<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Inbound Marketing Blog

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er werden natuurlijk ook fouten gemaakt. Eentje weet ik nog goed. Ik was net met One4Marketing begonnen en vertelde in een verkoopgesprek dat inbound marketing de manier is om klanten te krijgen die bij je passen. Mijn klant nam dat heel serieus. Toen we echt succesvol waren met het genereren van leads en deze naar sales gestuurd werden, sloeg de vlam in de pan!

Lees meer

One4marketing start Gilbert-project voor goed doel

One4marketing doet mee aan het Gilbertjaar 2019! In 2019 wordt een nationaal goed doel geselecteerd dat het meest aansluit bij de genen van Gilbert en Veenendaal. Dat goede doel krijgt een jaar lang ondersteuning met een marketingcampagne die door One4marketing gratis wordt aangeboden.

Lees meer

Waar plaats ik mijn video online?

Uren in een video steken en dan vervolgens niet weten wat ermee gebeurt. Dit herken ik van de video's die ik als student maakte voor opdrachtgevers. Waren die video's effectief? Ik zag alleen een beoordeling in een cijfer. Hoogstwaarschijnlijk is er ook niks mee gedaan maar zeker weet ik het niet. Tot op de dag van vandaag vind ik dat irritant. Wie een video produceert, wil ook precies weten wat het effect is. 

Lees meer

Inbound18: een fantastische ervaring!

Met de jetlag nog in mijn lijf zit ik weer op mijn vertrouwde werkplek. Hetzelfde bureau, dezelfde stoel, dezelfde laptop en (gelukkig) dezelfde slapende kantoorhond naast me. Toch voelt het anders! En dat komt niet alleen door de jetlag 😉.

Lees meer

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to stay. Duh!

Maar betekent het dat je dan je offline marketing moet verwaarlozen? De vraag stellen is hem beantwoorden. Nee, natuurlijk niet. En daar zijn drie belangrijke redenen voor. 

Lees meer

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe teksten geschreven worden, en het design moet echt van deze tijd zijn. Hoe leuk zo'n enorme klus ook is, ik kan me voorstellen dat je ook wel een beetje in de stress schiet als je denkt aan alle to-do's! Want waar moet je in vredesnaam beginnen? 

Lees meer

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die virtueel op elkaar lijken, is het moeilijk om jezelf te onderscheiden. Wat maakt jouw product of dienst beter dan dat van al die andere bedrijven? Hoe laat je dat zien? Heel eenvoudig! Wanneer jouw klanten blij zijn met jouw product of dienst en zij bewust voor jou kiezen, waarderen ze daarmee jouw concurrenten lager. Waarom zou je dat via hen niet willen vertellen tegen jouw potentiële klanten? 

Lees meer

Help je klanten op weg door goede customer onboarding

Customer onboarding is het leerproces dat nieuwe gebruikers ondergaan om gewend te raken aan jouw product. Een goed customer onboarding programma bevat tutorials, hulp, support en talloze mijlpalen waarop een klant succes kan boeken met jouw oplossing.

Lees meer

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke instellingen zijn belangrijk? Voor mij was het net als vroeger; ik loop de snoepwinkel in en wist niet waar ik moet kijken. Direct kwam de zoete geur van diverse soorten lekkers op mij af. Alles zag er heerlijk uit! Maar welke wilde ik nou echt? Wat was de beste keuze voor mij?

Lees meer

6 redenen om geen marketingconsultant in te schakelen

Een marketingconsultant inschakelen? Voel eens even aan je voorhoofd! Bij 2019 hoort een nieuwe marketingaanpak – geen consultant. Zes redenen waarom jij echt geen marketingconsultant nodig hebt.

Lees meer

Software implementatie (4): welke route volg je en wie bepaalt dat?

Margot Schreuders, Research Expert bij DVJ Insights en blogger op Marketingfacts, onderzocht voor One4Marketing wat de cruciale succesfactoren zijn bij het implementeren van software. En niet zomaar software, maar hét marketing automation platform HubSpot. Haar conclusies legt zij uit aan de hand van de Organizational Journey, de reis die een bedrijf doormaakt tijdens de integratie van nieuwe technologie.

Lees meer

Conversieoptimalisatie in HubSpot

Na hard werken staat er eindelijk een website voor jouw bedrijf online. Het koste je een aantal avonden overwerken, zwoegen voor teksten die duidelijk maken wat jouw bedrijf doet en discussiëren om overeenstemming te krijgen wat betreft het design. En nu staat hij er, het eindproduct van jullie harde werken. Helaas vallen de prestaties van de website jullie tegen. Jullie verwachtten veel meer nieuwe leads binnen te halen met het nieuwe design, maar eigenlijk blijven de leads wat achter. Na alle inzet van jou en je collega’s, geeft dit een naar gevoel. Tijd om jullie website te optimaliseren!

