<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

9 manieren waarmee u uw blog kapot maakt

auteur
Tobias Pasma | Tobias is leergierig, open en energiek. Hij geniet van het op allerlei creatieve en leuke manieren bereiken van de juiste doelgroep.

Bloggen, content marketing, tips voor bloggenDe afgelopen twee woensdagen schreef ik blogs waarin ik steeds negen manieren gaf om ervoor te zorgen dat mensen uw merk gaan haten. Onderwerp die eerder de revue paseerde waren email marketing en social media marketing. Deze week bespreek ik de negen manieren waarmee u uw blog kapot maakt.  Want, zoals er meerdere manieren zijn waarop u ervoor zorgt dat mensen van uw merk gaan houden, zijn er ook meerdere manieren om ervoor te zorgen dat mensen dit juist niet gaan doen. Zoals gezegd is dit blog onderdeel van een vierluik. Blogs met hetzelfde thema (zullen) zijn:

Deze week bespreek ik negen manieren om uw blog ik kapot te maken, en ervoor te zorgen dat mensen uw content zullen ontwijken.

 

Zorg dat al uw blogs uw producten/diensten promoten
Leerzame of behulpzame content wordt enorm overschat. Uw blog zou alleen maar moeten gaan over hoe geweldig uw onderneming en uw diensten/producten zijn. Schep er over op, in plaats van dat u echt waardevolle kennis deelt met uw lezers.

 

Zorg voor sporadische update op willekeurige tijden
Blog op alle moment wanneer u er zin in heeft. Nog beter: publiceer eerst twee maanden lang elk dag waardevolle content, en neem dan ineens pauze voor drie maanden. Juist op het moment dat u begon met het opbouwen een redelijk aantal lezers.

 

Zorg voor bedriegelijke titels
Blogtitels zijn waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van uw blog. De titel duikt op in zoekmachines en op social media, daarom is het belangrijk dat u tijd investeert in het schrijven van bijzonder goede blogtitels. Maar het is dan weer niet heel belangrijk of uw content ook maar deels weergeeft waar het blog overgaat, u heeft in ieder geval weer iemand naar uw website gelokt, en daar gaat het om, toch?

 

De datum en tijd van het publiceren is onbelangrijk
Is het blog 2 jaar of 2 dagen oud? Zorg ervoor dat het onmogelijk is voor de lezer om erachter te komen of de content nog wel relevant is. Alles wat u schrijft blijft altijd relevant toch?

 

Vraag lezers in een pop-up of ze zich willen abonneren
Laat zodra iemand uw blog wilt gaan lezen een pop-up zien, het liefst nog voor dat ze het blog echt gelezen hebben en vraag hen of ze de content waardevol genoeg vinden om zich te abonneren.

 

Gebruik zoveel mogelijk tags voor uw blog
Houd het niet bij twee of drie handige tags, waarmee u er voor zorgen dat de lezer gemakkelijk blogs van verschillende onderwerpen kan onderscheiden. Zorg er juist voor dat u ze overlaadt met tags, waardoor de bezoeker zich niet goed kan oriënteren en snel weer weg gaat.

 

Delete alle kritische reacties
Uiteindelijk zijn de reacties onder een blog natuurlijk niets meer dan een platform voor uw lezers om te praten over hoe geweldig u wel niet bent. Het is zeker niet de plaats waar zij hun oprechte mening willen delen of feedback willen geven. Hoe durft iemand het om een reactie achter te laten die niet vol lof is!?

 

Sta het geven van een reactie niet toe
Zoals al bij het vorige punt gezegd, kunnen reacties vaak enorm irritant zijn. Eigenlijk is het beter de hele mogelijkheid om een reactie achter te laten te verwijderen.

 

Links, heel veel links
Zorg voor een overvloed aan (interne) links in uw blogs. In ieder geval moet er één link staan in elke zin. Zorg ervoor dat de links leiden naar bronnen die geen, of ander heel weinig, waarde toevoegen aan het blog.

 

Met deze tips moet het u zeker lukken om uw blog kapot te krijgen en zelfs de laatste paar lezers weg te jagen. Niet overtuigd? Zet u uw blog liever op een andere manier? Lees dan ons ebook: Bloggen voor Beginners.

 

Bloggen voor beginners

U vindt Tobias op Google+Twitter en LinkedIn.

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..