<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

Social media en de kunst van het zakendoen (deel III)

auteur
One4marketing | The inbound company

 

twitter-social-mediaStraalt uw Facebook pagina en blinkt uw LinkedIn profiel van alle unieke content die uw social media reputatie hebben opgepoetst na het lezen van deel I en deel II van deze blog?

Dan staat er nu nog één van de grootmachten der sociale media op de stoep. Hij trekt al aan de bel, want ook Twitter mag u niet in de kou laten staan. Staat u in de startblokken om ook uw Twitter profiel een grote beurt te geven? Ga dan nog maar even zitten, dan leer ik u eerst de kneepjes van het vak.

1.     Twitter as a piece of art

Succesvol twitteren is een vak apart. Toch zijn er 465 miljoen mensen die dagelijks 175 miljoen keer een poging doen. Als u dus niet ten onder wilt gaan in de massa, moet u dus opvallen. Wanneer u denk dat u uw concurrenten wel kunt evenaren, gaan we ze nu overtreffen!

Onze supply chain is sexier dan George Clooney!

Met deze oneliner werd Nespresso afgelopen jaar Logistieke Webshop van het Jaar. One liners zijn bij uitstek de beste manier om aandacht te trekken op Twitter en eigenlijk ook de fundering waar dit sociale medium op is gebaseerd: korte maar krachtige content. Pas wel op, want met humor trekt u de aandacht, maar slaat u ook snel de plank mis!

It’s Twitter Time (Management)!

Waarschijnlijk reserveert u een bepaalde hoeveelheid tijd in uw agenda om te besteden aan social media. Maar u zult niet de eerste zijn die wordt ontvolgd, omdat volgers u als spam beschouwen na een reeks van tweets. Enkele tweets op een dag hoeven geen catastrofale gevolgen te hebben, mits u ze structureel verdeelt over de dag. Met behulp van Futuretweets kunt u tweets in de wacht zetten, zodat u op verschillende tijdstippen uw volgers kan verblijden met interessante content. Hiermee bereikt u ook veel meer verschillende volgers.

Tip: Plan ook eens tweets in de avonduren of in het weekend. Uit onderzoek van Buddy Media is gebleken dat deze tweets 17% meer engagement opleveren!

Retweet = Repeat

Door te retweeten verspreidt u snel een boodschap aan uw volgers. Maar bedenk voordat u deze knop indrukt: is it worth it? Unieke content heeft namelijk in alle gevallen de prioriteit.  Wanneer u teveel retweet, raakt u volgers kwijt. Gebruik daarentegen Twitter search: hierdoor blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en tools. Ook kunt u eenvoudig de opmerkingen en feedback over uw bedrijf vinden en uw klant helpen met een oplossing.

Zakelijke hashtags: #HAND!

Een sociaal medium wat is gebaseerd op het versturen van korte berichten brengt automatisch veel afkortingen met zich mee. Kunt u het soms even niet meer volgen? Raadpleeg dan deze handige lijst van Heuvelmarketing met veelvoorkomende zakelijke hashtags en Twitter afkortingen. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Door het gebruik van de juiste hashtags optimaliseert u de vindbaarheid van uw account.

 

2.     Volgers bij de vleet

Kies zorgvuldig wie u volgt (en wie niet!)

Nu het u flink wat zweetdruppeltjes heeft gekost om content te verzamelen die u gaat twitteren, wilt u natuurlijk wel gezien worden! Bij het creëren van een groep volgers staat een breed netwerk natuurlijk voorop. Via e-mail komt u misschien al een heel eind, maar wanneer u verder kijkt dan uw neus lang is, ontdekt u nog meer opties. Zoek bijvoorbeeld eens via hashtags onderwerpen die uw branch aangaan. Zo vindt u twitteraars die ook verrassen met interessante content en vice versa. Laat de volgers aan uw lippen hangen!

Merkt u ook wel eens dat u gevolgd wordt door bedrijven die ontzettend veel twitteraars volgens, maar bijna geen volgers hebben? Volg dan niet terug uit beleefdheid, maar selecteer volgers op de tweets die ze plaatsen. Ook volgers bekijkt u door een kritische bril.

Thanks for following!

Veel twitteraars sturen een automatisch privébericht naar nieuwe volgers. Maar voeg naast een dankbetuiging ook eens een interessante vraag toe. Een origineel bericht (en overigens de enige die ik ook beantwoord heb) bevatte de volgende tekst:

“Thanks for following J - Do you have a favourite logo or brand that just connects with you? I would be interested to know.

Hierdoor verhoogt u meteen de interactie met uw volgers, wat niet onbelangrijk is bij het opbouwen, maar vooral vasthouden van uw volgers.

Een af te raden voorbeeld is de volgende: "Volg ons en wij volgen jou terug". Nogal overbodig om dit te ontvangen nadat je iemand gevolgd hebt.

Veel ondernemers kiezen daarom ook voor een Call To Action. Spoor uw volgers aan ook eens een kijkje te nemen op uw Facebook pagina of verwijs naar uw eigen website.

Tip: kijk voor excellente B2B voorbeelden eens op de Twitter accounts van Hubspot, Forrester of eMarketer. Bekijk ook eens de tips van Twitter zelf.  

Hoe verovert ú het hart van uw volgers? Vertel het ons in een reactie. Wij horen graag van u.


Twitter voor beginners 

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

social-media

Facebook Explore Feed: kans of bedreiging?

Het was even een paniekmoment voor marketeers en influencers, toen Facebook naar buiten kwam met..

social-media

Social media in de inbound marketing funnel (2): 'convert' naar lead

De tijd van 'zomaar wat doen' op social media, lijkt voor veel MKB'ers voorbij. Vooral wanneer een..

social-media

One4Marketing pakt social media aan met 5 pijlers

“Social media is zó geweldig! Het is gratis en ik kan delen wat ik wil! Postje hier, postje daar...