<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

VAMOS a la social - Een model voor je LinkedIn account

auteur
One4marketing | The inbound company

vamos-linkedin-strategieAndiamo! Een uitspraak die ik in de periode dat ik in Italië woonde veel gehoord heb. Maar de Spaanstalige equivalent Vamos! dient vandaag als welgewaardeerd vervanger voor het imperatieve “Let’s go”. Want veel bedrijven worstelen vandaag de dag nog met hun social media strategie voor LinkedIn. Het dilemma blijft vaak: te upgraden, of niet te upgraden? 

 

Wanneer we zouden mindmappen wat LinkedIn premium inhoudt, weet ik zeker dat iedereen als eerste de InMail roept. En natuurlijk mag deze ook niet in het rijtje ontbreken. Maar een upgraded account kent meer voordelen dan u denkt! Aanschouw de volgende punten:

  • Bredere advanced search opties
  • Saved Search: het opslaan van gegeven zoekcriteria voor later gebruik
  • Sales Alerts: het ontvangen van notificaties over updates van specifieke, opgeslagen zoekacties
  • Reference Search: het weergeven van zoekresultaten gerelateerd aan uw ideale of bestaande klanten
  • InMail: het delen van content met niet-connecties

Concreet monden deze extra opties uit in meer Sales Qualified Leads (SQL’s) en een geoptimaliseerd conversieproces. Dus waar wacht u nog op? Vamos!

 

De reach van het VAMOS model

Van origine dient het VAMOS model voor het ontwikkelen van een ijzersterk bedrijfsplan, waarin u zich onderscheidt met meerwaarde voor de markt waarin u opereert. VAMOS vormt een strategisch stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt gaan. What’s in a name. Vandaag wil ik het VAMOS model toepassen op een succesvolle social media marketingstrategie voor LinkedIn. Als doelen neem ik het creëren van buyer personas en leadgeneratie en sich.

 

1.     Value

Voor toegevoegde waarde begint u met het afstoffen van uw buyer personas. En laat een upgraded LinkedIn account nu net het ideale schoonmaakmiddel zijn! Deze rolmodellen helpen u een consequent marketingbeleid te ontwikkelen. Met een LinkedIn premium account maakt u het profiel van uw ideale klant inzichtelijk. De velden van uw advanced search options verbreden zich, zodat u nog specifieker personen kan vinden. Laat u reference searches op uw zoekresultaten los, toont LinkedIn u alle gerefereerde personen. Dit helpt u de puzzel van uw doelgroep compleet te maken. Met een druk op de knop vindt u nieuw te benaderen bedrijven.

 

2.     Assets

Geen doel wordt bereikt zonder middelen. Dus ook zonder waardevolle content bent u nergens op het web. Wanneer u een artikel (van uzelf of een externe relevante bron) met uw community wilt delen, splitst de weg zich in drieën: delen met uw gehele netwerk, delen in bepaalde groepen en delen met individuen.

Het voordeel van LinkedIn premium hier zit hem in het delen met individuen. Een potentiële klant is namelijk lang niet altijd een connectie. Waar een basic LinkedIn account niet toelaat uw content te delen met onbekenden, stemt LinkedIn premium daar met de InMail direct mee in. Let wel dat de hoeveelheid InMails die u per maand kunt versturen afhangt van uw soort upgrade: kiest u voor business, business plus of executive? De prijskaartjes verschillen, dus weeg van tevoren af hoe vaak u er gebruik van gaat maken of probeer eerst een trial of goedkopere versie.

 

3.     Maximize

Nadat uw ideale klantprofiel puzzel is opgelost, verleent LinkedIn u de optie om uw zoekcriteria op te slaan. U kiest een frequentie en LinkedIn voorziet u met Sales Alerts van notificaties wanneer nieuwe opportunities hun intrede doen in de wonderlijke wereld van LinkedIn. Door een regelmatige nieuwe stroom van informatie blijven uw buyer personas ook op lange termijn up to date.

Voor leadgeneratie stoppen de LinkedIn Sales Alerts nog een aantal duiten in uw zakje. Functiewisselingen en promoties zorgen er wellicht voor dat een random LinkedIn member plots voldoet aan de eigenschappen van uw ideale klant. LinkedIn merkt het voor u op en brengt u op de hoogte. Gedeeltelijk automatische leadgeneratie die uw LinkedIn strategie ook op langere termijn efficiënter maakt, zodat u nooit dubbel werk verricht. Maximaal rendement op lange termijn dus.

 

4.     Outstanding

Bij stap 2 zette u waardevolle assets in om ideale klanten naar u toe te trekken. Maar u wordt pas outstanding als u ook zelf actief in discussies deelneemt. Expertisestatus opbouwen in deze stap leidt u tot zichtbare resultaten. Welke content vinden uw volgers het meest interessant? Deel bijvoorbeeld een e-book, whitepaper of relevante customer case over dit onderwerp via InMail met uw potentiële klanten om interactie te stimuleren. Downloaden zij uw aangeboden content? Dan kwalificeren zij zich voor de laatste stap. Met een laatste stukje lead nurturing in de vorm van een trial of gratis proefversie verwarmt u leads tot de juiste sales temperatuur.

 

5.     Sales

Nadat u de gekwalificeerde lead voldoende warmte heeft geboden, breekt de tijd van follow-up eindelijk aan. Het voorafgaande proces zorgt voor meer high-quality opportunities, wat de kans op closure vergroot.

 

Gebruikt u LinkedIn premium voor leadgeneratie? Of neemt u genoegen met een basic account? Ik hoor uw mening graag. 

 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...