<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=66545&amp;fmt=gif">

5 marketingtrends om in 2017 rekening mee te houden

door: One4marketing

5 marketingtrends om in 2017 rekening mee te houden

5 marketingtrends om in 2017 rekening mee te houden

auteur
The inbound company
One4marketing

Het is bijna november. Met ons hart nog in 2016 - maar ons hoofd stiekem al in 2017 - loopt dit jaar ten einde. We bereiden ons voor op december: dé maand waarin warmte en sfeer centraal staan in elke reclame, de laatste campagne-eindjes aan elkaar worden geknoopt voordat de kerstdrukte begint en de maand waarin de balans van het afgelopen jaar wordt opgemaakt. December is daarnaast de maand waarin marketeers overgaan van een voorzichtige oriëntatie naar knopen doorhakken als het gaat om anticiperen op de marketingontwikkelingen van 2017. Of je nu staat te popelen om iets door te voeren of niet: over sommige dingen moet je al nadenken voordat het december is. Deze 5 marketingtrends, bijvoorbeeld!

1. Digital marketing wordt ’De Facto’

Kun je je nog herinneren dat digital marketing ‘state of the art’ was? Dat je geen marketinggerelateerde webpagina kon doorscrollen, zonder met een cursus Digital Marketing om de oren geslagen te worden? En dat je niet anders kon dan jezelf voeden met het meest verse digital marketingnieuws? Dat wordt in 2017 waarschijnlijk net even anders.

Zoals je in 2016, 2015 en 2014 en eerder bezig was met theorie, wordt het na die jaren tijd om het écht uit te gaan voeren. Het wordt de ‘de facto’. Digital marketing wordt zo mainstream dat we misschien het woord ‘digital’ wel weg kunnen laten. Digital marketing wordt ‘marketing in een digitale wereld’.

 

2. Het meten van marketingresultaten veranderd

Vandaag de dag zijn er zo gigantisch veel losse tools, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.Je volgt dan maar het advies van degenen die het hardst schreeuwen en kiest uiteindelijk de tool die jij het fijnst vindt werken. Bij een deel van de B2B-marketeers zijn de tools dan ook helemaal geïntegreerd en ‘part of the routine’. Maar hoe zit het eigenlijk met het meten van de resultaten?

Alhoewel marketeers zich lang focusten op kwalitatieve gegevens,  wordt 2017 hét jaar waarin marketingresultaten duidelijk meer richting aan de sales-meetlat gelegd gaan worden. Marketeers zullen naar verwachting stricter omgaan met wat een Sales Qualified Lead is, en wat niet.

 

3. Marketeers gaan verder kijken dan blogs en e-books

Het is geen nieuwtje dat er meer B2B marketing content is dan ooit tevoren. De ‘onderwerpenmarkt’ raakt dan ook steeds meer richting verzadigd. Tijd om content op een andere manier te brengen, dus. In 2017 wordt bieden van visuele en interactieve content de standaard. De tijd van grote brokken tekst laten we steeds verder achter ons en het interactieve krijgt een grotere plaats in contentmarketing. Doei stoffig artikel van 5000 woorden, hallo mooi vormgegeven video!

Contentmarketing in 2017

4. Account-based marketing gaat meer inburgeren

Account-based marketing is geen nieuw begrip, maar lijkt wel een grotere plaats in te nemen in de B2B-marketing. Bij deze marketingstrategie worden belangrijke accounts die grote deals opleveren, behandeld als op zichzelfstaande markten. Dit gebeurd door specifieke marketingcampagnes per account op te zetten, die tijdens de hele klantreis actief zijn. Maar hoe zit dan dan voor het MKB? Hierin is een verschuiving van ‘K’ naar ‘M’ te verwachten in 2017.

5. Inhoudelijk sterke content is niet meer een pré, maar een eis

Wanneer de lezers in 2017 verder worden overspoeld met content, zullen ze logischerwijs ook kieskeuriger worden in hetgeen wat ze lezen. In 2017 zullen lezers – nog meer dan in 2016 – dus niet meer zwichten voor oppervlakkige blogartikels, maar besteden ze hun tijd alleen aan diepgaande content. De theorie die Barry Schwartz hanteert, komt hierbij om de hoek kijken: “consumenten worden minder blij, minder tevreden en twijfelaars van zo’n groot contentaanbod”. Als B2B-marketeer is het dus handig om nu al na te denken over een strategie die zich richt op kwaliteit in plaats van kwantiteit. En oja: met de nieuwe Google Penguin update is dat zeker geen overbodige luxe.

Dit zijn slechts een aantal algemene voorbeelden waarmee marketeers in 2017 rekening moeten houden, maar het is absoluut al genoeg denkvoer om de maand november mee door te kunnen komen. Ben je nou nog steeds hongerig naar nieuwtjes, ontwikkelingen en trends met het oog op 2017? Lees dan meer over bedrijfsstrategiëen in 2017.

download e-book Inbound Marketing

Wil je meer kwalitatieve leads aantrekken in plaats van opzoeken?

Leer hoe je effectief leads genereert met deze 20 tips!

Download het e-book
voorkant e-book leadgeneratie inbound marketing one4marketing

Blogs in je mail?

Gerelateerd

inbound-marketing

5 Hubspot updates die jouw bedrijf laten groeien

Recent heeft HubSpot weer nieuwe updates uitgebracht. Met name de Salestool is sterk verbeterd. In..

inbound-marketing

De geschiedenis van inbound marketing

De ontwikkeling van inbound marketing Inbound marketing is meer dan een buzzwoord. Het is een..

inbound-marketing

Van funnel naar flywheel: blije klanten als geheim wapen!

Het is maandagochtend en je denkt: “nieuwe week, nieuwe kansen”. Je bent marketingmanager van een..