect zijn mensen sneller geneigd om geld te geven.

2. Voor wat hoort wat

Naast dat het persoonlijk wordt gemaakt wordt het mensen ook voorgedaan hoe je kunt bij kunt dragen. De dj’s offeren zelf namelijk 6 dagen van hun tijd op om opgesloten te worden in een glazen huis waar ze ook nog eens niks eten. Daarbij vergeleken stelt een paar euro geven niet zo heel veel voor. En daar krijg je dan ook nog eens je favoriete nummer door te horen op de radio! Allemaal stimuli om mensen te laten doneren, en het werkt! Het is niet zeldzaam dat mensen honderden euro's willen doneren voor hun favoriete plaatje.

3. Het verbindt

Hoewel de acties van Serious Request altijd een serieus onderwerp betreffen, zijn de meeste acties een stuk luchtiger. Doordat de dj’s zichzelf op zo’n manier opsluiten worden mensen ook creatief met eigen acties. Zo had het OM bijvoorbeeld een ludieke actie opgezet waarbij hun medewerkers zichzelf een nacht in een cel op te laten sluiten en zo geld in te zamelen. Dit soort acties brengen ook de mensen onderling dichter bij elkaar, omdat ze allemaal naar eenzelfde doel werken: zoveel mogelijk geld ophalen! Zo wordt vrijwel heel Nederland onderling verbonden met elkaar en raakt het ook meer betrokken bij het doel. Dit kun je vaak al aflezen aan de hoeveelheid mensen die bij het glazen huis staan te kijken.

4. Inzamelen wordt leuk

Door de leuke acties die opgezet worden wordt het inzamelen zelf ook een stuk leuker om te doen. Je hoeft niet als bij andere goede doelen van deur tot deur te gaan met een collectebus, maar kunt iets doen wat je zelf leuk vindt. Of iets waar je goed in bent. Hoe dan ook, de meeste acties maken het inzamelen op zich al tot een feestje, en zeker met de muziek die de dj’s voor ons draaien op de achtergrond is inzamelen helemaal heen straf meer!

5. Elkaar helpen

Ik denk dat de allergrootste kracht toch wel ligt in het helpen van anderen. Hierbij is de individualisering een groot voordeel, want we komen niet alleen meer op voor onze eigen mensen, maar ook voor anderen. Zeker door de crisis waarin veel mensen het niet makkelijk hebben gehad zijn we in gaan zien hoe zeer we af en toe hulp nodig hebben. Daardoor zien we het ook sneller als anderen onze hulp kunnen gebruiken, en zullen we ook sneller gaan helpen. Je ziet ook dat niet alleen individuen zich inzetten voor het goede doel, maar ook bedrijven acties opzetten om geld in te zamelen. Rond de kerst is dit natuurlijk al deel van de kerstgedachte, maar volgens mij kan het ook verder gaan. Ik denk dan ook dat helpen het sleutelwoord voor 2015 moet zijn, waarbij we ons best doen om de mensen om ons heen, of wat verder weg een handje te helpen.

Wat denk jij dat de kracht is van Serious Request? En heb je zelf al gedoneerd?

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download gratis e-book leadgeneratie boordevol met tips!
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

Inbound marketing voor succes met sales: zo pak je dat aan!

Always Be Closing (ABC): een zin die wordt gebruikt om een oude, achterhaalde salesstrategie te..

inbound-marketing

Marketingresultaten meten? Dat doe je zo | One4marketing

Je hebt wekenlang hard gesport. Je was vaker in de sportschool te vinden dan thuis en je wasmand..

inbound-marketing

10 succesvolle stappen om met leadgeneratie te starten

Hoe probeer je leads te genereren? Verstuur je nog e-mails naar potentiële klanten en wacht je..