<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

10 Doemgedachten die een succesvol weblog belemmeren

auteur
Driek Geurtsen | Oprichter & CEO Elke dag sta ik open voor mensen en hun vragen en doelen. Die vragen beantwoorden met creatieve oplossingen, daar doe ik het voor.

 

Soms gaat het anders, dan u had Verbeter uw weblog artikelengehoopt

Misschien bent u al een tijdje bezig met het schrijven en publiceren van blogartikelen. Vol verwachting wacht u op de ongekende bezoekersstromen naar uw website, de vele tweets en shares op social media over uw geweldige artikelen en honderden e-mails van leads die uw diensten willen gebruiken.

Maar helaas! Het blijft ijzig stil op uw blog, er zijn amper reacties van lezers en de 'likes' op Facebook blijven uit. Wat doet u verkeerd?

 

Weg met de doemgedachten!

De kans is groot dat het antwoord bij uzelf ligt en dat het uw eigen ideeën zijn die u belemmeren. Maar het valt niet altijd mee om die op te sporen. Onlangs kwam ik over dit onderwerp een mooi artikel tegen en wil graag de beschreven tien populaire doemgedachten met u delen:

1.       Ik ben degene die uniek is.

Het is goed mogelijk dat u inderdaad uniek bent, maar betekent dat ook dat u uw eigen weg moet volgen? Er zijn heel wat bewezen technieken en strategieën die gebruikt worden door topbloggers en waar u wat van kunt leren. Sta open voor die technieken en probeer niet zelf het wiel uit te vinden.

2.       Het gaat om de inhoud, niet om het uiterlijk.

Natuurlijk is de inhoud van uw blogartikelen van uiterst belang, maar wie zit te wachten op een blog dat er niet uitziet? Het design van uw blog moet aantrekkelijk zijn voor uw lezers en passen bij uw vakgebied. Het hele plaatje moet kloppen, van de afbeeldingen, het lettertype tot aan uw logo.

3.       Als ik waardevolle content publiceer, heb ik succes.

Het publiceren van waardevolle content is zeker een voorwaarde voor succes, maar succes komt niet gegarandeerd. Uw blog moet namelijk wel vindbaar zijn, anders leest niemand uw waardevolle content. Zorg dus voor een effectieve zoekwoordenstrategie, zodat uw blog vindbaar is in zoekmachines. Maak ook gebruik van social media om uw blog te promoten.

4.       Ik doe niet aan promotie, want het is egoïstisch.

Marketing hoeft niet egoïstisch te zijn. Juist als u inspeelt op de wensen van de ideale klant, is uw marketing sociaal. Inbound Marketing draait bijvoorbeeld niet om het benaderen van klanten, maar om het vindbaar worden voor klanten door het aanbieden van content waar zij behoefte aan hebben.

5.       Het is niet mijn hoofddoel om geld te verdienen.

Waarom zou u geen geld verdienen met mooie blogartikelen? Het is niets om u voor te schamen, dus als het u lukt, benut het!

6.       Ik ben nog geen goede schrijver.

Schrijven kunt u leren door het veel te doen. Natuurlijk beschikt de een over meer talent dan de ander, maar door veel te schrijven, kunt u een niveau bereiken dat goed genoeg is om geweldige informatie aan lezers over te brengen. Wees niet bang om te beginnen met schrijven, vooral als u prachtige ideeën hebt, maar bang bent om ze op te schrijven.

7.       Bloggen levert geld op.

Misschien denkt u dat het schrijven van blogs geld oplevert, maar meestal werkt het niet zo direct. Bloggen is simpelweg een methode om leads op uw website te genereren. Wanneer u kennis deelt uit uw vakgebied, laat u zien dat u de expert bent en kiezen leads eerder voor u dan voor een ander. Pas dan levert het geld op.

8.       Wie is nu geïnteresseerd in mij?

Waarschijnlijk kampen veel mensen met deze onzekerheid. Toch is het tegendeel vaak waar. Zoek mensen op social media op en communiceer met ze. U zult merken dat ze wel degelijk interesse hebben in u en in wat u schrijft.

9.       Er is een formule voor succes.

Eigenlijk is er geen duidelijke formule voor een topblog en het heeft ook geen zin om ernaar te zoeken. Het beste is om te gaan schrijven en te leren van medebloggers.

10.    Ik heb eerst meer lezers nodig voordat ik een mailinglijst aanmaak.

Elke lezer is er een, dus ook de eerste paar. Waarom zou u hen niet al in een mailinglijst opnemen, zodat ze weten wanneer u volgende artikel verschijnt? Wacht niet tot u honderden lezers hebt, maar biedt lezers meteen de optie aan om zich in te schrijven op uw blog.

Bron: Pushing Social

Zakelijk Blogpakket

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie

Blogs in je mail?

Gerelateerd

design

Content en design bij het bouwen van een website

Er moet een nieuwe website komen. Een grote, uitdagende klus ligt op je bordje. Er moeten nieuwe..

leadgeneratie

Zo verhoog je jouw website conversie met behulp van sociale bewijslast

Wanneer je in jouw markt samen met concurrerende bedrijven producten of diensten verkoopt die..

contentmarketing

Help! Al die instellingen op mijn camera!

Je hebt gekozen, videomarketing it is! Nu moet je de juiste camera uitzoeken. Maar welke..