Lees meer

5 factoren die bepalen of je contact waardevol is

‘Het is niet wat je zei, het is de manier waarop je het zei.’ Dit zinnetje heb je waarschijnlijk al vele keren gehoord. Naast dat deze zin de wortel is van talloze discussies is het ook goud wanneer het komt tot het bepalen of je sales contact waardevol is. Je potentiële klant zal namelijk net zoveel informatie geven in de manier waarop hij zijn boodschap overbrengt, als in de woorden die hij daadwerkelijk gebruikt. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het bepalen of je met een prospect verder moet gaan in het koopproces of dat je hem zo snel mogelijk moet diskwalificeren.

Lees meer

Bellen of mailen? 5 tips

Je wilt een potentiële klant een mooi aanbod doen en besluit dit aanbod op de mail te zetten. Je bent een tijd aan het typen, zet alle voordelen voor de ontvanger netjes op een rij en bedenkt een pakkende onderwerpregel voor je e-mail. Twee dagen na verzending heb je nog niks van de potentiële klant gehoord. Je besluit hem te bellen en hoort dat hij de e-mail niet gelezen heeft. Wat er dan in stond? Je legt je aanbod kort voor. De potentiële klant is enthousiast en de deal gaat door. Had je dat geweten, dan had je niet zoveel tijd en moeite in die e-mail gestoken!

Lees meer

Je eerste video. Waar begin je?

Al het begin is moeilijk! Ik weet nog goed dat ik voor de eerste keer als kleine jongen moest leren om te schrijven. Waar moet ik beginnen? Hoe weet ik of ik het goed doe? Uiteindelijk is het goed gekomen, natuurlijk met behulp van de docent. Deze blog kan je zien als de docent. Na deze blog weet je waar te beginnen en vooral waar je op moet letten als je aan de slag gaat met videomarketing.

Lees meer

Marketingbudget bepalen: Speel jij op safe of hoor je bij de top?

Bij veel salestrajecten merk ik dat CMO’s het lastig vinden om hun marketingbudget te bepalen. Bedrijven die op jaarbasis enorme omzet maken, zijn soms heel terughoudend om een kleine investering in marketing te doen. Daarentegen zijn er bedrijven die respectievelijk minder omzet draaien, maar wel ruim investeren in enorme campagnes om leads te genereren. Tijdens ons salesoverleg benoemde een collega dat hij eens gelezen had dat een redelijk marketingbudget een bepaald percentage moest zijn van de omzet. Ik besloot dit uit te zoeken.

Lees meer

Software implementatie (3): wie neem je mee op reis?

Margot Schreuders, Research Expert bij DVJ Insights en blogger op Marketingfacts, onderzocht voor One4Marketing wat de cruciale succesfactoren zijn bij het implementeren van software. En niet zomaar software, maar hét marketing automation platform HubSpot. Haar conclusies legt zij uit aan de hand van de Organizational Journey, de reis die een bedrijf doormaakt tijdens de integratie van nieuwe technologie.

Lees meer

De top 10 marketing KPI’s waar je goed op moet letten

Wat zijn marketing KPI’s? Marketing KPI’s (Key Performance Indicators) zijn specifieke, numerieke marketingstatistieken die bedrijven gebruiken om hun vooruitgang naar een bepaald doel te berekenen. Wanneer marketeers en CEO’s moeten vaststellen welke KPI’s ze gaan gebruiken, denken ze vaak als eerste aan de bekende indicatoren (omzet, leads, kosten per klant, etc). Er zijn echter talloze andere KPI’s waar je rekening mee zou moeten houden wil je een succesvolle marketingcampagne uitvoeren.

Lees meer

Customer intimacy: de klant is Koning Willem-Alexander

Laatst was ik nogal verdiept in het schrijven van een blog, toen er op de deur van ons kantoor geklopt werd. Met mijn hoofd nog bij mijn blog stond ik op en deed ik de deur open. En daar stond hij, in hoogst eigen persoon: Koning Willem-Alexander. Wat denk je dat ik deed?

Lees meer

SEO in een notendop

Over search engine optimization (SEO) is al een hoop geschreven. Als je een blog wilt optimaliseren, hoef je maar te googlen en je vindt meerdere handleidingen. Toch blijft het lastig om bovenaan in Google te komen. Het is niet altijd even voor de hand liggend hoe je dit voor elkaar krijgt. Iedereen wil natuurlijk bovenaan staan in Google. Jij wilt dat, maar je concurrenten willen dat net zo graag. De druk op die bovenste posities in Google is dus hoog.

Lees meer