<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

3 wekelijkse Inbound Marketing speerpunten voor ICT

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.


Neemt de werkdruk in de herfst bij u ook toe?3 wekelijkse taken ERP marketeers 

De vakantie is al weer een tijdje voorbij en we genieten nog van een mooie nazomer. Maar het werk voor de ERP marketeers is al weer in volle gang. Ik was ooit een marketing manager bij een partner van de roemruchte Baan Company (nog steeds jammer dat zij er niet meer is) en weet uit de eerste hand dat het in de herfst behoorlijk druk is. Het kan dan gebeuren dat een aantal Inbound Marketing zaken, minder aandacht krijgen. 

 

3 wekelijkse speerpunten voor succes

Ik wil daarom in deze post u er graag aan herinneren wat ERP marketeers elke week zouden moeten doen.  En deel met plezier 3 speerpunten die zorgen dat de traffic naar uw website op peil blijft en het genereren van leads niet vertraagd.


1. Blijf Bloggen

Telkens komt het weer terug,  maar bloggen is iets wat u elke week moet doen. Eigenlijk 2 keer per week. Het maakt hierbij niet uit of u nu meer traffic wil of meer leads. Met aansprekende waardevolle content, goede zoekwoorden en promotie in juiste gekozen social media groepen (bijv via LinkedIn), helpt bloggen altijd. Zowel bij genereren van traffic en leads. Bovendien kunt u de content voor meerdere doelen gebruiken.


Misschien heeft u geen tijd om zelf een of  twee keer per week te bloggen. Schakel dan kennis experts in vanuit uw organisatie en houdt zelf de regie.  U kunt ook een tekstschrijver inhuren, die interviews houdt en voor u de teksten schrijft. Voor veel bedrijven is dat een goed begin, waarna in verloop van tijd de kennis experts zelf ook leren schrijven.

Hier zijn een aantal links naar eerder gepubliceerde artikelen over schrijven en promoten van een blog2. Analyseer, verbeter en ontwikkel door. 

Het is nodig om wekelijks uw gegevens te controleren. Zelf vind ik dit heel belangrijk, maar het is niet mijn sterke kant. Wanneer dat bij u ook zo is besteed het dan uit aan een collega die affiniteit heeft met het analyseren van gegevens.

Uit de analyses leert u wat werkt en wat niet. Maar voor al waar u uzelf kunt verbeteren. Of op basis waarvan u geheel nieuwe content kunt iontwikkelen. Misschien merkt u dat  drie van uw blog artikelen  aanmerkelijk beter presteren dan de anderen. Deze gegevens kunt u gebruiken om nieuwe  artikelen te schrijven gerelateerd aan de inhoud van deze 'toppers'.

  • Bepaal wat niet werkt
  • Bepaal wat wel werkt en verbeter
  • Ontdek nieuwe kansen om meer leads te genereren
  • Zoek nieuwe inhoud, op basis van wat goed werkt3. Analyseer uw leads

Wanneer was het de laatste keer dat u echt gekeken hebt naar uw leads? Hopelijk was het gisteren,  want leads 'vertellen' u veel over uw marketing. 

 

 

Heeft u meer zaken die ERP marketeers (of ICT marketeers) zouden moeten doen. Geeft dan uw feedback. Die zal ik verwerken inclusief het vermelden van u als bron.

Bron: HubSpot,  Mark Kilens

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-sales

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..

marketing-en-sales

Soms moet je klanten zelfs ontslaan...

Weet je nog dat je jouw bedrijf bent begonnen? Dat was fun. Je wilde vooruit, groeien, maar er..

inbound-marketing

3 redenen waarom online marketing niet genoeg is

Iedereen die zijn of haar marketing literatuur bijhoudt, weet het: digital marketing is here to..

Gerelateerd