<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Dit kost een nieuwe website

auteur
One4marketing | The inbound company

Je website is één van de belangrijkste marketingtools die je als bedrijf in de b2b kunt hebben. Naast het middelpunt van je inbound strategie, is je website een belangrijk middel binnen de klantreis. Bedrijfswebsites worden beter en beter. Mede het feit dat steeds meer bedrijven de waarde inzien van inbound marketing, zorgt ervoor dat de lat voor zowel design als content hoger komt te liggen. Websites zijn nu sneller, makkelijker, mooier en responsive voor verschillende devices. Waar dit voor (potentiële) klanten een mooie ontwikkeling is, wordt het werk van de marketeer er een stuk lastiger op. Om concurrentie voor te blijven, worden we gedwongen steeds stappen te blijven zetten. Vroeg of laat brengt ons dit bij een nieuwe website.

De kosten van een website design kunnen enorm verschillen. De meeste bedrijven hebben geen idee hoeveel ze zouden moeten betalen voor het nieuwe jasje van hun website, laat staan wat ze voor hun geld terug kunnen verwachten. Om de onduidelijkheid wat te verlichten, gaan we in deze blog in op de kosten van drie verschillende opties:

  1. Zelf het design van je nieuwe website uitvoeren;
  2. Het nieuwe design van je website door een freelancer laten uitvoeren;
  3. Het nieuwe design van je website uitbesteden bij een professioneel bedrijf.

 

Ik voer het nieuwe design van mijn website zelf uit. Wat kost mij dit?

Dit is verreweg de meest goedkope optie die er is. De kosten hiervan variëren van een paar honderd euro tot ongeveer drieduizend euro. Wat je echter niet moet vergeten, is dat er meer kosten zijn als je het werk zelf uitvoert. Over het algemeen geldt dat hoe minder geld je uitgeeft, hoe meer tijd en moeite je kwijt bent voordat je nieuwe website aan jouw verwachtingen voldoet. En zelfs dan zul je nog niet precies krijgen wat je wilt, aangezien je moet kunnen coderen voor een echt professioneel resultaat.

Enkele aanraders:

  • Themeforest biedt tal van betaalbare thema’s, variërend van 30 tot 100 euro. Kies voor een thema dat recent nog geüpdated is en positieve reviews heeft.
  • Het Genesis Framework is de back-end van je website die je installeert op WordPress. Daarna hoef je alleen nog maar een thema te installeren. De thema’s zijn mobielvriendelijk, geoptimaliseerd voor zoekmachines en eenvoudig in gebruik. Ze kosten tussen de 100 en 130 euro.
  • Het Website Platform van Hubpra heeft alles wat je nodig hebt voor een website, van SEO-tips en gepersonaliseerde thema’s tot contentmanagement. Voor zo’n 300 dollar in de maand maak je gebruik van een volledig en makkelijk systeem dat nét dat beetje extra heeft.

 

Ik wil het nieuwe design van mijn website door een freelancer uit laten voeren. Wat zijn hiervan de kosten?

Het nieuwe design van je website door een externe professional uit laten voeren, is eigenlijk het volgende level. Een goede designer zal ergens tussen de 2.000 en de 5.000 euro vragen voor een simpele website en tussen de 10.000 en 15.000 voor een grotere website met meer gepersonaliseerde features. Dit zijn echter gemiddelde cijfers en de werkelijke kosten kunnen zijn afhankelijk van je designer, zijn vaardigheden en het specifieke project dat hij moet uitvoeren.

Wanneer je werkt met een freelancer mag je verwachten dat hij jou een uniek design oplevert dat zonder fouten functioneert. Grote kans dat hij jouw ideeën combineert in een aantal alternatieven waaruit je kunt kiezen. Vervolgens bouwt de freelancer de optie die jij wilt. In de meeste gevallen is de freelancer voornamelijk gefocust op het afleveren van een zo mooi mogelijke website.

Een groot voordeel van deze manier is dat een freelancer het gehele designproject meemaakt en daardoor de website helemaal op jouw wensen kan afstemmen. Een nadeel is dat een project langer kan duren en inside information over bepaalde features en het design niet wordt gedeeld.

 

Ik wil het nieuwe design van mijn website uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Wat gaat dit me kosten?

Het inhuren van een professioneel bedrijf is de meest ideale manier voor het re-designen van je website. Met deze optie krijg je namelijk de meeste waarde voor je geld. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat deze optie verreweg het meeste geld kost. Een simpele website kost je tussen de 15.000 en de 20.000 euro, terwijl een grotere, meer complexe website je tussen de 20.000 en de 40.000 euro kost.

De kosten zijn weliswaar behoorlijk maar je krijgt er een website voor terug die met de beste websites in jouw markt kan concurreren. Werken met een professioneel bedrijf gaat veel verder dan alleen design. Deze bedrijven zullen jouw website zover personaliseren als jij wilt en staan er garant voor dat dit alles zonder fouten gebeurt. De look van je website is echter slechts een klein onderdeel hiervan. Bedrijven besteden net zoveel tijd aan de content, bezoekersbeleving, conversieoptimalisatie en alle andere onderwerpen die jouw website een waardevolle tool maken voor jouw bedrijf.

Het grote voordeel van het inhuren van een bedrijf is dat bedrijven meer mogelijkheden tot hun beschikking hebben. Dit varieert van experts in allerlei gebieden tot geavanceerde tools die je tijdens het gehele proces kunnen helpen. Heb je het budget om een website te laten maken door een professioneel bedrijf? Ga dan aan tafel met meerdere aanbieders. Zo kun je verkennen wat de mogelijkheden zijn en of het bedrijf kan voldoen aan jouw wensen.

 

De prijs van je website in perspectief

Stel je eens voor dat je een nieuwe verkoper in dienst hebt genomen die 24 uur per dag werkt. Deze verkoper doet zijn werk met minimale inmenging van jouw kant. En ook al komt een prospect midden in de nacht bij hem met een vraag, dan geeft hij nog steeds met een big smile alle informatie die deze prospect nodig heeft. Alsof dit nog niet genoeg is, doet deze nieuwe verkoper dit alles zonder maandelijks salaris. Hij heeft ook geen zorgverzekering nodig. Het enige wat de verkoper vraagt, is een eenmalig bedrag van 30.000 euro van tevoren. Hiervoor zal hij zolang als je wilt, werk voor jou doen. Zou dat het waard zijn voor jou?

Natuurlijk, toch? Een goede bedrijfswebsite is de ideale droomverkoper. Inbound marketing is de beste vorm van marketing die er vandaag de dag is en je website is het fundament onder je inbound marketing strategie.

Geen mens is in staat om te doen wat een goede website voor jouw bedrijf kan doen, en toch is de website vaak het eerste waar bedrijven op willen bezuinigen. Natuurlijk zullen mensen altijd zeer waardevolle en onmisbare rollen vervullen binnen je bedrijf. Top werknemers verdienen een hoog salaris, maar waar vind je de hoge ROI die een top website je kan leveren? Je website is de slimste en goedkoopste verkoper die je ooit zal vinden. Behandel hem zoals hij het verdient!

De website is een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. De ROI van je marketinginspanningen berekenen? Dat doe je met onze calculator.

marketing ROI calculator

 

  

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

design

Conversiespecialist en designer: hoe breng je deze werelden bij elkaar?

De conversiespecialist en designer: twee werelden die maar moeilijk bij elkaar lijken te komen. Een..